Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Anonim

Često mlade obitelji koje žive u tipičnim visokim zgradama moraju riješiti pitanje kombiniranja odraslih spavaćih soba i djece. Ovaj zadatak je prilično kompliciran, jer je potrebno riješiti zadatak punog odmora, s obzirom na interese obiju strana. Pravilan raspored, izbor funkcionalnog namještaja i racionalno zoniranje pomoći će u stvaranju najugodnijih uvjeta za odmor cijele obitelji.

Kombiniranje spavaće sobe od odraslih i djece ima svoje pozitivne stranke - dijete ima emocionalnu vezu s roditeljima koji uvijek mogu pružiti bebi s najboljim uvjetima za bezbrižno spavanje. Za negativne trenutke stvaranja jedne spavaće sobe mogu se pripisati potrebi odbiti postavljati video i audio opremu u spavaćoj sobi, kao i izbor načina buđenja roditelja - glasan zvuk budilice je neprihvatljiv u zonu za spavanje djeteta.

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Ako je dijete malo, pitanje postavljanja kreveta i osobnih stvari rješava se ugradnjom višenamjenskog ležaja, opremljenom prsima i ladicama. Manji klinac zahtijeva više namještaja i prostora, a ponekad i prostor za nastavu i igre. Kada planirate zajedničku spavaću sobu, također je potrebno riješiti problem prostora - soba se ne smije preopteretiti namještajem koji ograničava pristup svježem zraku. Također je potrebno uzeti u obzir mjesto sustava Windows, balkon blokova i vrata, isključujući formiranje nacrta u sobi. Prilikom odabira mjesta lokacije dječje spavaće sobe, treba uzeti u obzir da dijete ne bi trebalo biti u blizini uređaja za grijanje, još nije razvio funkciju termoregulacije, a može pregrijati.

Zadatak kombiniranja odraslih i dječje spavaće sobe dodatno je kompliciran potrebom za racionalnim postavljanjem namještaja na kompaktno područje, jer je u tipičnim visokim zgradama takva soba druga po veličini i ima dimenzije od 10 do 15 m2. Takve sobe nemaju uvijek pristup lođi, s kojima možete stvoriti zaseban prostor za spavanje. A ako u obitelji djece dva, roditelji će morati riješiti jedno od najtežih pitanja višestrukog zoniranja.

Dizajn soba 10m2 Photo Spavaće sobe

U većini kompaktnih iz tipičnih spavaćih soba za roditelje s djecom, najvažnije pitanje će se rješavati pitanje racionalnosti i ergonomije. Takvi uzorak spavaće sobe obično nemaju pristup lođi, a roditelji moraju riješiti zadatak postavljanja minimalnog broja namještaja i maksimalne funkcionalnosti. Tijekom popravka, dizajneri ne preporučuju korištenje vinilne pozadine, stropove protežu i sintetičke podove. Kada se boji zidove, boja s oznakom "klinca" treba koristiti, a kada se prostor za spavanje očistiti, bolje je ne koristiti prirodno krzno koje često proizvodi alergijski učinak. Pod se može prekriti sesalom, plutom ili šljunčanom tkaninom. Takav tepih se lako pretvara u zoni igre.

Članak o temi: Topli kat ispod tepiha: Kako ga sami

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Također je potrebno napustiti veliki broj pribora - svijećnjaci, okviri za fotografije, glomazne zavjese će vizualno smanjiti prostor. Soba se preporučuje za izradu u svijetlim bojama i korištenje igračaka, posteljina ili namještaja kao dizajnerskim naglascima.

Višestruko zoniranje

U kompaktnoj spavaćoj sobi, u odsutnosti lože, ne preporučuje se instalacija particija gipsana ploča. Ako se zoniranje za dječju spavaću sobu ne može izvesti u istoj ravnini, moguće je razmotriti problem s višeslojnim smještajem namještajem uz podijele i ugrađenim ormarićima uvlačenja.

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Ova metoda odvajanja spavaćih zona roditelja i djece s maksimalnom uporabom korisnog područja će istovariti sobu iz ruševina, proširiti svoj prostor i učiniti najčišćim što je više moguće.

