Kako odabrati petlju za staklena vrata

Anonim

Umorni ste od sive monotonije sličnih interijera - duša želi razne i pita u letu? Napravite arhitekturu visoke tehnologije i ugradite staklena vrata kod kuće. Mnoge svjetla i prostora pružaju vam se, a gosti koji posjećuju vaš dom zasigurno će ostati fasciniran nestandardnošću misao dizajnera. Za početak - nekoliko riječi o staklenim vratima.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Odaberite šarke za vrata

Vrste vrata

  • Pendulum - nećemo ih se ticirati. Instalirani su u trgovačkim centrima, bankama, glavnim institucijama. Takva vrata se otvaraju u prostoriji i vanjskim, tako da nisu sasvim prikladni za običnu kuću, jer da njihovo normalno djelovanje zahtijeva najmanje dva metra slobodnog prostora. Ako imate ogromnu palaču, onda ovaj članak vjerojatno nećete čitati - samo pozivate dizajnere i majstore, koji kuhati sve nevolje povezane s instaliranjem staklenih vrata.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

  • Rotary - pripadaju gotovo istoj kategoriji vrata za javne zgrade, spin oko njihove osi, neka obaviti profesionalce.
  • Zakrivljeno - vrlo skupo zadovoljstvo, proizvedeno uglavnom po narudžbi, dođite zajedno s odgovarajućim detaljima ugradnje.
  • Swing - naširoko koristi u unutarnjem uređenju, otvoren samo u jednom smjeru, pričvršćene su na vrata ili zid s odgovarajućim petljima.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

  • Uvlačenje - sudeći po imenu, vratite se na poseban vodič fiksiran na stropu i seksu, najekonomičniji su u smislu očuvanja korisnog prostora.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Kada je riječ o cijeni staklenih vrata, prvo udara njihovo očigledno niske cijene. Minimum koji morate postaviti za sreću da postanete vlasnik prozirnog vrata je 100 dolara. S detaljnim razmatranjem, fotografijom takve povoljne ponude ispada da je to cijena samo staklene platnene same - 8 mm debljine i dimenzije 2 za 0,6 metara. Nije potrebno raduje se - glavni članak troškova instaliranja budućih profitabilnih detalja unutarnjih poslova je kupiti odgovarajuće priključke.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Petlje za staklena vrata

Oni koštaju mnogo skuplje od svojih kolega za drvne proizvode. Visoka cijena je uzrokovana posebnim dizajnom i materijalima iz kojih su napravljeni. Težina staklenih vrata, ovisno o debljini i veličinama, može doći do 40 kg, vrata od furnira teži četiri puta manje.

Članak o toj temi: Primer otporan na toplinu za peći: sorte materijala otpornih na toplinu

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Za proizvodnju petlji za staklena vrata koriste nikal, krom, nehrđajući čelik, aluminij. Proizvođači obećavaju da će se životni vijek mehanizama - petlje, ručke i bliže biti najmanje 50 godina. Na fotografiji možete vidjeti svu ljepotu i strogu eleganciju priključaka vrata vodećih svjetskih proizvođača.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Koje petlje biraju za prikrivene vrata

Optimalna opcija za staklena vrata šarke su šarketirane petlje. Jedna strana je pričvršćena na kutiju vrata, drugu na staklo. Ostale vrste petlji su naširoko korištene - dolaze s bliže, univerzalne - instalirane na bilo kojoj strani prijenosa vrata.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Kako instalirati spojnice

Ovisno o metodi pričvršćivanja petlje, možete odabrati instalaciju staklenih vrata i bez upotrebe bušenja i bušenja. Međutim, opcija bez bušenja izgledaju mnogo ljepše, ali pogodna je samo za vrata svjetla. Maksimalna težina stakla ne smije prelaziti 20-25 kg.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Najlakši način za ugradnju staklenih vrata je korištenje šarki veza bez bušenja. Da biste to učinili, mjesto petlji je zabilježeno na okviru vrata, zavijte ih i stavite čašu, temeljito je jačajte s steznim vijcima. Za veću snagu preporučuje se korištenje posebnog ljepila koji se primjenjuje na malo produbljivanje na samom vratima, u kojem je petlja pričvršćena.

Kako odabrati petlju za staklena vrata

Ako vrata koju odaberete teži više od 25 kg, preporučuje se korištenje instalacije s bušenjem. Na udaljenosti od 20 cm od gornjeg i donjeg ruba vrata, označene su petlje i postoje mjesta budućeg bušenja. Chisel na označenoj konturi pažljivo je napravio mali iskop, a s tankim rupama. Tada su šarke pričvršćene na okvir vrata na pripremljenoj marki unaprijed, a vrata su visjeli na njima. Ova je operacija detaljnije prikazana.

Članak o toj temi: Koristite u spavaćoj sobi Black Wallpaper

Kupnja staklenih vrata za vaš jedinstveni interijer, ne zaboravite da bi sva dodatna oprema trebala biti izdržava u jednom stilu i shemi boja. Bolje je predvidjeti sve unaprijed kako ne bi trčao u kupovini u potrazi za prikladnom ručkom vrata. Instaliranje takvih vrata može izgledati tako teško, međutim, ako je sve uredno i ležerno, sasvim je moguće nositi se. Kao posljednje utočište, nazovite pomoć prijatelja - dva pregršt ljudi mogu kotrljati planine, a ne što se nositi s staklenim vratima

Čitaj više