Ugradnja stropnih ploča na drvenom okviru

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Vrste plastičnih ploča
  • Instaliranje okvira za stropne ploče
  • Ugradnja plastičnih panela to učiniti sami

Obnova kupaonice pomoću plastičnih ploča mnogo je češća od drugih izvedbi ovog procesa. Treba napomenuti da je instalacija panela napravljena od strane iskusnih stručnjaka u ovom području i ljubavnicima koji su odlučili ispuniti sve s vlastitim rukama. Ovaj materijal je vrlo praktičan, relativno jeftin i može se primijeniti na dekor zidova, ormara i, naravno, stvoriti strop. Osim svega ovoga, atraktivnost plastike je da je vrlo lako montirati (možete čak i napraviti ovaj popravak sam, i to je apsolutno po izboru imati neke profesionalne vještine i vještine).

Ugradnja stropnih ploča na drvenom okviru

Mogućnost završavanja kupaonice s plastičnim panelima je vrlo praktična. Paneli se lako čiste, lako se mogu instalirati i relativno jeftiniti.

Superiornost plastične završne obrade je prilično očito, tako da ljubitelji takvih popravaka stalno postaju sve više i više. Da biste izvršili instalaciju stropnih ploča vlastitim rukama, prvo morate pripremiti okvir na koji će biti priključen. Najprikladniji materijal je drvo.

Vrste plastičnih ploča

Ugradnja stropnih ploča na drvenom okviru

Plastične ploče prikazane su u trgovinama u velikom asortimanu, vizualno može izgledati kao razni materijali: kamen, drvo, pločica itd.

Standardne plastične kupaonske ploče prikazane su sljedećim dimenzijama:

  • širina - 25 cm;
  • Duljina - 270 cm;
  • Debljina - 1 cm.

Ali u isto vrijeme, ponekad je moguće otkriti u trgovinama i nestandardnim panelima. Na primjer, može biti 260 cm, i 300 cm, pa čak i 600 cm. Instalacija ovih stropnih ploča se provodi na drvenom okviru s nosačem. Što se tiče njihove širine, ponekad je 10 cm, ali češće, naravno, možete kupiti ploču 20, 30 i 50 cm. Vrlo originalna i zabava će izgledati kombinaciju panela na stropu u kupaonici različitih boja i čak i teksture.

Također je dopušteno kombinirati uske i široke panele među sobom.

Natrag u kategoriju

Članak na temu: Ručke vrata Sirius: Kako ih rastaviti vlastitim rukama?

Instaliranje okvira za stropne ploče

Ugradnja stropnih ploča na drvenom okviru

Prije pričvršćivanja stropnih ploča potrebno je montirati okvir za njih.

Pričvršćivanje takvih završnih materijala na stropu najčešće se izrađuje na drveni okvir, koji bi trebao biti podignut unaprijed. Dakle, za to će vam trebati:

  • drvene šipke (4 x 2,5 cm);
  • nokti;
  • ploče;
  • razina izgradnje;
  • čipka;
  • pila;
  • čekić.

U početku, morate odlučiti o kojoj razini će biti novi strop. Ovisno o tome, bit će potrebno označiti na svim zidovima jedne ili druge sobe. To se radi ili s kredom ili jednostavnom olovkom. Prvo, odredite koji od kutova sobe ispod ostalih (ako su svi na istoj razini, onda idite izravno na oznaku). Zatim se povlačite iz ovog kuta oko 7-8 cm, u kojima bi se barovi, ploče i paneli trebali stati. Zatim, iz ove oznake pomoću razine zgrade (koji će vam omogućiti da napravite novi strop), provedite linije na svim ostalim zidovima. Ovi ograničitelji će vam ukazati na točno gdje će se nalaziti novi plastični strop.

Ugradnja stropnih ploča na drvenom okviru

Upute za korak po korak za montažu plastičnih ploča na stropu.

Ali to su samo vanjske granice, a također je potrebno uspostaviti granice koje će kontrolirati stropnu razinu u središtu sobe. Da biste to učinili, upotrijebite shulace. Od jednog ugla do drugog, potrebno je rastegnuti 2 kabela poprečno. Shoelce bi trebao biti vrlo zatezanja, kako bi se strop vidio. Tek nakon toga bit će moguće početi montirati okvir za stropne ploče.

Udaljenost između šipki ne smije biti više od pola metra ako ćete odmah priložiti GLCs na stropnom okviru, ili možete distribuirati trake na udaljenosti od 1 m. U drugom slučaju, bit će potrebno nakon popravljanja šipki kako bi ispunili ploče na njima. Češće su već vezani. Ovisno o tome koji je materijal izgrađen s grubim stropom, možete koristiti različite alate za montažni okvir. Dakle, da biste nanio drvene šipke na strop, pogodan je za nokte i čekić (ili vijke za točenje i odvijač). Za betonske strop trebat će vam perforator, tiple i vijci za samostakanje.

Članak o temi: Tekuća hidroizolacija za kupaonicu - Vrste i metode primjene

Natrag u kategoriju

Ugradnja plastičnih panela to učiniti sami

Nakon pripreme okvira, potrebno je pričvrstiti kutovima između stropa i zidova vodilica za plastiku. Priloženi su konvencionalnim nosačima i klamericama. Za početak, moraju se pažljivo izmjeriti, jer, unatoč svim trikovima, s kojima su graditelji izravnali strop, ipak će biti pomalo neujednačen, jedan će zid biti duži od drugog. U tim vodičima i paneli su umetnuti. S jednim rubom su pričvršćeni na dvorac, a drugi na okvir zagrada. U isto vrijeme, svaki put kada trebate koristiti razinu izgradnje, koja će vam pokazati točno gdje trebate staviti željeznicu ako je potrebno, kako bi se poravnati površina stropa. Tek nakon što ga smetam, možete montirati ploču.

Zbog činjenice da stropna površina ne mora uvijek biti glatka, morate odmah smanjiti ploče na jednom mjeru. Svaki put, pričvršćivanje 1 segmenta potrebno je napraviti sljedeće mjerenje, što će izbjeći prekomjernog otpada materijala. Mjerenje 1 panel, potrebno je (po mogućnosti na pogrešnoj strani) kako bi se oznaka s jednostavnom olovkom ili kredom (ovisno o boji ploče). Ako nema takve mogućnosti, označite finu crticu na prednjoj strani. Uostalom, paneli su glatke, tako da postoji jednostavna olovka s njima vrlo lako. Nakon toga, koristeći kačer, morate nacrtati ravnu liniju preko cijele širine ploče. Zatim, prema Marku, bit će potrebno posipati dodatni komad plastike. To se može učiniti pomoću konvencionalne hacksaw. U slučaju kada je teško pristupiti nekim stranama za plastiku s klamericom, potrebno je koristiti male karanfile i čekić.

Čitaj više