Spavaća soba 12 m2, unutarnja fotografija

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Spavane sobe s površinom od 12-14 m2, s izuzetkom starih zgrada, već imaju pristup lođi, što omogućuje povećanje broja mogućnosti za zoniranje mjesta za odmor roditelja i djece. Ovdje, za odvajanje spavaće sobe do dvije neovisne zone, možete koristiti takve tehnike kao:

  • Instaliranje zaslona ili luka;
  • Kombinirani balkon i spavaće sobe;
  • Stavljanje dječjeg kuta na više razina;
  • Korištenje različitih vrsta završnih obrada;
  • Zoniranje rasvjete, itd

Korištenje ormara umjesto tradicionalnog modularnog namještaja pomoći će uštedjeti prostor, pa čak iu malom niša opremiti dječju svlačionici. Ovdje možete pohraniti ne samo odjeću, već i velike igračke ili sportske pribor pomoću prostranih kutija ili košara.

Kombinirajući lođu i spavaće sobe

U novije vrijeme, roditelji se smatraju kombinacijom stambene sobe i lođe je iracionalan i apsolutno neprihvatljiv za uređaj područja dječje spavaće sobe. Uz dolazak novih tehnologija i izolacije i izolacije danas postoji prilika za korištenje hladne zone lođe kako bi organizirao dječje kutove, uključujući krevete. Demontriranje bloka balkona ne zahtijeva dozvole, kao i instalaciju posebne particije gipsana. Instalacija u zid niša dekorativnog Shirma potpuno će odvojiti spavaći prostor roditelja i dijete, stvarajući najugodnije uvjete za zajednički odmor.

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Prilikom obavljanja odgovarajuće vanjske i unutarnje toplinske izolacije, instalacija sustava "topli kat" i visokokvalitetno staklo koje štednje energije može se dobiti gotovom prostorom za spavanje za dijete, kao i opremanje mjesta za studij i zona igre s punopravnom prirodnom rasvjetom. Također treba pamtiti za zavjese i rolete, oni će osigurati zaštitu od izravnog sunčevog svjetla i stvoriti posebnu atmosferu udobnosti.

Članak o toj temi: Kako napraviti Enduand na krovu

Prostrana spavaća soba dizajn na fotografiji od 16m2

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Vlasnici apartmana u kućama P-44 serije imaju prostrane spavaće sobe s površinom od 16-18 m2 s pristupom loggiji i maksimalni broj mogućnosti za rješavanje problema odvajanja odraslih i djece. Osim toga, dizajn takvih soba može se urediti u stilu trenda, jer već postoje primjeri prodaje dječjeg potkrovlja, shibbi-šik, eko-stila, pa čak i hai-tec. Osim toga, prostrana spavaća soba omogućuje djetetu da organizira dijete ne samo mjesto za opuštanje, već i punopravnu zonu za studiranje ili nastavu u ljubavi.

Baby spavaća soba potkrovlje stil

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Ako roditelji preferiraju dizajn stil potkrovlja, onda organizirati zasebnu zonu u zajedničkoj spavaćoj sobi za dijete ne samo da će biti lako, već će i pomoći izbjeći nepotrebne troškove. U visokim zgradama, naravno, ne postoji nikakva opeka i izbočenih greda, ali se potreban učinak može postići nekompliciranim metodama:

  • Koristiti u završnu obradu jednostavnih materijala imitiranje starih opeke ili ploča;
  • Namještaj je izabran grub, izrađen od materijala s imitacijom protiv starenja ili ima veću priču;
  • Stil zahtijeva maksimalni otvoreni prostor, koji je dobro prilagođen funkcionalnoj spavaćoj sobi.

Oštri naglasci u dizajnu se omekšaju s dekorativnim podnim prostircima, mekim plaacijama i svijetlim plakatima na zidovima.

Dječja spavaća soba u eko stilu

Stil "eko" u spavaćoj sobi najbolji je način da se organizira mjesto za puni praznik roditelja s djecom. Kada će se primijeniti osnove eko-stila u dizajnu kombiniranog salona roditelja s djecom, trebali biste dobiti na prirodu i dobiti savjete i inspiraciju od izvornog izvora. Glavna stvar treba pamtiti da je eko-stil prirodan i jednostavan. Zidovi su odvojeni drvom, bambusom ili papirnatom pozadinom. Pod bi trebao biti topao i ekološki prihvatljiv, za koji se koristi juta, sisal, pluta ili drvene podove. Namještaj je nepristojan i izrađen od prirodnog drva.

