Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Anonim

Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Zamjena plinskog kotla

Tijekom vremena oprema ne samo pogoršava svoje karakteristike i učinkovitost, već i zastarjela. To znači da nije samo lošije radno od novog, ali ne udovoljava suvremenim tehničkim standardima i postignućima. To se odnosi na sve stvari, ali većina svih treba obratiti pozornost na uređaje koji pružaju naše živote. U nekim stambenim zgradama iu mnogim privatnim instaliranim ugrađenim kotlovnicama, gdje sustav grijanja radi, zagrijavanje stanovnika kod kuće u hladnom zimskom vremenu.

Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Dvostruki krug kotao.

Osim toga, mehanizam bi trebao dobro funkcionirati, nemojte koristiti prekomjernu količinu energije i imati nisku razinu buke, mora biti sigurna što je moguće sigurna, jer je u stambenim zgradama.

Također, zakonodavstvo predviđa posebna pravila za aranžman kotlova.

Ako je vaš AOGV buka, puši, ispustio je svoju učinkovitost, troškovi popravka počinju pristupiti troškovima novog kotla ili samo je stigao do svojih godina (zid-stari - 8 godina, na otvorenom - 15 godina), a onda je vrijeme za zamjenu to. Trenutno, tržište ima mnoštvo novih kotlova različitih kapaciteta i konfiguracija, ali su uglavnom podijeljeni u 2 vrste:

Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Shema plinskog kotla s zatvorenom komorom za izgaranje.

  • Zatvoreni kotlovi. Njihova značajka je da je plamenik u komori, hermetički odvojen od prostorije, u kojem se nalazi uređaj, a dotok svježeg zraka i izlaz proizvoda izgaranja događa se kroz koaksijalnu cijev. Njegova struktura je dvije cijevi - jedan u drugi, što vam omogućuje da koristite jednu rupu za izlaz i priljev zraka. Kotlovi za zatvorene vrste imaju relativno nisku snagu (do 35 kW), ali su mehanizmi ovisni za energiju, budući da zahtijevaju dodatno veze s napajanjem kako bi se osigurala ventilacija;
  • Kotlovi otvorenog tipa imaju otvoreni plamenik, tj. Protok zraka do požara provodi se iz kotlovnice u kojoj se emitiraju proizvodi izgaranja. Oprema ovog tipa može imati veću snagu u usporedbi s kotlovima za zatvorenim tipom (od 30 kW), ali i zahtjevima za prostoriju u kojoj se nalazi kotler, strože i podrazumijeva intenzivnu ventilaciju. Prednost kotlova s ​​otvorenim tipom prije zatvaranja u njihovom nehlapljivom.

Kotlovi mogu imati od 1 do 2 konture. Kotlovi s jednom montirom mogu zagrijati vodu samo za jedan potrošač, na primjer, za sobe za grijanje. Dvostruki krug ima mogućnost rada odmah na 2 fronte: grijanje i stvaranje tople vode za domaće svrhe.

Postupak zamjene kotla plina

Budući da je plinski kotao važan i odgovoran dio stanovanja, njegova instalacija i usluga nastaje samo kroz posebna državna tijela (Gorgaz, Obgaz, Rygaz) putem akreditiranih poduzeća specijaliziranih za ovu vrstu posla. Postupak zamjene i ugradnja kotlovske opreme ni u kojem slučaju ne bi trebalo dogoditi bez znanja vlasti i ruku vlasnika stanovanja. Ne zbog složenosti zadatka, već zato što je to odgovorno poslovanje iu slučaju netočne provedbe može ugroziti ljude. Demontring se može obaviti s vlastitim rukama.

Članak o temi: Kako ne zamrznuti vodoopskrbu u zemlji

Pedamentalne upute za zamjenu kotla:

Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Shema plinskog kotla s otvorenom konturom.

  1. Pisanje zahtjeva nadležnom tijelu (Gores, Obgaz, Rygaz) o rješavanju zamjene kotla. U isto vrijeme, treba biti poznato da ako je kotao zamijenjen sličnim, projekt ostaje isti, ako se vrsta kotla mijenja, plinske cijevi sheme opskrbe, ili mjesto plinskog kotla, projekt će imati razviti iznova.
  2. Kada je odgovor primljen, tvrtka koja zamjenjuje kotao mora uzeti zgradu putovnicu i prenijeti ga na plinsku službu. Također, tvrtka za distribuciju plina će zahtijevati čin čekova DVK-a (kanali dimnih ventilacijskih kanala) iu slučaju zamjene kotla za uvezenu opremu - certifikat koji potvrđuje usklađenost s domaćim sigurnosnim standardima.

