Upute za oblaganje balkona s oblogom

Anonim

Ako želite pretvoriti balkon i stvoriti lijepo mjesto za opuštanje preko šalice čaja iz njega, onda je bolje koristiti prirodne i ekološki prihvatljive da biste ga završili. To uključuje obloge.

Balkon clapboard je solidan zadatak za svakoga tko može koristiti alate barem na razini početnika. Korištenje izolacije pružit će mogućnost održavanja temperature na balkonu iznad 10-15 stupnjeva. Ako stavite visokokvalitetne prozore i zagrijte pod, tada će soba biti dovoljno topla i udobna zimi.

Prednosti klapne

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Prvo ćemo saznati gdje je došao takav čudan naziv. Sve je jednostavno - ranije zidovi vagona bili su žabe s drvenim iskopavanjem. Otuda sadašnje ime. Koje prednosti imaju oblogu?

  1. Prirodnost. Ostava je izrađena od prirodnog drva.
  2. Sigurnost. Ovaj materijal ne dodjeljuje štetne isparavanje za osobu kada se grije.
  3. Ekologija. Kao što je već spomenuto, obloge ne ističe štetne pare, a također se lako reciklira i ne šteti prirodu.
  4. Izdržljivost. Obloge može poslužiti jako dugo. Jednom svakih 5-7 godina možete ga ponovno zagaditi i pokriti lak. Izgled sobe će se ažurirati.
  5. Otpornost na truljenje.
  6. Jednostavnost instalacije i obrade. Možete jednostavno odvojiti sobu vlastitim rukama.
  7. Lijep izgled. Pogotovo dobro obloge izgleda u seoskim kućama, na terasama, lođe.
  8. Izvrsne značajke toplinske izolacije.
  9. Zvučna izolacija s korištenjem obloge također procjenjuje majstori za izvrsnu.

Nedavno se takozvana Eurovačnica pojavila u asortimanu trgovine. Njegova glavna razlika je u tome što ga proizvodi duhovi europskih zemalja.

Eurovačko se smatra boljim od vagona ruske proizvodnje. Međutim, domaći materijal za podrezivanje lože je asplativan s njegovom vrijednošću.

Dodirivanje balkona

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Evroleagilka kvaliteta, ali ne i jeftin materijal

Prvi korak je kupnja materijala i odabir svih potrebnih alata. Ostava balkona je poželjno izvršiti odbora od tvrdog drveta, jer borova obloga s povećanom temperaturom počinje ispariti smolenske tvari.

Prije kupnje prvenstveno je izračunati područje za dekoraciju. Pomnožimo tu brojku za 1.3 - količinu koja će biti potrebna za podvrnu, uzimajući u obzir 30% zaliha. Pokušajte pokupiti duljinu materijala tako da ostane manje otpada.

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Vjenčanica "Premium" - najbolji materijal

Razred odbora također može biti drugačiji. Na primjer, raznolikost je više od sorti B i C, ali se obrađuje mnogo bolje i neće zahtijevati dodatno brušenje. Možete spremiti i kupiti ploče u, a zatim ga poratite nakon završetka završne obrade. Što se razlikovanje kategorija obloge razlikuju?

Kategorija Premium i razred - najbolji materijal. Odbor ima jedinstvenu boju, nemaju kuju i nepravilnosti. Klasa a obloge je nešto jeftinija od premije.

Članak o temi: Popravak laminata bez rastavljanja: kako to učiniti sami

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Nastava u razredu može sadržavati do 4 bita za svakih 1,5 m. Slabo je obrađena od strane dasaka i malo nehomogene boje.

Što se tiče kategorije materijala kućišta C, onda je to najjeftinije, a ne prilično kvalitativna opcija. Velika količina kuja, nehomogene boje i nedostatak obrade dasaka - to su njezini prepoznatljivi znakovi.

Štoviše, kupnja takve obloge u konačnici neće biti ekonomična - potrebno je provesti vrijeme na njegovom mljevenju i slikanju, ako želite lijep izgled. Stoga je bolje kupiti prve dvije kategorije.

Odvojite balkon ili loggiju

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Kako vidjeti balkon s oblogom? Vi samo trebate pokazati točnost, strpljenje i naravno, stjecati završne materijale:

  • Bar 50 na 40 mm za središnje grede;
  • zagrade za pričvršćivanje materijala za gipsanu ploču;
  • Ploče za rezanje 20 mm za zaostajanje po katu;
  • Ploča ili šperploča za pod;
  • polietilen za izvođenje hidro i isparavanje;
  • izolacija;
  • montaža pjene;
  • kutovi za zaostajanje u pričvršćivanju;
  • Vijak za samo-tapkanje 3.5x5 mm i 3.5x7 mm;
  • Nokti za nosače za montažne zagrade i kutove na beton;
  • Nokti 35 mm za montažnu oblogu.

