Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Anonim

Termosum je vaše ruke. Domaće vrećice hladnjaka.

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Svatko od nas je čuo fraze "termosum", "torba hladnjaka". Ali za mnoge, takav uređaj izgleda nepotrebno, a neki jednostavno ne priuče. Danas će vam Mirsovets reći koliko brzo i gotovo slobodno napraviti torbu hladnjaka i kako se to može koristiti.

Kupiti ili ne?

Uoči ljetne sezone, zamišljen sam s mojim suprugom da stekao torbu hladnjaka. Amateri Mi smo divlji ostatak na jezerima s šatorima, a za takav odmor, torba za hladnjak je nezamjenjiv.

Isprva su htjeli kupiti hladnjak za automobil, ali su se onda predomislili. Na forumima, mnogi negativni pregledi vlasnika takvih hladnjaka čitaju - on je previše glomazan, pola automobila uzima, i unutar, naprotiv, mali, ništa nije smješteno. Općenito, odbio je ovaj pothvat.

Počeo je odabrati u online trgovinama termosum. Također, zadovoljstvo nije od jeftine, a za vrećicu veličina koje trebamo bi morati staviti grivna 500, plus hladne baterije. I, u stvari, termosum je uobičajena torba s izolatorom koji se bavi izolacijom, koju hladnoća ne proizvodi i ne propušta toplinu vani. Moj suprug u mom obrazovanju je inženjer objasnio mi je bit ideje. I počeli smo eksperimentirati - napraviti torbu za hladnjaku od višestrukog sredstva, a zatim ga obojiti tijekom zatvaranja na prirodi vikenda.

Želim podijeliti rezultate s vama.

Torba za hladnjak (Thermo) Učinite to sami

Za početak, otišli su na tržište i stekli izolaciju. Izbor se zaustavio na pjenastim polietilena, pločenoj foliji. Izgleda ovako:

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Prodana u svim građevinarnicama. Obično ga lijepi ispod baterije, foliju unutar sobe. A u sezoni grijanja, takva jednostavna ugradnja štedi 30% topline, što obično ide u okoliš. Postoji slabo sredstvo ovog materijala od 8 do 15 grivna (cijena ovisi o debljini samog polietilena, kupili smo najdeblji - 10 mm). Širina je 1,5 metara. Dovoljno ono što se zove, s glavom.

Članak o toj temi: Baloni u uređenju dječje sobe za radost djece

Trebali smo viski (širi, to bolje). Pa, u stvari, torba koju smo zamislili da se pretvorimo u hladnjak. U načelu možete uzeti vrećicu bilo koje veličine - nastavite s vaših potreba.

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Proces "transformacije" uzeo je od snage od 20 minuta. Isprva su ispunjeni izolacijom takvog "križa".

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Ako ste u djetinjstvu zalijepljene kutije, mislim da su pogodili što. Središnji trg je dno vrećica, bočne - zidove, a ostatak će biti poklopac. Folija mora biti unutar vrećice.

Kada režete, imajte na umu da nakon lijepljenja kutije morat ćete umetnuti u vrećicu, tako da napravite uzorke centimetara za 5-7 manje od stvarne veličine vrećice. U početku smo izabrali plavu torbu širinom od 70 cm, ali, prolazim naprijed, rekao ću da se utičnica "Hladnjak" ne uklapa u nju, ali se savršeno približio sportskoj vrećici Black Meter of the supruga.

Sada uz pomoć viskija, spojite bočne stijenke, lijepljenje i izvana i iznutra. Visoka kvaliteta clanda, ne rezervirajte viski. Zidovi bi se trebali čvrsto uklopiti na jedan drugome, a inače termo efekt nećete postići.

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

U početku smo plakali poklopac vrećice Sololij, ali izolacija je teško pretučena, pa je bilo potrebno odrezati i zalijepiti s viski. Tako je postalo ugodnije.

Sada o tome gdje, zapravo, gubitak izolacije. Preostala četiri komada odlučili smo lijepiti bočne stijenke u zglobovima zglobova: pobijedili su svaki kvadrat na pola na 90 stupnjeva i zabilježeni Scotchić (folija unutra!). Nakon toga se pojavila vreća da se dvostruka, a time se poboljšala toplinska izolacija.

Rezultirajući dizajn se stavlja u vrećicu.

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Imamo kutiju izolacije ušla je u gustoću. Ako iznenada ostane, preporučujem čitateljima Mirsovetova da ga napune pjenom gumom ili poklopcem starog pamuka. Tako se izolacija ne razbija, a ne potrebna toplina vani neće stati. Općenito, izolirajte, slobodno.

Članak o toj temi: Rezanje zavjesa s vlastitim rukama, priprema materijala

To je sve, torba hladnjaka je spremna.

Termosum je vaše ruke. Domaće torba hladnjaka

Ostaje da napravite hladne baterije. Plastične boce izrađene u ulozi baterija. Ako je torba mala, uzmite pola litre, ako više, onda litra. Sada ispunite boce snažnim otopinom soli za kuhanje (po litri vode - 6 žlica soli) i zamrzavanje. Moguće je ispuniti slanu otopinu soli i zamrznuti ih.

Upotreba nijansi

Od osobnog iskustva reći ću da:

Hladne baterije trebaju biti smještene svakih 10-15 cm, samo se proizvodi ne zagrijavaju dugo vremena. I ako, zadržati zamrznutu hranu ili piće u grijanju, počet će nestati ne ranije nego nakon 12 sati;

Svaki proizvod koji stavite u vrećicu, omot u papiru ili papir - papir će dodati učinak toplinske izolacije;

Svi proizvodi čvrsto prelaze, pokušajte da u torbi nema slobodnog prostora;

Prije zatvaranja torbe s toplinom, pokrijte proizvode papirom, a zatim nekoliko ručnika. Nakon toga čvrsto zatvorite poklopac s izolacijom, a zatim poklopac vrećice;

Pokušajte ne otkriti torbu, nemojte pustiti hladnoću.

Takva torba održava hladno za 24 sata. Prvi put kad smo bili sretni u njezinoj hrani i hladnoj pićima. Nakon 12 sati, pića su još uvijek cool, a nakon 8 mjeseci počela se zagrijavati. U isto vrijeme, čak i kvarljivi proizvodi (jaja, sir, šunka) nakon 20 sati nisu se pogoršali.

Ali otvorili smo optimalnu metodu pokretanja u drugom putovanju. Vozili smo dva dana, temperatura zraka je oko 40 stupnjeva s plus. Proizvodi (snažno ohlađeni) pomaknut istim jako ohlađenim pićima i smrznute baterije. Visine su postavljene, ispod poklopca. Torba je ležala u automobilu (također ga omotao u pokrivač) i više od 30 sati hrana je bila kul!

Općenito, rezultat je vrlo zadovoljan. Ne znam koliko sati zadržava brandiranu torbu hladnjaka, ali naš "domaći" nadmašio je sva očekivanja.

Članak o temi: Kalup ispod pozadine manifestira se na zidovima crnih mrlja

I nedavno je napravio termo paket. Pravokutnik je bio savijen iz izolacije i zalijepljen scotchuball na stranama. To je zamrznuto plodove s davanjem kuće (kao hladna baterija - grijač). Četiri sata ceste u vrućini, a plodovi ne padaju čak ni.

Možda ćete koristiti ideju takvog željenog izuma. Koristite na zdravlje! A ako razmišljate o tome kako ojačati toplinsku izolaciju i proširiti učinak vrećice - napišite povratne informacije.

Čitaj više