Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Anonim

Za elegantnu seosku kuću, ne smiju smisliti bolji dodatak nego dobru drvenu garažu. Može pohraniti bilo kakve veličine posuđe, sudjelovati u popravku kućanstva, i naravno, staviti automobil tamo. A ako mislite da će vam ova zgrada odletjeti u peni, onda ste vrlo pogrešni, jer ako postoje neke vještine, kao i detaljne upute, izgradnja drva je sasvim moguće izgraditi samostalno. Ali prije nego što nastavite na posao, vrijedi proučavati sve "za" i "protiv" izgradnje drvene garaže vlastitim rukama.

Prednosti i nedostaci garaže drva

Popis prednosti izgradnje vlastite garaže od stabla je vrlo impresivan. Najvažnije prednosti izgledaju ovako:

  • Prije svega, uštede sredstava. Ako uspijete dobiti proračunski materijal i izgraditi drvenu garažu vlastitim rukama bez privlačenja radnika - dizajn će vas koštati vrlo jeftin. Također, financije pomaže u smanjenju polaganja jednostavne, lagane temelje. A ako ne trebate odgoditi sredstva - to znači da će izgradnja proći bez nepotrebnih postova "za kasnije", u vrlo kratkom vremenu.
  • Stablo je odličan toplinski izolator, iz kojeg slijedi da će čak i bez dodatnih događanja za zagrijavanje unutar vaše garaže uvijek biti umjereno podnošljive temperature. Pa, ako vidimo zidove mineralne vune ili izolacijske ploče - izgradnja će biti dovoljno slobodna za dugo boravka u hladnoj sezoni. Čak i ako nećete potrošiti dodatno vrijeme u garaži, udobna temperatura će biti potrebna ako trebate ostaviti automobil dugo vremena.
  • Za razliku od betona - stablo nije u stanju stvoriti prašinu, a izgled hrđe mu ne ugrožava, jer se događa s strukturama iz metalnih proizvoda. Osim toga, drvena traka je vrlo izdržljiva, izdržljiva i može nositi svoju službu dugi niz godina.
  • Stablo je u potpunosti ekološki prihvatljiv materijal koji prolazi kisik i time olakšava rad i jednostavno razonoda u takvoj strukturi.
  • Ako je potrebno, garaža se uvijek može rastavljati i podignuti na drugom mjestu, jer ova vrsta materijala omogućuje ponovno korištenje. Uz vrlo jednostavnu težinu, postoji cijela dizajnerska praksa dizajna u potpunosti, bez rastavljanja.

Članak o toj temi: Takva druga ecada mreža

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Naravno, osim pozitivnih strana, prije izgradnje drvene garaže, morate proučavati više i negativnih čimbenika:

  1. Najveći i opasni minus drvenih struktura mogu se nazvati opasnost od požara. Stablo je lako zapaljeno, također se lako gori, a ne možete dobiti nigdje. Možete se nositi s ovim nevoljama samo s pažljivim i pažljivim stavom, to jest, prevencija.
  2. Drvo savršeno upije vlagu, a to može uzrokovati truljenje i naknadno uništenje garaže. Dakle, ako želite da struktura živi dugo vremena - morate se pobrinuti za visokokvalitetnu hidroizolaciju.
  3. Između ostalog, ovaj materijal ima sposobnost apsorbiranja mirisa, a budući da se koriste razne kaustične kompozicije prilikom popravka automobila, to je vrlo brzo u garaži, određeni duh će biti čvrsto instaliran.

Ali ako je pažljivo odmjerio sve argumente, i spremni ste staviti gore s nekim nedostacima ovog dizajna, to znači da možete nastaviti izravno na izgradnju drvene garaže.

Počinjemo graditi

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Dizajn garaže okvira s ukupnom površinom od 27m2

Na samom početku rada preporučujem određivanje temeljne tehnologije za izgradnju buduće garaže. Ukupno postoje dva načina: izgraditi kostursku garažu ili izgraditi garažu zaobljenih dnevnika. Druga mogućnost treba odabrati ako su drugi objekti na mjestu već izgrađeni na isti način. U isto vrijeme, struktura okvira će koštati mnogo jeftinije i zahtijevat će znatno manje vremena na procesu izgradnje, pa je bolje razmotriti ovu metodu.

Kao iu bilo kojem radu za popravak, potreban vam je jasan plan akcije i projekt buduće strukture. Da biste pojednostavili zadatak, možete preuzeti gotov crtež i djelovati u skladu s njim, pogotovo jer su ove vrste projekata vrlo česti na internetu.

Vrlo je važno odrediti veličinu garaže: oni ovise prvenstveno na broju automobila koji bi se trebali uklopiti unutra. Također možete razmotriti otvoreni nadstrešnica gdje se automobil može pohraniti u ljeto.

Odabrano područje treba biti dovoljno ravno. Prema vrsti, struktura se može nalaziti odvojeno ili uz obližnju zgradu. Razmislite o načinu da otvorite vrata - ponekad garaža služi istovremeno nastavkom ulazne zone na stranicu. Također, popis pripremnih aktivnosti uključuje čišćenje, usklađivanje i neovlašteno mijenjanje odabranog područja.

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Kada su sva preliminarna pitanja riješena. Možete otići na karticu Foundation.

Članak o temi: inducirana napetost

Temelj

Zbog male težine konstrukcije, može se instalirati na najjednostavniji temelj. To koristi ili monolitne polove, za uređaj od kojih se koristi beton, ili montažni stupovi iz armiranobetonskih blokova.