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Od alata koji će biti potrebni za pokretanje balkona vlastitim rukama, trebali biste kuhati:

  • Izbušite ili perforator;
  • Lobzik električni;
  • odvijač;
  • Stajalica;
  • razina;
  • Rulet, kao i alate za stolarije.

Priprema za završnu obradu

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Ispred obloge balkona potrebno je pripremiti: demontirati prozore padine i unutarnji završetak, ukloniti stari premaz od zidova vlastitim rukama. Ako se balkon nalazi na hladnoj strani, potrebno je obraditi pod i zidove s posebnim prajmerima iz gljivice.

Konkretno, to se odnosi na gradove s visokom vlagom i hladnom klimom (na primjer, St. Petersburg). Ako je ograda balkona izrađena od lima, potrebno je napraviti faktor pjene blokova, u jednom bloku. Smješteni su na cement, svakako primijenite razinu. Čekamo konačno sušenje otopine i stavimo dvostruke prozore.

Prije nego što je Weing s balkonom, iznimno je važno unaprijed pregledati čašu dvostrukog glaziranih prozora ili balkonskih okvira.

Ako imate drvene okvire na balkonu, pogledajte ih za trulež. Ako je postotak lezije površine velik, potrebno ih je promijeniti.

U slučaju malih žarišta potrebno je očistiti stablo i tretirati posebna rješenja.

Ugradnja vodilica i izolacije

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Popravite oblogu vlastitim rukama na vodilicama 50 za 40 mm. Ako obloge treba staviti okomito na pod, vodilice su pričvršćene vodoravno. Interval između šipke je imenovan tako da je kasnije bilo prikladno položiti izolaciju.

Ako izolacija koristi polistirensku pjenu, interval mora biti jednak širini izolacijskih listova materijala. Prilikom odabira mineralne izolacije, preporučljivo je ukloniti 0,5 cm. Prostir koji su položeni s blagim kompresijom čuvat će se čvrsto i bez dodatnog pričvršćivanja. Ako ne želite zagrijati balkon, udaljenost može biti bilo koja. Jedan uvjet je najmanje 60 centimetara.

Članak o toj temi: Turkish til s vezom - novi način transformacije unutarnjih poslova

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Počevši s vlastitim rukama potrebno je s dodatnim zagradama za suhozidom. Onda smo stavili traku vodiča s dna, pričvrstite ga na zagrade.

Koristeći razinu i pomoćnu traku, na isti način na koji stavljamo bar na vrh. Srednji vodiči moraju biti postavljeni, istovremeno ih puše uz pomoć dodatnog traka.

Nakon završetka instalacije vodiča, polistiren se stavlja između njih. Zatim se slobodni ostaci protežu i zadebljavaju sve utore s montažnom pjenom. Ostaci očvrslog kompozicije izrezali su oštro nož. Pročitajte više o montažoj Traži u ovom videozapisu:

Zidovi s pogledom na ulicu, morate se zagrijati. Želite li dobiti stvarno topli balkon, važno je izolirati podove i strop. Ako primijenite mineralni materijal, potrebno je staviti vodeni film za to. Važno je to učiniti da vlaga s ulice ne prodire unutra i ne pokvari materijal. Izolacija je vrlo osjetljiva na vodu.

Nemoguće je preskočiti fazu hidroizolacije! Inače, nakon nekoliko mokrih sezona, sva izolacija će morati ponoviti materijale izolacijskim materijalima ne podnose vodu.

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Na površini izolacije položili smo film za isparavanje. Štiti od isparavanja vlage unutar lože.

Ugradnja vodilica na stropu će biti prikladno nakon završetka dekoracije zida. Morate ih položiti na duljinu balkona. Ekstremne šipke čvrsto su pričvršćene na trim, i međuprodukt - na nekoj udaljenosti. To će omogućiti da se izolacija bez problema.

Kat završiti clapboard

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Prije završetka poda sa samom zamkom, potrebno je staviti zaostajanje od ploče s veličinom od 20 mm. Širina ploča treba odabrati ovisno o razini poda. Optimalna vrijednost je 10 cm.

Odbor se stavlja na kraj i pričvršćuje se na pod kutom. Da biste pričvrstili potonji na beton, koristimo nokat za nokte, na ploču - vijci za samo-tapkanje za stablo 3.5x35 mm.

