Norveški stil u unutrašnjosti

Anonim

Norveški stil u unutrašnjosti

Norveški stil jedan je od najsjajnijih predstavnika skandinavske skupine. Vrlo je nježna, mekana, svjetlost. Sličan stil je savršen i za minijaturni urbani apartman i prostranu zemlju. Jednom u norveškoj interijeru, jednostavno je nemoguće ne zaljubiti se u nju.

Za koga je ovaj stil?

Norveški stil je vrlo jednostavan. Tko će voljeti prvi?
  1. Ovaj stil će zasigurno ispuniti ljude koji vole minimalizam u svemu.
  2. Savršen je za one obitelji koje ne vole kardinalne promjene. Norveška stilistika u unutrašnjosti je vrlo neutralna.
  3. Ovaj stil će postati pravi spasilački za stanove, čiji prozori dolaze na sjever (u takvim stanovima uvijek postoji vrlo malo sunčeve svjetlosti).
  4. Na kraju, norveški stil je idealan za osobe s mirnim (ili kako se zove, nordijski, karakter).

Glavne karakteristike stilistike

Norveški stil ne može biti zbunjen s bilo čim. Ima mnogo prepoznatljivih značajki.

  1. Glavno pravilo stila je minimalizam u svemu. Međutim, za razliku od iste stilske minimalizma, u norveškom stilu sve je razumnije. Ne biste trebali ukloniti potrebne predmete s oka kako biste postigli slobodan prostor. Samo se riješite svega suvišno.

    Norveški stil u unutrašnjosti

  2. Dekor prozora trebao bi biti minimalan i bolje se riješiti bilo kakvih zavjesa, zavjesa. Glavni cilj takve odluke je dobiti maksimalnu količinu sunčeve svjetlosti. Ako ne možete živjeti bez ikakvih sjenila, ograničite prozirni til, ali nemojte odabrati glomazne tamne zavjese.

    Norveški stil u unutrašnjosti

  3. Većina materijala koji se koriste u unutrašnjosti su prirodni, a najviše "glavni" materijal je drvo. Drvo može biti prisutno u dekoraciji (na zidovima, na podu, pa čak i na stropu) iu elementima namještaja. Posebna preferencija daje se breza, hrasta i bukve. Ali ukras stabla treba biti minimalan, jer sve u norveškoj interijeru uvijek izgleda prirodno i prirodno. Ograničite uobičajeno slikanje.

    Norveški stil u unutrašnjosti

  4. Unutrašnjost mora biti što funkcionalna. Pokušajte koristiti svaku sitnicu. Sve bi trebalo biti jednostavno i ugodno.

Članak o toj temi: Instalacija točke svjetla u gipsanu ploču: Savjeti iskusnih stručnjaka

Spektar boja

Glavna boja zidova u unutrašnjosti je bijela (ili bilo koje drugo svjetlo). Potrebno je tako da se soba čini prostranim i svježom. I tako da to nije previše dosadno, bilo koji zid dekor će odgovarati. Na primjer, ako se odlučite za ljepilo bijelu pozadinu, onda kao posebno vrhunac, neka ima nekoliko sjajnih i neočekivanih pruga na ovim pozadinama. Također u tu svrhu su svijetle višebojni slike, naljepnice, fotografije i tako dalje. Usput, uz pomoć vinilnih naljepnica možete stvoriti cijele kompozicije, čime je vaš interijer apsolutno jedinstven.

Norveški stil u unutrašnjosti

Isti svijetli naglasci u boji moraju biti uređeni u cijelom interijeru. Ovo je neka vrsta drugog vrhunca norveškog stila. Međutim, vrlo je važno s takvim dekorom da ne pretjeramo. Neka bude malo manje nego previše. Uostalom, preuzimanje cijele sobe sa svijetlim detaljima, razbijate sva pravila stila.

Evo nekoliko primjera onoga što svijetli detalji mogu se dodati vašem dizajnu:

  1. Svijetli kauč jastuci.
  2. Kockaste blances.
  3. Tepisi.
  4. Obojeni ogrtači za namještaj.
  5. Motley Lampshades.

Norveški stil u unutrašnjosti

Spavaća soba u norveškom stilu

Budući da norveški stil pomaže vizualno povećati prostorije, to je vrhunski pogodan za male spavaće sobe, koje se tako često nalaze u modernim apartmanima. Uz detalje o boji, karakteristične za ovaj stilist, u spavaćoj sobi morate biti posebno uredni, jer će pretjerana količina svijetlih boja ometati da se odmorite mirno i normalno spavanje. U spavaćoj sobi, bolje je dati prednost na najsnažniji tonovi, a samo jedan zid je dodijeljen i staviti na njega, tzv. Focus. Najbolje je kada se ovaj zid nalazi iza uzglavlja. Idealna verzija dekorativnog uzorka za spavaću sobu je cvjetni ornament. On je onaj koji je najkarakterističan za norvešku stilistiku.

Članak o toj temi: Razlika između rimskih zavjesa iz valjanja

Norveški stil u unutrašnjosti

Idealno uređenje norveške spavaće sobe bit će sve vrste neobičnih predmeta. Nemojte se bojati i eksperimentirati. Stavite drvena vrta stubište u sobu. Može se koristiti, na primjer, umjesto vješalica za odjeću ili opremiti na stubama, malu policu za lonce s cvijećem. Također možete zamijeniti noćni stol s drevnim kovčegom, dimnima i stolicama s drvenom klupom, a umjesto vrata na ormaru da objesite slatku zavjesu.

Norveški stil u unutrašnjosti

Čitaj više