Nakon toga, tvrtka koja ima certifikat za zamjenu opreme za plin, može zamijeniti vaš stari kotao za novu. Kada demontiranje starog kotla i instaliranje novog, korisno je znati tehnologiju na kojoj se to dogodi jest spriječiti djelovanje koje može podrazumijevati neispravan rad opreme za plin instaliran u kotlovnici, tako da je postupak za instaliranje novog kotla i Uklanjanje njegovog prethodnika daje se.

Uklanjanje starog kotla

Upute za demontažu:
  1. Prije svega, dok stari kotao i dalje stoji, potrebno je ispirati cijeli sustav grijanja kod kuće. Potrebno je da se isprati sve kontaminante nakupljene u sustavu grijanja, inače mogu negativno utjecati na rad nove jedinice.
  2. Nakon toga, potpuno ispustite svu vodu iz sustava grijanja i kotla.
  3. Isprva je kotao odspojen od izvora plina, zatim iz sustava grijanja i izvora hladne vode. Korak odspojivanja kotla bit će isključen iz ventilacijskog sustava ako je kotao zatvorenog tipa.
  4. Kotao je slobodan i može se ukloniti iz sobe.

Instaliranje novog kotla

Instalacija novog plinskog kotla u pravu na proizvodnju samo specijalizirane organizacije i da to sami zabranjeno to učiniti.

Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Ugradnja kotla s koaksijalnim dimnjakom.

Popis alata i materijala:

  • kotler;
  • zagrada;
  • Sharovy Crane - 3 kom;
  • Mesh filtar za opskrbu vodom - 2 kom;
  • filtar, normaliziranje sadržaja nečistoća u vodi;
  • plinska dizalica ili ventil;
  • plinomjer;
  • toplinski pravopis;
  • pokazatelj opskrbe plinom;
  • trostruki kabel;
  • Regulator napona;
  • Neprekidni izvor napajanja;
  • razina;
  • sidreni vijci;
  • metalni listovi za slojeve između zida i kotla, ako je zid napravljen od zapaljivih materijala;
  • Metalne cijevi za plin i vodu.

Upute za instalaciju:

Članak o toj temi: Napravimo drveni pod u privatnoj kući s vlastitim rukama

Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Shema dimnjaka plinskog kotla.

  1. Radovi počinju s montažnim kotlom. Ako je to zidni uređaj, najprije je ugrađen nosač na zidu kapitala. To je moguće učiniti uz pomoć sidrenih vijaka koji imaju čvrstu fit. Ako je zid drven ili izrađen od zapaljivog materijala, napravljen je sloj metala ili drugog ne-zapaljivog materijala između kotla i zida. Horizontalna vezanja provjerava se na razini. Važno je da novi kotao dobije glatko. Prilikom instaliranja vanjskog kotla, nema nosača. Jednostavno se instalira na pravom mjestu. Kotao bi trebao biti smješten na udaljenosti od najmanje 20 cm od druge plinske opreme i na uklanjanju 30 - 50 cm od zida (ovisno o napajanju). Pristup montiranom kotlu mora ostati besplatan. Mjesto zidova iz zapaljivog materijala koji se nalazi u blizini podne kotla mora biti obrubljen ne-zapaljivim ili vatrostalnim slojem.
  2. Povezivanje s vodoopćenjem nastaje kroz ugroženi filtar mreže odvojen od vodoopskrbe i mehanizma grijanja s kugličnim ventilima. Još jedan mrežni filtar može se instalirati na poleđini sustava grijanja za odgodu onečišćenja i spriječiti ih da uđu u spremnik za grijanje. Također, kuglična dizalica mora biti ugrađena između sustava grijanja i kotla. Postoje standardi koji ograničavaju količinu nečistoća u vodi ulazi u uređaj za grijanje (sadržaj soli magnezija i kalcija ne smije biti viši od 2,5 mola po luk. Potrebno je znati sastav vode i, ako broj nečistoća premašuje dopuštene norme, morate instalirati dodatnu opremu za filtriranje, inače možete skratiti razdoblje učinkovitog rada kotla.
  3. Sada je kotao povezan s plinovodom kroz dizalicu ili ventil koji ima certifikat za ugradnju u plinovodu, plinomjer, toplinski potrošen ventil i indikator Zagaznanosti. Cijeli postupak treba izvesti na takav način da uređaj ostaje u slobodnom pristupu.
  4. Ako je stroj za grijanje ovisno o energiji, sljedeći korak će biti povezivanje kotla na izvor napajanja, za koji trebate uzeti kabel s tri jezgre s vilicom. Priključak se pojavljuje u uzemljenoj utičnici s naponom od 220 V. polariteta. Osim toga, postavljeni su stabilizator napona i neprekinuti uređaj za napajanje.
  5. Ako je kotao zatvorenog tipa, tada je kotao povezan s ventilacijskim sustavom pomoću koaksijalne cijevi koja vodi od kotla kroz rupu u zidu do ulice. Koaksijalna cijev ima strukturu "cijevi u cijevi". U jednom od njih, zrak je došao do kotla, a s druge strane, ostali su proizvodi za izgaranje. U ovoj fazi je važno trag tako da su cijevi novog kotla povezane s suprotnim cijevima, tj.
  6. Kada je novi kotao povezan s komunikacijama, ispunite sustav grijanja. Prije toga, plinski grijač je isključen iz izvora električne energije. Prvo, kuglasti ventili vode iz aparata za grijanje do izvora hladne vode i na sustav grijanja, a zatim otvorite vlastiti kotlov ventil. U ovoj fazi morate pratiti tlak vode u sustavu, koji ne bi trebao prijeći prag od 1,8 bara i biti najmanje 0,8 bara. Nakon postizanja željenog indikatora tlaka, ventil je zatvoren, poput kugličnih ventila koji vode do izvora vode. Faza punjenja provodi se sporije, tako da je sustav ostavljen kroz kapljice za zrak.
  7. Provjerite sve spojeve za nepropusnost. Ne bi trebalo biti curenja.
  8. Prvo lansiranje kotla mora izvršiti zaposlenik tvrtke instaliranje kotla. Prvo, uređaj je uključen u mrežu, a zatim postavite maksimalnu snagu i pokrenite ga s okretanjem gumba prekidača do ekstremne desne oznake.
  9. Nakon uspješnog lansiranja, zaposlenik organizacije izrađuje jamstvo, izvješćuje o operativnim uputama i izvješća o upravljanju opremom.

