Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Anonim

Tehnologije izgradnje se stalno razvijaju. Prije nekoliko godina, cigla je bila vrlo popularna. U naše vrijeme, njegov glavni konkurent je Slagoblock. Kako izgraditi garažu iz šljake? Koliko je materijala potrebno za to? Dobit ćete odgovore na ova pitanja čitajući evidenciju do kraja.

Dostojanstvo materijala

Slag bloka naziva se blok betona koji se sastoji od troske. Postoje mnoge vrste šljaca, ali se domena koristi za građevinske materijale. Karakteriziraju se vrlo visoka građevinska svojstva. Također, takvi blokovi koriste jeftine punila, prema vrsti od sedam ili opeke borbe. Prijenos topline blokova troske može se pojačati polistiren.

To je izvrstan materijal za dacnings i zgrade seoskih kuća. Blokovi imaju mnogo prednosti, i čak ih mogu učiniti samostalno. Zidarstvo se također može lako izraditi samostalno, čak i pridošlica. Konstrukcija garaže iz slagobloka s vlastitim rukama omogućuje značajno uštedjeti, isporučuje užitak i osloboditi masu nevolje. Smanjenjem broja graditelja i strojeva, čime se pojavljuju sposobnost smanjenja troškova, a neovisne zgrade je još jedan razlog da se ponosi svojim radom.

Moguće je sami izgraditi garažu od slagebloka, a svojstva toplinske izolacije materijala mogu značajno poboljšati kvalitetu konstrukcije. Gdje su blokovi šljake? Najčešće se grade garaže, ograde i kuće. Neke značajke materijala omogućuju točno odrediti za koju vrstu zgrade može biti prikladna. Postoje dvije vrste šljake - šuplje i pune duljine. Zidovi su izgrađeni od šupljeg materijala. Blokovi za puni razmjera su više izdržljiviji i koriste se za izgradnju temelja.

Blok ne voli svijetliti, mora se uzeti u obzir prilikom izgradnje skladišta blok temelja. Takav temelj može biti izgrađen samo na suhom tlu ili za malu kuću, zgrada. Konstrukcija garaže iz kosa uštedjeti vrijeme i novac. Nije uvijek potrebno zaposliti profesionalce za rad, jer se većina posla može sami. Iako postoji mišljenje da brodovi troske nisu previše pouzdani, u stvari, njihov život je 50 godina.

Pripremni rad i temelj

Prije početka izgradnje garaže potrebno je napraviti neki pripremni rad. Što je potrebno za garažu od šljake s vlastitim rukama dugo vremena i bio pouzdano zaštićen od promjena u tlu i nestabilnim vremenskim uvjetima? Prvi je provesti geodetsku procjenu područja.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

U usporedbi s udaljenostima do lokacija vode, komunikacija, druge potrebne za kuća zgrada, kanalizaciju, uključujući.

Ako odlučite izgraditi garažu iz slagobloka, projekt za izgradnju treba pripremiti unaprijed, budući da je projekt temelj svih posla.

Novak graditelj može se bojati takve perspektive, jer mnogi od njih vjeruju da je stvaranje projekta vrlo težak posao koji zahtijeva puno vremena.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Zapravo, nacrtajte nacrt garaže iz bloka troske na jednom listu papira. Takav crtež može značajno pojednostaviti rad. Izračunato na kalkulatoru udaljenosti i količinu materijala može značajno pojednostaviti vaš rad. Također prije početka gradnje, vrijedi se smanjuje kako će se koristiti garažna soba - da li će biti pohranjena samo automobil, ili će biti moguće popraviti, pohranjivanje proizvoda i stvari, može se obaviti pod garažom podruma. Odlučujući ovo pitanje, možete smanjiti prostor za potrebnu zadaću, nakon što su im pripremili garažu.

Članak o temi: Gustoća polistrasa i njegove tehničke specifikacije

Građevinska jedinica

Zaklada za garažu iz bloka troske ne bi trebalo biti vrlo čvrsta i ozbiljna, jer je težina i dizajn takvih blokova nije prevelik. Stoga osnova ovisi o mnogim čimbenicima. Među njima su dubina oznake, koja ovisi o odvodnju tla. Prisutnost podzemnih podzemnih voda može biti vrlo važna, smjer njihovog prolaza, vrstu tla - pijesak, glina, stijena. Odlučujući ovim čimbenicima, učenje koje su većina njih su za izgradnju visokokvalitetnog i pouzdanog temelja, možete početi raditi, ali čak i za izgradnju postoji nekoliko načina, od kojih se svaki odvaja po svojoj razini praktičnosti.

