Kako isključiti padine na prozorima

Anonim

Kako gips nagib na prozorima? To je doista važno pitanje za ljude koji nikada nisu naišli na njega. Ova vrsta završnog djela ne zahtijeva velika znanja i iskustva. No, proces se mora odvesti na posebnu odgovornost i točnost, koja će omogućiti čak i pridošlica da kvalitativno isključi prozore. U ovom članku, reći ću vam kako gipsane staze s vlastitim rukama.

Potrebni alati i materijali

Žbukanje, kao i druga vrsta konstrukcije, zahtijeva preliminarnu provedbu pripremnog rada, kao i pripremu potrebnog alata i materijala.

Kako isključiti padine na prozorima

Materijal i alat:

  • Štukatura (može se završiti ili se može samostalno pripraviti u obliku cementne otopine);
  • Korare (poželjno);
  • Aluminijsko pravilo;
  • Razina izgradnje;
  • Rulet i olovka;
  • Kutak prozora;
  • Spatulas (bolje kada postoji nekoliko njih i nužno 5 centimetra), jedan od njih bi trebao biti guma ili plastika;
  • Spremnik tekućine i žbuke;
  • Građevinski radni čovjek;
  • Kirk čekić;
  • olovka;
  • Četkica za bojanje.

Kako isključiti padine na prozorima

Za obavljanje potrebnog rada s vlastitim rukama kao ispravnim i učinkovitijim, a ne samo prisutnost ovog popisa alata. Činjenica je da svaka nijansa procesa mora znati. Na primjer, vrlo duga razina će se miješati samo. Raditi, bolje je koristiti alat nije dulje od jednog metra.

Ponekad, prije nego što počnete žbukati padine vlastitim rukama, bit će korisno biti opremljen nožem i pištoljem za nanošenje brtve. Također, možda će morati biti izgrađen montažnom pjenom. U slučaju kada se ne provodi preliminarni rad i postojale su pukotine između okvira, moraju biti puhani pjenom.

Što se tiče materijala, u slučaju kada ćete koristiti gotovu otopinu iz cementa kao završnog materijala, sigurno ćete koristiti gratere i napola. A ako su uključeni drugi tipovi, zatim pripremite srednju lopaticu (oko 45 centimetara), spužvasti grad i glačanje različitih veličina (po mogućnosti).

Članak na temu: Kako napraviti kut gipsane ploče

Također pripremite stubište (stepladder). Još bolje - zgrada koza. Usput, nije teško napraviti s vlastitim rukama.

Uputa korak po korak

Završni prozorske staze s vlastitim rukama podrazumijevaju performanse preliminarnog rada, bez kojih nema smisla raditi.

Kako isključiti padine na prozorima

Prvo uklonite sve utore koji mogu biti između dizajna okvira i nagiba. Da biste to učinili, možete koristiti montažnu pjenu. Ne štedite materijal, važno je da ih se riješite. Dakle, ne samo da ćete uštedjeti na rješenju, već i toplo u kući.

Pripremite površine. Oni ne bi trebali imati tragove i masne mrlje, osobito uljanu boju. Površina ne smije imati glatku bazu, jer žbuka na njemu neće biti čvrsto držan. Sve izbočine uklanjaju krastav ili čekić. Ako je prozor nov, onda je poželjno zaštititi od rješenja u ulasku u otopinu.

Swap žbuka treba izvesti na temperaturi koja nije niža od pet stupnjeva.

Pripremite smjesu s usklađenjem s uputama proizvođača. Ne morate ga puno kuhati, inače nećete imati vremena koristiti cjelinu. Ona će se zamrznuti i to će ga morati baciti.

Kako isključiti padine na prozorima

Kako gips nagib na prozorima? Slijedite upute za fase:

  1. Odabir otvora svjetla. Možete organizirati pod pravim kutom, ali to će dati manje svjetla, a možete napraviti takozvani "kut zore". Da biste to učinili, morat ćete pripremiti poseban predložak (MALKA), napravljen vlastitim rukama iz komada šperploča ili stare plastične probije. Njegova širina treba biti nešto više od širine nagiba. S njom s njom pod kutom na takav način da se ispostavi da je glatko i akutno rub.
  2. Označavanje i priprema. Škrupori padina moraju se izvoditi s oznakom, potrebno je tako da su sve stranke simetrične. Radi lakšeg obilježavanja, možete koristiti Tilter. Treba napomenuti da je linija na dnu otvaranja na takav način da je jedan centimetar odstupanja činio svakih deset centimetara dubine. Ove točke su označene u nastavku i na vrhu našeg otvora. Priprema je ukloniti s površine starog sloja žbuke i drugih cementnih pješčanih materijala. Kao i primjenu dubokog impregnacijskog premaza za povećanje adhezije novog sloja s površinom.
  3. Parosolacija. U pravilu, nakon instaliranja plastičnih prozora za izolaciju se koristi montažna pjena. Nakon sušenja, njegov višak se mora odrezati nožem. Zatim, svi zglobovi moraju biti probušeni filmom od pare ili rukovati brtvilom. Takva vaporizolacija će spriječiti pojavu pumpe vlakana tijekom jakih temperaturnih razlika. To je osobito važno ako imate plastične prozore nije najbolja kvaliteta.
  4. Ugradnja metalnih kutova. Na rješenju gipsa morate instalirati masni kut, koji će obući žbuku i štiti uglove dizajna od mehaničkih oštećenja.
  5. Instaliranje signala. Beacons su neobične ravne i široke tračnice. Oni nemaju nikakve veze s svjetionicima koji se koriste za betonske podove i polaganja cigle. Oni su instalirani na unutarnjoj strani zida vijak ili navigaciju točno za one oznake koje su označene uz pomoć blagajnika. Oni radije obavljaju ulogu ograničivača, jer njihovi rubovi stvaraju granicu novog sloja žbuke. Da biste dobili točnu nagib, morate instalirati police točno po oznakama.
  6. Žbuka. Otopina se nanosi s malim obrocima uz postavljene susjedne pokrete. Prvi sloj zatvara sve nepravilnosti na površini. Morate dati prvi sloj da se osuši. Nakon otvaranja otvora između tračnica počinje. Postupak i količina rješenja ovisi o dubini ovog otvora. Punjenje se mora obaviti u nekoliko pristupa. Za cement-pješčanu otopinu, optimalna debljina prvog pristupa je debljina od 6 centimetara. Nakon otvaranja napuni otopinom (poželjno s klizaljkom), mora se uskladiti s pravilom. U osnovi, poravnanje se javlja u jednom pokretu.

Članak o toj temi: Kako se osloboditi vatre u apartmanu od strane ljudi

Kako isključiti padine na prozorima

Nakon što su svi otvori ispunjeni i izravnali, morate dati vremena rješenju zamrznutih. Kada se osuši, udaljene su vodilice i njihova mjesta su zatvorene s otopinom.

Ako otopina ostane u kanti, može se razrijediti s vodom i nanijeti tanki sloj - to će učiniti novi završetak jači i zaštititi nagib od pucanja nakon potpunog sušenja.

Kako gipsane staze s vlastitim rukama? Sada vam to nije misterija. Želim vam uspjeh u nastojanjima.

Video "žbukanje prozora"

Na rekoru, čarobnjak pokazuje kako žbukati prozorske krize. Nakon gledanja ovog zapisa, možete jednostavno dovršiti ovaj proces vlastitim rukama.

Čitaj više