Članak o toj temi: Koristite na loggiji i balkon panoramskim prozorima

Pravila za uređenje peći

Ne samo u fazi opreme kotlovnice, već i kada vrijeme dođe za zamjenu starog grijača plina novom (u ovom slučaju, soba je već pripremljena), potrebno je osigurati da kotler potrebne su kuće.

Zamjena kotla za plin: Red i pravila

Shema aranžmana požara.

  1. Soba pod kotlovnicom u privatnoj kući može se napraviti na bilo kadu, uz stambene objekte, WC i kupaonicu. U podrumima stambenih zgrada, kotla kuća je zabranjena.
  2. Temperatura zraka prostorije ne smije prelaziti 35 i biti ne manje od 5 stupnjeva Celzija.
  3. Razina vlage zraka ne smije prelaziti granicu od 80%.
  4. Područje kotlovske kuće treba biti najmanje 4 m2. S visinom stropova više od 2,5 m.
  5. Širina vrata trebala bi biti najmanje 80 cm.
  6. U kotlovnici moraju postojati prozori, od kojih minimalno područje izračunava udio od 100: 1 (područje zida do ukupnog područja Windows).
  7. Prilikom instaliranja kotao otvorenog tipa potrebno je osigurati dobru ventilaciju kućica. Veličina otvora ventilacije izračunava se omjerom 8: 1 (površine rupe u cm na snazi ​​kotla u KW).
  8. Plinske cijevi dopuštene su samo od metala.
  9. Promjer dimnjaka ovisi o snazi ​​kotla i izračunava se formulom: snagom kotla * 4.3 = promjer dimnjaka u cm.
  10. Dimni dio dimnjaka trebao bi biti veće područje poprečnog presjeka za priključak.
  11. Dimnjak se mora uzdignuti iznad najvišeg krovnog elementa najmanje 0,5 m.
  12. Materijal dimnjaka trebao bi biti metal.
  13. Dimnjak ne smije imati više od 3 okreta i zavoja.
  14. Uređaj za povezivanje i cijev dimnjaka ne smije biti dulje od 25 cm.

Ako se sve učini ispravno i gore navedena pravila su ispunjeni, novi kotao će dugo raditi dugo bez stvaranja opasnosti da žive ljude. Događaj za zamjenu kotla ne može se nazvati niskim troškovima, ali kada će biti iza toga, možete ponovno uživati ​​u toplini i udobnosti u vašem domu.

Čitaj više