Prije svega je uklonjen prvi gornji sloj tla. Uključuje se rov. Rov je ispunjen pijeskom, kamenjem ili slomljenim cigle u nekoliko redova. Svaki sloj je impregniran cementnom žbukom. Čemu služi? Takav paket može zaštititi temelj od uništenja koji mogu biti uzrokovani podzemnim vodama. Kopanje rovova u širini od 40 centimetara i dubinu od 50 centimetara. Dno je prekriveno pijeskom, izlivim vodom i treba naglo. Ovaj pristup čini temelj izdržljiv i jak.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Također, dno je ojačano spojnicama, pade tako da su njihovi smjernici lokacije bili različiti. Takav temelj je betoniran i izdrži trideset dana. Posljednja metoda je najlakša. Zove se beton pokretanja. Postoji rov koji stavlja stratum slojeve. Nadalje, rov je preplavljen cementom. Važno je znati da kvaliteta cementa za garažu ne bi trebala prijeći liniju 150 branda. Cement se miješa s pijeskom, 1 dio cementa za 2,5 dijela pijeska. Voda se doda prije dolaska pokretne smjese. Da bi novoizgrađena temelj bila visoko vodonepropusna, to je čelik za vrećicu. Potrebno je to učiniti za nekoliko centimetara šire od građevinskog područja. Vrata su instalirana na potporu.

Zidanje

Kako bi se izgradili zidovi, ne nužno koristi posebna pravila. Brickwork se može provesti na nekoliko načina - na podu kamena, u jednom kamen, u jednom i pol ili dva. Snaga zida ovisi o tome. Zid je također u stanju izdržati vjetrove vjetra, temperaturne razlike su visoke i niske. Jedan od najčešćih načina za izgradnju zidova naziva se "cigla". Posljednji red pada i razbija šavove prethodnog.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Prvo, kutovi su postavljeni, a nakon treptanog polaganja blokova šljake nastavlja se. Polaganje tijekom izgradnje garaže iz blokova troske se ne razlikuje mnogo od polaganja cigle. Prvo, kutovi su postavljeni, moraju biti vrhovi pravog pravokutnika. Između njih proteže se čipku ili uže, koji će kontrolirati razinu zidanja, i horizontalne i okomito. Ako koristite moderne materijale za zidanje, vaša garaža će biti velika. Također će biti različit u trajnosti, kvaliteti i sigurnosti. I također blokovi iz šljake mnogo je ekonomičniji od običnih opeka.

Članak na temu: Odabiramo zavjese za lučni prozori: fotografije ideje

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Kat estrih

Pod je izgrađen na osnovnoj razini, radni proces uključuje pripremu površine. Estrih bi trebao biti dekoatimetar. Površina za polaganje poda mora biti pripremljena - uklonite smeće, poravnajte površinu, kaput s dnom pijeska ili ruševina prema potrebi. Nekoliko vrsta građevinskog betona se izolira, a od svih njihovih preferencija za izgradnju poda daje se spremnom m200.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Preporučujem mješavinu za kravatu poda, a kada površina postane dovoljno jaka, to će biti moguće pokrenuti. Instaliranjem poda na osnovnoj razini potrebno je obratiti pozornost na njezinu snagu. Uostalom, neće biti samo ljudi u garaži, nego i auto. Zato će beton obaviti materijal za pod. Njegova debljina od osam do deset centimetara. Prije početka polaganja, Zemlja je poravnana i očišćena.

Subftip se provodi pijesak ili mali ruševina, nakon čega se uči premaz. Površina površine se provjerava s čipkama. Također možete koristiti svjetiljke iz cijevi. Instaliranjem betonskih dijelova, to je gotova kontinuirano, pa čak i između svjetionika. Instalirani beton se održava, tako da se na njemu pojavila prašina, moguće je provesti željezni proces. Postoji nekoliko načina za ovaj postupak, a svaki od njih je usmjeren na poboljšanje snage betonskog premaza, dajući mu estetski prihvatljiv tip i uklanjanje sveprisutne prašine.

