Ozonizer vlastitim rukama

Anonim

Ozonizer vlastitim rukama

Dobivamo ozon ili kemijsku sintezu na stolu

Ozonizer vlastitim rukama

Da biste riješili neke zadatke, potreban je ozon. Bilo da se radi o kemijskoj reakciji ili dezinfekciji prostorije - to će i dalje morati primiti na licu mjesta, kao što je to poluke. Pročitajte više o ozonu može se čitati u Wikipediji.

Da bismo dobili ozon, mi ćemo biti jedan od najpristupačnijih načina - uz pomoć mirnog električnog pražnjenja (na internetu, vrlo je često pogrešno napisan - "kada se zrak prenosi kroz zrak"). Da bismo to učinili, trebamo visokonaponski generator, kompresor, 12 volti napajanje i što je na fotografiji:

Ozonizer vlastitim rukama

Uzmite tri minute staklo metra (debljina je empirijski odabran za ovaj generator, ako je staklo deblje - iscjedak neće biti, ako je tanji - to će ga voditi). Jedna od elektroda bit će banka za konzerviranje, čiji će rub biti uklonjen od stakla za 0,5 mm, u ovom razmaku će se ispustiti, a kroz ovaj razmak ćemo ispustiti zrak. Druga elektroda će biti zalijepljena na stražnjoj strani staklene aluminijske folije:

Ozonizer vlastitim rukama

Kako bi održali određeni jaz, lem od 4 kuta u banku, a time i na staklenim nosačima:

Ozonizer vlastitim rukama

Imajte na umu da svi oštri rubovi moraju biti zaokruženi tako da ne postoji parazitski koronski pražnjenje. Skupština dizajna:

Ozonizer vlastitim rukama

Vrlo je važno kalibrirati jaz, tako da se iscjedak dogodilo ravnomjerno tijekom oboda, inače će učinkovitost komore biti mala. Da biste provjerili kalibraciju za početak iscjedak kako bi se bojali, tj. Bez crpljenja zraka:

Ozonizer vlastitim rukama

(Zbog značajke snimanja i strukture matrice, fotografija je iskrivljena, sjaj je zapravo ljubičasta i 10 puta manje intenzivna. Iskrivljenosti su napravljene za maksimalnu jasnoću procesa) iscjedak teče s hissing i izgled karakterističan miris ozona. Promjenom visine napada postižemo jedinstvenu pražnjenje. Kada ispuštanje prođe s istim intenzitetom duž cijele duljine kruga elektrode - nastavite do sljedeće operacije.

Članak na temu: Metalne rolete na prozorima: Što bolje?

Na dnu banke buši rupu na promjeru crijeva. U središtu ležimo proljeće (i vodič po potrebi) kako bi se osiguralo da se jakne pritisne na staklo i eliminiraju izvlačenje. Završena bankovna elektroda:

Ozonizer vlastitim rukama

Izbušite rupe za izlaz iz crijeva i žica i stakla deterije i površinu vanjskog kućišta. U ovom slučaju, spremnik od pamuka štapića kao vanjsko tijelo. Bill kontejner s slavine i zapečaćen silikonom.

Dan kasnije, fotoaparat je spreman:

Ozonizer vlastitim rukama

A ovdje smo saželi materijale - pokazalo se da silikon nije prikladan za brtvljenje ulaza i izlaza crijeva na temelju slabog adhezije s površinom vanjskog kućišta. Situacija je ispravljena ljepilom ljepilom, koja je pokazala da je teško:

Ozonizer vlastitim rukama

Sve, srce instalacije je spremno. Prikupljamo instalaciju za ozoning vodu:

Ozonizer vlastitim rukama

Svi blokovi mogu se rasporediti u zasebnom uređaju i staviti neke zabavne eksperimente)

Ozon je vrlo toksičan plin, tako da radi u ventiliranim prostorijama, ne dopuštaju dugo izlaganje plinu na dišni put do sreće ozonskog mirisa već na 1/10 MPC.

Oko ozon po satu se potpuno raspada na sobnoj temperaturi. Da bi se odredio ozon, postoji visokokvalitetna reakcija - papir impregniran s jodidnim kalijama i škrobom u atmosferi ozon sjaji.

Važno je napomenuti da se tihi iscjedak ne bi trebao kretati u luk. Činjenica je da u zraku, osim kisika, postoji još više dušika, a to nije jako dobro ako imamo dušikove veze umjesto ozona.

Čitaj više