Varijante ormarića na Lođoj i balkon

Anonim

Pokušavate napraviti najviše od stambenog prostora, mnogi gradski vlasnici stanova misle: kako najbolje organizirati ili gdje naručiti garderobu na loggiji? Možete utjeloviti ideju balkona u mnogim opcijama.

U nastavku ćemo vam reći što da posvete posebnu pozornost na koje su materijali praktični u uređaju ormarića ili kabineta i kako najbolje koristiti ograničene balkone na najbolji mogući način.

Što je ormarić na loggiji

Varijante ormarića na Lođoj i balkon

Odgovorom na ovo pitanje, vrijedi razmotriti planiranje kabineta na balkonu. Za skladištenje sportskih školjaka potrebno je organizirati uski, ali visok odjel.

Ako se za skladištenje planiraju ljetni voćni bojleti, bolje je planirati garderobu s police s više razina ili s mogućnošću prevođenja montažnih nosača. Takvi prefabricirani sustavi za pohranu prodaju se u bilo kojoj mrežnoj građevinskoj trgovini. Prikupiti ih vrlo jednostavnim.

Imajte na umu da je bez obzira na to je li kabinet zadovoljan lođom ili balkonom, dio u susjedstvu prozora će se dobiti raznim širinom.

Varijante ormarića na Lođoj i balkon

Mogućnosti za vrata

Odlučivanje s unutarnjem podjelom na dijelove i odjele, odaberite najbolju opciju vrata. Mogućnost odabira sustava otvaranja u većini slučajeva ograničena je malim prostorom balkona. U praksi su odobrene sljedeće opcije:

  1. Dvostruka vrata. Dijeljenje cijele tkanine na dva dijela, dobiti manje područje otvaranja i maksimalni raspon polica. Da biste spriječili flash pogone o staklenom prozoru, možete instalirati otvaranje ograničivača.
  2. Ugrađena garderoba na balkonu može biti opremljena prema načelu okidača uloga. Bezuvjetna prednost takvog uređaja je da vrata kada otvaranje ne zauzima prostor. Nedostaci se formiraju dva. Otvara se svi prostor: neće biti moguće otvoriti zaseban odjeljak. Cijena takve role je prilično visoka u usporedbi s drugim opcijama.
  3. Klizna vrata. Zapravo, to je ideja instalirati garderobu na balkon. U tom slučaju, unutarnji prostor kabineta može se podijeliti s bilo kojim prikladnim načinom, otvaranje ne zauzima područje. Takav sustav je ograničen samo veličinom same balkona: vrata bi trebala ići na isti dio u širini.
  4. HARMONICA. Nedostaci: Ograničite mogućnosti dizajna, propuštanja, prodane gotove prema standardnim veličinama, što znači da će se fasada morati poboljšati. Prednosti uključuju učinkovitost i malo otvaranje. Primjer izgradnje ormarića na loggiji, pogledajte ovaj videozapis:

Odabir opcije vrata za kabinet uređaj na balkonu je uspostavljen ovisno o potrebi za unutarnjem odvajanju i specifičnosti stvari koje treba pohraniti.

Ergonomija ili ekološka prijateljstva

Varijante ormarića na Lođoj i balkon

Najpraktičniji - metal-plastični dizajn

Članak o toj temi: Nosimo zid gipsanih ploča bez profila

Za uređaj ormari na balkonu potrebno je koristiti materijale koji su netočne promjene s dugim fizičkim učinkom. Prostor lođe s sunčane strane zagrijava se dugo vremena.

Zima je ostakljena, ali labno balkona pohranjuje temperaturu blizu nule. Takve temperaturne razlike i visoka vlažnost uzrokovale su specifičnost odabira završne obrade za balkon namještaj.

  1. Plastika je najekonomična opcija. Ova vrsta materijala ne podliježe vlazi i jednostavan za korištenje. Zahvaljujući bogatoj paleti boja, možete odabrati unutarnju otopinu u kombinaciji s dizajnom susjedne sobe. Značajan nedostatak je nedostatak stabilnosti boja za mehaničke učinke: plastika treperi na suncu.
  2. Za balkon, metalne plastične strukture su najpraktičnije, ali su mnogo skuplje, a rješenja u boji u ovom obliku su vrlo ograničene. Velika prednost metalnih plastičnih ormarića je njihova nepropusnost.

    Varijante ormarića na Lođoj i balkon

    SHIPBOARD - najpoznatiji materijal namještaja

  3. Drveni kabinet na balkonu je klasična opcija za namještaj. U pravilu, Vlada je nastavak cjelokupnog dizajna lože. Takav ukras je lijep i pouzdan, osim toga, ima izvrsne estetske i praktične kvalitete. U isto vrijeme, da je drvo dugo vremena služilo, loža bi trebala biti zaštićena od vanjskih klimatskih čimbenika, kao što su temperaturne razlike i visoka vlažnost.
  4. Idealno rješenje za kabinet na balkonu je korištenje MDF ili laminiranog iverice. Ovi materijali imaju pristupačnu cijenu, praktičnu, praktičnu i jednostavnu za rad, tako savršeno prikladne za uređaj samog ormarića samog. Široka paleta boja stvorit će bilo koji dizajn. Iz materijala možete izrezati različite detalje, omogućuje korištenje ugrađenog garderobe, pobijediti bilo koji oblik balkona.

Svi materijali imaju svoje prednosti i kontra, tako da je u svakom pojedinom slučaju izbor jedinstven.

Da bi se napravio kompetentno rješenje, trebalo bi analizirati mnoge informacije, vidjeti kako su balkoni napravljeni od susjeda ili u susjednim kućama, ako je loggia opremljena u novoj zgradi. Kako napraviti ormar, pogledajte ovaj koristan videozapis:

Zanimljiva prostorna rješenja

Uz pomoć aranžmana ostave, ne možete samo učiniti sobu korisnom, već i organizirati lođu u lijepu i udobnu sobu. U indeksu pogrešnog obrasca možete montirati kutni ormar na balkon, ispravljanjem geometrije prostora.

U isto vrijeme, ako za dizajn prednjeg dijela koristite materijal s sjajnom površinom ili pričvrstite ogledalo na vratima, možete vizualno povećati područje balkona.

Varijante ormarića na Lođoj i balkon

Ako napravite širinu lože, organizirajte noćni stol za stagnaciju pod glasilom s prozorima. Takvo rješenje omogućit će ojačati termalne izolacijske kvalitete zida, a također će stvoriti dodatni prostor za pohranu koji se ne boji niskih temperatura.

Uz istu svrhu bolje je postaviti ormar s krajnjom strani kuće ako imate kutni balkon. Prilikom primjene takvih mjesta za pohranu vrijedi koristiti hidro i termalne izolacijske filmove.

Među mnogim mogućnostima i obiljem informacija teško je napraviti ispravan izbor sami. Najbolje je nazvati tvrtke na završnu obradu balkona i prodaju ormara i zatražiti od stručnjaka za izračunavanje mogućih opcija. Osim toga, možete uzrokovati mjerenja, u pravilu, njihov odlazak je besplatan. Stručnjaci će dati nekoliko savjeta o rasporedu prostora, koji će biti korisno, čak i ako se planira ugraditi kabinet samostalno instalirati.

Članak o toj temi: Osjedanje za krevete: od onoga što učiniti strane i granice u vrtu (20 fotografija)

Čitaj više