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Počinjemo instalirati LAG-ove, izradu okvir baze duž perimetra od poda prostorije s alinetom do nekoliko centimetara iz zidova. Unutar njega, LAGS su instalirani preko udaljenosti, koji će biti jednak veličini širine izolacijskih blokova. Pričvrstite ih na prava mjesta s kutom.

Svi praznine se tretiraju pjenom. Između zaostalih, izolacijskih i filmova pare barijere, koji su fiksirani korištenjem građevinskog trapa.

Za pod, možete uzeti bilo kakvu ploču podne ploče ili želje vlage. Posljednji materijal je prekriven akrilnim lakom čim će se svi raditi.

Zidna zidna i strop

Sada nosimo balkon s oblogom. Započnite kožu i završite površinu zidova, a strop poželjnije od najsloženijih kutova. Ako ih ostavite na kraju posla, bit će teško doći do ovog mjesta. Pokretnica stavljena strogo u smislu razine. Netočnosti i kose mogu dovesti do onoga što morate, u konačnici, ponoviti sve radno. Zapamtite da je euro muške pumpe za ventilaciju iznutra. Potrebna je za pravu izmjenu zraka. Ako to nije, može se pojaviti pojava truljenja ili plijesni.

Članak na temu: Sjedište krevet Učinite to sami - crteže i rad (video)

Ostava je pričvršćena na vodilice koje koriste posebne karanfile. Oni su mali i njihov šešir je isti. Nokti Instaliranje ploča u utoru pod kutom od 45 stupnjeva. Pričvršćivanje početne ploče izvodi se na sve vodiče, naknadno - strogo do gornjeg i donjeg. Za međusredne ploče, ploče su pričvršćene u redoslijedu kontrole.

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Svaka sljedeća ploča je podignuta u utoru s šiljkom, a zatim se popnite lagani čekić kroz bar, tako da ne bi dobili nedostatke. Nakon toga, pričnite nokte za završnu fazu.

Dakle, obloge balkona je završena, sada možemo završiti strop. Stavili smo vodilice pomoću razine, a zatim uplatite izolaciju (ako se planira izolacija). Završna faza je uporaba montažne pjene. Odvojite strop najbolje se proizvodi u poprečnom smjeru. Takva jednostavna recepcija vizualno proširuje sobu.

Završna obrada i obrada

Upute za oblaganje balkona s oblogom

Na kraju zidova zidova i stropa provodimo konačnu završnu obradu: stavite postolje, ako je potrebno - uglovi. Ne smijemo zaboraviti na padine. Mogu biti izrađeni od obloga ili drugog materijala.

Moguće je kupiti gotove proizvode u proizvođačima prozora sustava. Prema vašim parametrima, oni će ih proizvesti o željenoj veličini.

Tako da obloge ne gubi svoj izgled je važno da ga pokriti s ciljanom linijom. Može biti lak zasnovan na bazi. Prethodno očistite površinu stabla i uklonite prašinu mekom krpom.

Zatim primjenjujemo premaz u 2 ili čak 3 sloja. Ako želite sačuvati prirodni izgled stabla i zaštititi ga od prašine i prljavštine, samo nanesite nekoliko slojeva PVA ljepila na obloge. Nije potrebno razrijediti, jednostavno oprati površinu glatkim slojem. Čim se suši, primjenjujemo još jedan.

Uz pomoć obloge na balkonu možete napraviti ormarić ili shellf za fitness priključci.

Upute za oblaganje balkona s oblogom

I kako se pravilno brinuti za ovaj materijal?

  1. Ne moram obrisati oblogu mokre krpe. Brisanje prašine treba ukloniti suhom tkivom ili usisivač.
  2. Ako se mrlje pojavi na stablu, pokušajte ih ukloniti s posebnim otapalom. Navlažite krpu i lean na zagađenje. Ako se mrlja ne prikaže, ima smisla da se popravi u tamnijoj boji s lakom.
  3. Ako se pojavljivanje zidova pogorša, najbolje je otvoriti površinu i ponovno pokriti zidove lakom. U trgovinama sada možete pronaći lak ili čak i miris.

Sada znate kako staviti balkon s balkonom. Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći uštedjeti na uslugama profesionalnih brigada. Pogotovo jer nije tako teško napraviti takvu završnu obradu prostorije i uz sudjelovanje asistenata. Za detalje o tome kako se nositi s lakom s lakom, pogledajte ovaj videozapis:

Glavna stvar je imati sve alate pri ruci i raditi pažljivo i ne žuri. Balkon je donio prirodna stabla kako bi zadovoljili besprijekoran izgled.

Čitaj više