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Prije početka označavanja temelja, ne smijete zanemariti malu geološku istraživanje, tijekom koje trebate saznati barem razinu podzemne vode. To je potrebno odrediti dubinu sadnje betonskih stupova. Ako je tlo prezasićen s vodama, bilo previše kretanja i slabi, to znači da će se garaža u budućnosti zasigurno gnjaviti i svi vaš rad će ići u crpku. Da bi se to izbjeglo, stupovi moraju biti instalirani s istom dubinom i apsolutno jedni prema drugima. Provjerite mogućnost takve instalacije zapravo s komadom drvne željeznice ili vodovoda.

Monolitni temelj, u pravilu, istodobno igra ulogu poda, tako da ubijete dva zečeva jednim pucanjem:

  • Za svoj uređaj prvi je planiran određeni teritorij, koji zatim uklanja sloj tla.
  • Nakon što trebate dogovoriti oplatu oko perimetra s nešto manje od polovice metra.
  • Kao osnova, pijesak je savršeno pogodan za smjesu šljunkom. Prilikom polaganja, ovaj prvi sloj treba izliti vodom i mijenjati, tako da je ukupna visina oko 20 centimetara.
  • Nakon što je nužno složen s vodonepropusnim slojem, najčešće koristi trkač ili posebnu membranu za to.
  • Tada se temelj ojača, izlije betona i opet tramvaj.
  • Za sušenje takve temelje potrebno je dugo razdoblje - oko mjesec dana, a to će postati glavno kašnjenje u izgradnji drvene garaže.

Kada se temelj pričvršćuje, možete započeti izgradnju kostura strukture, odnosno okvir.

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Okvir i pokrivanje

Postoji određeni red rada prilikom podizanja kutije:

  1. Za početak na udaljenosti od jednog metra, glavne grede su instalirane, koje bi trebale biti vodoravno u odnosu na zemlju.
  2. Stalci okvira nosača ugrađeni su u podrum, koji se radi tijekom cijelog perimetra. Također je potrebno razmotriti instalaciju podprosila i gornje ljepljenje, koje daju potrebnu krutost cijeloj strukturi.
  3. Jedan od prvih je obično pričvršćen kutni grede, koji služe kao smjernice za daljnji rad. Provjerite jesu li grede za podršku postavljene strogo okomito - za to morate koristiti razinu izgradnje.
  4. Vodiči su vezani okomito na ove police, za koje će biti ploča s parametrima poprečnog presjeka od 4x10 centimetara. Njihova udaljenost u isto vrijeme ne smije prelaziti jednu mjernu oznaku.
  5. U Raireru se treba unaprijed pripremiti posebni utori, gdje se ugrađuju rafting grede. Kao što su pričvršćivači, za veću pouzdanost, metalni nosači moraju se koristiti.
  6. Od gore navedenog na rogovima, peel leži, nakon što se postavi vodonepropusni sloj i na krov je instaliran.

Članak na temu: Dnevni dizajn s dva prozora

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Zatim se možete preseliti na formiranje zidova drvene garaže. Isprva između regala leži izolacija - može biti izolacijske prostirke ili pjenu. Iz unutrašnjosti za hidroizolaciju koristi film, za pričvršćivanje koje trebate zaliha u izgradnji klamerica.

Također se nalazi izvan para-i hidroizolacijskog sloja, nakon čega se okvir može šivati ​​s šperpločanim listovima iznutra, te s vanjskim - pročeljivim kolosijek ili jednostavnom klapnom.

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Imajte na umu da je to, kao i svaki drugi dizajn, potrebna vodom, koja se može izgraditi od jednostavne plastične cijevi izrezati na dvije polovice.

Krov

Završna faza izgradnje će postaviti krov drvene garaže.

Uz bilo koji dizajn uređaj, krov je uvijek konstruiran na isti način:

  • Prvo morate prikupiti kutiju za rafter
  • Zatim pričvrstite firmware
  • Nakon što izgradite odabranu izolaciju, hidroizolaciju i izolaciju pare.
  • Od iznad vanjskog premaza je pričvršćen, koji istovremeno obavlja dekorativnu funkciju.

Izgraditi visokokvalitetnu drvenu garažu

Odabir između jednog i grubog krova za drvenu garažu, bolje je odabrati prvi. Prvo, mnogo je lakše učiniti, drugo, daje više mogućnosti za organiziranje malog tanskog prostora, gdje možete organizirati dodatnu sobu za spremanje raznih stvari. Kao vanjski premaz, možete odabrati profesionalni podovi ili mekani bitumen materijal. Također, dobra stara škriljevca može nastupati u ulozi jednostavnog i jeftinog suočavanja - to je vrlo izdržljiv, jeftin i svi poznati materijal. Još jedna dobra opcija će biti metalna pločica - blagi i jeftini premaz koji je vrlo lako instalirati vlastitim rukama.

Završna faza zgrade drvene garaže bit će postavka vrata - a struktura je u potpunosti pripremljena za rad. Može se reći da je neovisna erekcija gore opisane konstrukcije velika praksa i sposobnost stjecanja novih vještina. Dakle, ako ste zamisliti da steknemo novu drvenu garažu, ostaje samo za kupnju materijala i pronaći savršen projekt budućeg dizajna.

Video "Kako izgraditi garažu od stabla"

Video upute za izgradnju drvene garaže s vlastitim rukama.

Čitaj više