Kakvu vrstu prajmera koristi za suhozid?

Anonim

Nakon izgradnje površina gipsanih ploča, mnogi se pitaju kako ih pripremiti za završetak. Prije svega, stavite kit i brišući nepravilnosti. I što onda? Odmah početi slikati? Moj odgovor - prajmer se uvijek treba koristiti, neće pokvariti završni rad. Prije nego što počnete, uvijek vam savjetujem da potražite prikladan premaz za gipsanu ploču.

Prilikom odabira, nego pripazati površinu, naletio sam u razne proizvode. Ne znajući njegove značajke, karakteristike, teško je odrediti i odabrati nešto. Stoga bi trebalo uzeti u obzir nekoliko važnih trenutaka.

Koji je temelj prikladan za suhozid?

Obraćam pozornost na nekoliko čimbenika: cijena, rok trajanja i proizvođača. Ako je prajmer s poznatog proizvođača već dokazao sebe, onda ne mora sumnjati u njegovu kvalitetu i trajnost. Mješavina za unutarnji rad prikladan je za rad s gipsanim pločama. Budući da vanjski sadrži tvari štetne za zdravlje. Volio sam akril najviše - to je idealan za rad s gotovo svim površinama.

Kakvu vrstu prajmera koristi za suhozid?

Treba uzeti u obzir da je premaz na kojem će se primer primjenjivati ​​gornji sloj. Dakle, prije lijepljenja tanke pozadine, mora biti bez dubokog prodiranja. Za apsorbirajuće, porozne površine, savjetujem vam da primijenite materijal s istim svojstvima. Pod pozadinom treba odabrati tako da će povući ljepilo i pozadinu, to jest, s dubokim penetracijom.

Dakle, sve razne vrste materijala prajmera može se malo klasificirati za praktičnost izbora:

  1. Akril (univerzalno). Prikladno za bilo koju površinu. Suši oko 2-4 sata. Najbolje pogodan za gipsanu ploču. Primijeniti, kao prije kit i poslije.
  2. Fenolna smjesa. U većini slučajeva koristi se za rad s drvenim ili metalnim strukturama. Ako je površina prskanje, smjesa se ne koristi. Ali kako je prvi sloj za prajz suhozida jednostavno savršen. Vrijedno je obratiti pozornost na je li fenolna smjesa prikladna za unutarnji rad.
  3. Alkidna smjesa. Pogodno za drvo i njegove sorte. Ne može se koristiti na kitu.

Članak o temi: Kako organizirati dječju sobu? 34 Dizajn fotografija fotografija

Kakvu vrstu prajmera koristi za suhozid?

Ova tri materijala koristim za premaz gipsane ploče. Većina ostalih mješavina prajmera bolje je podnijeti zahtjev za rad na otvorenom, jer su toksične i štetne za zdravlje. Od ta tri, dajem prednost akrila. Uz pomoć, gipsboard list dobiva željena svojstva i karakteristike za završni rad. Ima nekoliko prednosti u odnosu na ostatak:

  • Univerzalni. Koristi se na raznim završnim radovima;
  • Konzumira se u minimalnoj količini, prilično ekonomično;
  • Ima visoku penetraciju;
  • Ima svojstva ljepila;
  • Ispunjava pore, zbog kojih doprinosi jedinstvenom slikanju;
  • Smanjuje potrošnju ljepila i boje;
  • Brzo sušenje;
  • Ekološki sigurno. Ne miriše;
  • Površina zadržava sposobnost preskakanja zraka.

Kakvu vrstu prajmera koristi za suhozid?

Prajmer za gipsanu ploču ispod pločica je također vrlo potrebna. Treba imati na umu da u ovom slučaju treba biti otporna na vlagu. Prajmer za suhozidom pod kitom zahtijeva korištenje materijala s oznakom "za posebnu namjenu". Također, prajmeri su podijeljeni u: ljepilo (povećati kvačilo materijala), soopiranje (izjednačiti površinu) i posebni (ima zaštitna svojstva).

Zašto trebate primitivni?

Mislim da svi znaju da prije daljnje završne površine, gipsane ploče ili ne, treba ga koristiti. Zašto to, trošiti novac, vrijeme, da stavimo napor, jer čini se da učinak izgleda uopće? Premazivanje temelja jača i poboljšava adheziju završnih materijala. To jest, moći ćete izbjeći situacije nejednake primjene boje na kit ili gulišta žbuke.

Velika prednost koju sam uvijek volio je da je nakon prajmera suhozida, potrošnja korištenih materijala značajno se smanjuje. Prajmer stvara površinu otporna na vlagu, zahvaljujući kojoj su boje manje apsorbirane. Kroz to se smanjuje financijski iznos na popravak. Ne zaboravite na antiseptički svojstvo ovog materijala. Tiskani na suhozični premaz izbjegava pojavu plijesni i gljivica, a također štiti površinu od apsorpcije vlage i nadutost. Primer za suhozid pod slikanjem može se koristiti jednom. Ali ako je površina porozna, tada se postupak treba ponoviti.

Članak o toj temi: Kako sami napraviti pušenje pušenja, video

Kakvu vrstu prajmera koristi za suhozid?

Za mene je bilo veliko iznenađenje da naučite da postoje prajmeri koji su prikladni isključivo pod određenim vrstama boja. Na primjer, samo sintetički - pogodan za sve boje i proliti - isključivo za ulje, itd.

Važna točka je kompatibilnost prajmera s bojom - prvo treba posvetiti pozornost na njega. Prilikom primjene posljednjeg sloja mase prajmera u njemu možete dodati boju na koju će zid biti obojen. Tada će se kasniji sloj boje na njemu postaviti ravnomjerno.

Kako se prijaviti?

Kakvu vrstu prajmera koristi za suhozid?

Prije rada s masom premaz, očistite površinu od prašine, prljavštine. Također, ako je moguće, pokušavam osigurati da se prostori vode, ipak većina materijala ima specifičan, ne uvijek ugodan miris. Primijenite premaz je bolji na temperaturama iznad 5 stupnjeva. Ne preporučujem čitanje rada s površinama koje su zamrznute. Rezultat može biti neugodno iznenađenje. Neke pečate primitivne smjese pružaju svoje upute koje treba proučavati prije posla.

Uvijek sam škarljiva površina prije kita i poslije to. U te svrhe morat ćete pripremiti valjak za krzno i ​​plastični oblik. Možete primiti prskalicu. Lijevanje otopine (ako je potrebno, razrjeđivanje s vodom), pjenite valjak u njemu. Pokušavam napraviti glatki i tanki sloj. Morate dati temeljku da se potpuno osuši prije nego što nastavite na daljnji rad. To će se sušiti, ovisno o vrsti (duboko penetracija - suši duže). Ako postoje teško dostupna mjesta, možete koristiti tanku četku. Nakon potpunog sušenja, nano je drugi sloj. Ponekad je prajmer obojen u ružičastoj ili žutoj boji. To se radi tako da se primijeni na zid, to je prikladnije za kontrolu ujednačenosti sloja.

Video "Primjena prajmera na zidu gipsane ploče"

Record pokazuje kako pravilno primijeniti temeljni temelj i opisati sve nijanse rada.

Članak o temi: Klupa u vrtu u vikendici: dizajnerski ideje (30 fotografija)

Čitaj više