Nizozemski stil u unutrašnjosti

Anonim

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Nizozemska je poznata ne samo od strane njegovih izvanrednih pomoraca, prekrasnih tulipana i vjetrenjača, još jedna značajka ove zemlje jedinstveni je stil stana. Nizozemski stil u unutrašnjosti može se opisati u tri riječi - jednostavnost, udobnost, udobnost. Ovo je nevjerojatno domaći stil, u kojem se stvarno želi opustiti i opustiti moralno i fizički.

Gdje se primjenjuje nizozemski stil?

  1. Smatra se da je tradicionalno dizajnirati privatne kuće i vikendice u nizozemskom stilu.
  2. Također je moguće koristiti ovaj stil pri osmišljavanju konvencionalnog urbanog stana, jer ne nameće nikakve zahtjeve za veličinu stana. To je, teoretski, nizozemska stilistika može se uvesti čak iu malih jednosobnih apartmana.
  3. Kafići i restorani su još jedna prekrasna platforma za prodaju nizozemskog stila.

Nizozemski stil u unutrašnjosti

U svakom slučaju, bez obzira na sve prostorije koje ste odabrali, potrebno je usredotočiti se na jednostavnost, udobnost i praktičnost njegovog dizajna.

Dekoracija soba

Jedan od strogih zahtjeva koji je nizozemski stil iznesen je u korištenju prirodnih materijala. Na primjer, velika količina plastike u unutrašnjosti će u potpunosti pokvariti svu vaš dizajn.

Za ukras pod poda, parket je najprikladniji. Međutim, s obzirom na vrijednost ovog poda pokriva, može se zamijeniti laminatom. Ako se odlučite na takvu zamjenu, pobrinite se da je laminat jednako kvalitetan i sličan prirodnom drvu. Druga verzija poda pokriva je keramička pločica, stilizirana pod kamen. Obje pločice i parket trebaju biti u tamnim bojama. Označit će sve namještaj i pribor.

Zidovi bi trebali kontrastirati s poda i biti u svijetlim bojama, na primjer, bež, plava, žuta. Nizozemski stil pozdravlja korištenje crvenih opeka za zid ukras ne samo izvan kuće, već i unutra. Takva crvena cigla može biti dio interijera, osim toga, to je prikladno dijeliti sobu na zonama s njim. Zidovi bez opeke vrijedi rukovati gipsa. Nema potrebe odabrati izvrsne i dekorativne opcije. Gruba velika žbuka je savršena opcija da će neprerađeni izgled dati zidovima.

Umjetno umjetno cvijeće u unutrašnjoj kući

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Stropne grede - doslovno obavezna dio unutrašnjosti, čak i ako živite u urbanom stanu. Vrlo je važno odabrati boju greda ispod boje podne obloge. Stropne grede nisu prikladne za najmanje sobe. U njima, strop se može jednostavno slikati u bijeloj boji vizualno povećati sobu.

Još jedna stvar za koju morate obratiti pozornost na uređenje sobe u nizozemskom stilu je prozori. Ako ste uključeni u izgradnju svog doma ili ljetne kućice, pokušajte napraviti Windows što je više moguće, "prikladno" na drvene okvire. Zapravo će ukrasiti Windows Windows (na primjer, film). Svijetlo vitraji čini cijelu sobu veselu i radosnu. Ali od zavjesa i zavjesa, ako je moguće, bolje je odbiti. Oni se obično ne koriste u nizozemskim interijerima. Ako bez zavjese nije potrebno učiniti bez zavjese (vaš prozor ide na prometnu ulicu), ograničite tanku zavjesu.

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Boja i svjetlo

U nizozemskom stilu ima pet prevladavajućih boja - smeđe, burgundy, plave, bež i žute. Te bi boje trebale biti glavni i mainstream, a preostale nijanse mogu ih nadopuniti. Imajte na umu da će u svakoj sobi kod kuće prevladati vašu boju:

  1. Za nizozemsku kuhinju, sve nijanse tamno smeđe su najbolje prikladne. Na primjer, kuhinjski set prirodnog drva tamnih stijena može dobro ukrasiti vašu kuhinju.
  2. Svi najsjajniji tonovi su prikladni za spavaću sobu. To jest, možete odabrati bilo koju boju iz gore navedenog, a ne koristi se zasićenom, već u najrazličitijim varijacijama.
  3. Glavna pravila boja za nizozemski dnevni boravak je sve boje trebalo bi biti toplo. Na primjer, zasićena žuta boja bit će dobro u kombinaciji s crveno-crvenim zidovima od opeke.
  4. U kupaonici pokušajte koristiti bež boju. Njegova zasićenja ovisit će o veličini kupaonice (više kupaonica, bogati bež sjeni). Plave i ružičaste boje možete koristiti akcente u boji u kupaonici.

Članak o temi: Ručnici vješalice u kupaonici

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Svjetlo u nizozemskom dizajnu mora nužno biti meka i nenametljivo. Glavni izvor svjetla je veliki prozor. Preostale izvori svjetla moraju biti točke. U te svrhe možete koristiti svjetiljke, styling pod uličnim svjetlima, svjetiljkama u mekim svjetiljkama.

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Izbor namještaja

Svi namještaj koji ćete koristiti u nizozemskom unutrašnjosti moraju biti masivni i jednostavni (u jednostavnom obliku). Namještaj također može biti čak i nepristojan. Sofisticiranost namještaja oday malog, na prvi pogled, manje nijanse, kao što su, zakrivljene noge u stolu ili stolicama. Za dekor namještaja, koža i staklo najbolje su prikladne.

Tipičan nizozemski objekt namještaja je drveni ormar za jela s police i staklenim vratima. Iza stakla obično se oslikavaju prekrasna jela, koja ne samo funkcionalna, već i dekorativna. U pravilu, porculanske ploče i šalice u svijetlo plavim bojama stavljaju se na police. Jednako važan atribut interijera je kamin koji bi trebao biti odvojen od opeke ili keramičkih pločica.

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Ostatak namještaja se koristi u određenim sobama. Dakle, za dizajn dnevne sobe trebate masivnu drvenu berba (ili umjetno stare) prsa. Za kuhinju - masovni stol, nadopunjen pletenim stolicama. Za spavaću sobu - elegantniji namještaj, kao što je krevet s zakrivljenim nogama i rafiniranim pravcem i minijaturnim krevetima.

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Nizozemski pribor

Cijeli nizozemski interijer praktičan je i miran, zato će se razumljivi i prekrasni dodaci u njemu dobro uklopiti, a izvrsne slike u stilu impresionizma izgledat će suvišno. Evo samo nekoliko primjera uspješnog pribora za stan ili kuću u nizozemskom stilistu:

  1. Slike na morskim temama i ostalih morskih pribora (ne zaboravite, navigaciju na nizozemskom u krvi).
  2. Slike i gravure nizozemskih umjetnika.
  3. Cvijeće su živi u loncima i vazama, kao i visokokvalitetno umjetno.
  4. Keramičke vaze. Vaze u obliku vrčeva izgledat će posebno dobro.
  5. Metalni svijećnjaci.
  6. Zemljopisne karte i globuse. Kartice je poželjno odabrati velika otkrića stilizirana ispod ere.
  7. Objekti drevnog nizozemskog života, na primjer, dekorativne vretene.

Članak na temu: Smonds of tkanine s vlastitim rukama lako i brzo

Nizozemski stil u unutrašnjosti

Čitaj više