Spavaća soba za djevojku u Shebbi-chic stilu

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Ako roditelji preferiraju glamur i luksuz, a zatim organizirati zajedničku spavaću sobu za odrasle i male princeze u Shebbi-Shik stilu će biti najbolje rješenje. Vintage pastelne ruže kao atribut obveznog stila, trljanje na svijetlom i laganom namještaju, meke luksuzne nijanse završnih obrada bit će savršeno u kombinaciji s elegantnim maminim elegantnim. Glavni naglasci u dizajnu se izvode pomoću:

  • Pastelno ružičaste tkive, plave ili biserne sive nijanse. Često pozadina na zidovima ponavljaju crtež zavjese i pokrivene. Buketi starijih boja - obvezni stilski barkod - mora biti prisutan u elementima posteljine, baldakhinov i pokriveno;
  • Sakupljeni namještaj - Ovaj stil je eklektičan i ne zahtijeva prekomjernu strogost u unutrašnjosti. Ako roditelji ne vole sječe prema gore namještaj, može se zamijeniti novim, ali nužno napravljenim u svijetlim bojama;
  • Dekor - stil zahtijeva korištenje pribora koji okreće dječji krevet u udoban spremište. Drevne lutke, kutije, slike, cvijeće i meko udobno svjetlo trebaju biti prisutno ovdje, koje će pružiti podove preuređenih u cjelokupni ton.

Članak o temi: Ugrađeni TV u kuhinji

Dječje sobe na tradiciji neovisne su od ukupnog dizajna stana, ali prostrana spavaća soba sa širokom loggijom omogućuje vam da utjelovite bilo koju zajedničku ideju u jednom stilu dizajna.

Zahtjevi za dizajn zone dječje spavaće sobe

Dizajn spavaće sobe 10, 13, 15 m2 u visokim zgradama za obitelj s djetetom, fotografijom

Prilikom stvaranja zone dječje spavaće sobe potrebno je slijediti opća pravila organizacije, prilagođavajući neke od njih kako bi stvorili maksimalnu udobnost i osigurala zdravu mikroklimu za razvoj klinca:

  1. Za potpuni razvoj djeteta, atmosfera treba stvoriti u kojoj će biti što je moguće neovisni. Njegov osobni prostor treba sadržavati niske police, na koje može doći do njega, ladice, kutije za pohranu igračaka. Krevet mora imati odgovarajuću veličinu. Dijete mora biti ugodno za spavanje u njemu, idite u krevet i popnite se. Samo u ovom slučaju, neće ovisiti o roditeljskoj skrbi, a objekti opće uporabe neće biti dostupni samo za njega, već i stvoriti uvjete u kojima će dobiti nova znanja.
  2. Korištenje otvorenih regala omogućuje djetetu da odabere stavke za kreativne igre i rastrgala je za čišćenje i red. Otvoreni regali omogućuju djetetu da povoljno pohranjuje knjige i igračke, a može poslužiti i kao sredstvo za zoniranje prostora i odvajanje dječje spavaće sobe.
  3. Paracija od gipsane ploče će biti izvrstan alat za razdvajanje spavaće sobe na zonama, kao i kako stvoriti praktičan i atraktivan dekor. Izvorne particije gipsana u spavaćoj sobi omogućit će svakom članu obitelji, a posebno djeci, imaju vlastiti prostor za rekreaciju.
  4. Podium je izvrsno rješenje za zajedničku spavaću sobu s malom djecom. Dijete će biti pogodno za korištenje spavanja, a pod podij je lako instalirati uvlačenje ili transformacijski namještaj. U prostoru podij, lako je pohranjivati ​​zimske stvari, posteljinu, kolica ili cipela.

Kada projektiranje pojedinačnih zona u zajedničkoj spavaćoj sobi za dijete i roditelje, posebnu pozornost treba posvetiti kvaliteti rasvjete. U dječjoj zoni, koja također često sadrži igre i akademske jedinice, treba biti prisutno maksimum prirodne rasvjete. Uz nedostatak dnevnog svjetla u spavaćoj sobi, svjetiljke su racionalno odabrane za opće i osvjetljenje, prikladnu dob i dijete klase.

Čitaj više