Krov i vrata

Konstrukcija krova uključuje pripreme za rad i pripremu stranih greda, koje moraju biti dulje od širine garaže za 25 cm. Polaganje se vrši preko, s koracima od 80 centimetara. Brusija je ušivena krova, debljina njih trebala bi biti 40 mm, a oni su blizu jedni drugima blizu. Zatim tu je red krovnih materijala koji se moraju položiti jedan po jedan u određenom redoslijedu. Keramzit, šljak i polukruti peći padaju na estrih u debljinu od 20 centimetara. Krov je prekriven aquaizolom i rubljem.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Zgrada preklapanja može koštati vrlo jeftin. Metalne grede i rive također igraju značajnu ulogu u ovom pitanju. Instaliranjem preklapanja na zidove, mora biti ušiveno. U ovoj fazi se provodi grijanje troske, čiji je trošak mali.

Krov bi trebao djelovati kao ispred i straga. Štitit će zidove vode.

Duljina takvih vizira može biti četrdeset centimetara. Na sloju izolacijske šljake, koji je bio prekriven na vrh Runneroida, napravljen je cementni estrih. Vrlo je važno da ga ispuni što je više moguće. Takav krov neće apsorbirati vlagu, curenje, ali za to morate je pokriti s vodootpornim svojstvima. Bilo koje vrste vrećica može pomoći u izvođenju krova svojih funkcija najpraktičnije. Zalijepljen je na vreći ili mastiks, a prije obrade cementnog estriha se tretira s bitumenskim prajmerima, ili "Primer".

Članak o temi: Raspored oko stabla: cvjetni krevet, klupa, stol i čak sjenica

Inženjerstvo mreže

Oni vozači koji se nisu često susreli s unutarnjim oblogom garaže, vjeruju da je takav cilj potreban samo kako bi prostori bili prostraniji, udobni ili svijetli. Međutim, u stvari, unutarnji ukras je također vrlo praktičan. Građevinski materijali koji koriste iskusni graditelji mogu apsorbirati prljavštinu i mirise. Oni također ne utječu na kemiju, vlagu, temperaturu, ne gori. Postoje mnoge unutarnje metode završne obrade, ali u ovoj fazi je također vrijedno razmišljati o tome kako će se inženjerske mreže provoditi u sobi.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Takve mreže su kombinacija opreme i komunikacija koje će pružiti garažu toplinom, vezom, strujom, pa čak i kanalizacijom. To je vodeći fragment mreža koje se razmatra kanalizacija. To je prikladno koristiti za povezivanje s centraliziranim sustavom. Ako to nije moguće, dobro ili dobro se koristi. Osvjetljenje i napajanje je vrlo važno - ne može se podnijeti garaža bez svjetla i električne energije. Ožičenje treba planirati unaprijed, nakon što je instaliran, možete početi završiti, bez straha zbog činjenice da ste propustili ili zaboravili nešto.

Grijanje i ventilacija su vrlo važni - jamče udobnost i udobnost smještaja, kako u kući iu garaži. Najpogodniji može biti prirodni sustav ventilacije. Mogu se izvršiti jednostavne inženjerske mreže. Međutim, ako se ispostavi da je rad previše kompliciran, izvor za ožičenje je zbunjen ili daleko, kao i za kanalizaciju - izgradnju, plan-projekt, izračune i rad na ovom pitanju mogu se prepustiti stručnjacima, inženjerima i profesionalcima.

Završi

Cilj najčešće služi kao završna faza građevinskog rada. Trima garaže iz bloka troske ne zahtijeva posebne vještine, vještine ili vrstu akcije kako bi se dobro i lijepo izgleda obred. Ostava i dekoracija zidova, unutar i izvan prostorije, mogu biti različiti. Ako postoji želja, zidovi se mogu ožbukati, bijeliti, obrisati cement ili prekriti klapnom. Soba je izolirana stakloplastikom ili pjenom.

Izgradnja garaže od šljake blokova od do z

Od vlage, vaša garaža se može zaštititi filmom ili drugim načinom - za to možete napraviti traku od suhozida. Konstrukcija garaže iz slagebloka može se nazvati vrlo dobrom idejom, takva konstrukcija nije inferiorna od cigle garaže koja se oslobađa od mode. Materijal je također prihvatljiv i izdržava visoka opterećenja. Kvaliteta blokova omogućuje vam da koristite garažu dugo vremena. Cijeli dizajn se odlikuje trajnosti i sigurnosti. Ako ispravno pokupite boju, odaberite materijal i instalirajte ga, a zatim unutarnji i vanjski ukras sobe može učiniti vašu garažu ugodnu, ugodnu i lijepu.

Video "Što je blok šljake"

Na rekordu čovjek govori o prednostima i konsima ovog građevnog materijala.

Čitaj više