Etnički stil u unutrašnjosti

Anonim

Etnički stil u unutrašnjosti

Etnički stil u unutrašnjosti je stvaranje dizajna uz pomoć nacionalnog okusa, tradicija i običaja. To je prilično komplicirano, u smislu implementacije, stila. To zahtijeva vrlo pažljivi pristup, jer uobičajena upotreba određene boje ili oblika neće biti dovoljna. Za punopravni završeni dizajn, morat ćete biti uveden u unutrašnjost puno elemenata tipičnih za jednu ili drugu kulturu.

Značajke značajke stila

Etnički stil u unutrašnjosti je koncept prefiga. Uključuje mnogo različitih stilistika, koje ujedinjuje jednu stvar - počast tradiciji kulture. Međutim, postoji još nekoliko karakterističnih značajki koje su uobičajene etno stilu:

  1. Etno stil podrazumijeva korištenje samo prirodnih materijala. Kamen, drvo i drugi prirodni materijali koriste se u cilju, te u namještaju, te u pribor, te u subjektima dekoracije.
  2. Tradicionalne boje u stilu odražavaju karakteristične nijanse zemlje, ali su obično svijetle, sočne, zasićene, ponavljajućih prirodnih boja.
  3. Većina etno stilova arhaičnih, iako postoje i moderne varijacije.
  4. Karakteristične kućanske predmete i elementi dekora zemlje su glavne komponente etničke stilistike.
  5. Mora biti prisutan u unutrašnjosti tipičnim uzorcima i slikama sledeće zemlje.

Etnički stil u unutrašnjosti

Gdje je stilistika relevantna?

  1. U privatnim kućama, etnička stilistika je relevantna kao bilo gdje. Ima dovoljno mjesta za fantaziju "Budite u riču". Vrlo je cool kada nijedna soba kuće nije uređena u određenom stilu, ali cijela kuća je u potpunosti. Dakle, pada u sličnu kuću, osoba je potpuno uronjena u kulturu odabrane zemlje.
  2. U urbanom stanu se također može koristiti etno stilistika. Međutim, ovdje je potrebno pristupiti izboru određene vrste smjera. Sve ovisi o veličini stana i broju soba. Neke podvrste etno stila održat će se samo u vrlo prostranim prostorijama, drugi će izgledati sjajno čak iu većini minijaturnih soba.
  3. Vrlo dobro, etno stil izgleda u tematskim restoranima, kafićima i barovima. Određeni dizajn interijera pomaže gostima da se upoznaju s kulturom zemlje, kuhinjom od kojih su izabrali. Takav dobar potez uzrokuje da se posjetitelji ponovno i opet vrate u restoran.
  4. Pa, konačno, etno stil će se dobro uklopiti u bilo koju tematsku instituciju, na primjer, u turističkoj agenciji, u trgovini suvenira, u spa salonu i tako dalje.

Članak o toj temi: Kako se izvodi lemljenje radijatora iz aluminija

Etnički stil u unutrašnjosti

Ogroman izbor opcija

Kao što je već spomenuto, etnički stil je prefigur koji uključuje mnoge druge stilistike. Ukratko shvatimo s posebnostima nekih od najzanimljivijih podvrsta etničkog stila u dizajnu.

Najviše egzotičnija opcija je afrički stil. On uvodi ljude s kulturom naroda Afrike. Karakteristična shema boja odražava prirodu ovog kontinenta, prenosi boje životinja, neba, zemlje, biljaka i drveća. Vrlo je važno da su sve boje u unutrašnjosti tople. Za dizajn, sve vrste lovaca - puške, punjene i životinjske rogove. Osim toga, cijenjeni su predmeti dekorta koji su doneseni izravno iz Afrike (ili kvalitetne kopije takvih objekata). To može biti ritualne maske, vaze za vanjske, vezene jastuke. Paul Afrički interijer nužno napušta svijetli tepih ili anđeo afričku životinju.

Etnički stil u unutrašnjosti

Japanski stil je izvrstan za ljubitelje minimalizma. To je najbolja opcija za stanovnike malih apartmana. Svi namještaj u ovom interijeru moraju biti definitivno nisko - to je najtipičnija značajka značajke. Osim toga, namještaj treba odabrati od lakih drva ili pasmina bambusa. Boja gama uključuje prirodnu bež, vrhnje, mlijeko. Svjetlije boje, kao zasićena crvena i crna, mogu se koristiti kao naglasci. Tipični unutarnji elementi su klizna particija ili shirma i specifičan tepih tatami.

Pa, naravno, u unutrašnjosti postoji mnogo klasičnih dodataka - obožavatelji, vaze, čajne setove, ikebane. Vrlo često su ukrašeni uzorak u ideji hijeroglifa.

Etnički stil u unutrašnjosti

Engleski stil je vrlo čvrst i klasičan. Dominiraju skupe sorte tamnog drva i presvlake kože na tapeciranom namještaju. U isto vrijeme, engleska stilistika je također vrlo udobna. Ona ga čini mekim tepihom na podu, udoban kariran na stolici, prugasta pozadina i porculanske vaze. Cvijeće je prepun ukrasa, najčešće - ruže. Važne su stavke dekoracije. Ovdje možete koristiti bilo koju slatku stvar na svoje srce - salvete, figurice, obiteljske fotografije, slike.

Članak na temu: Mogućnosti balkona (fotografija)

Etnički stil u unutrašnjosti

Talijanski stil je nevjerojatno svijetlo, sočan i veseo (točno, poput prirode Italije). Shema boja stilistike odgovara bojama mora, suncu, nasilnoj vegetaciji. Puno pažnje posvećeno je svjetlu. Idealan talijanski stil uklonit će se u sobu s velikim prozorima, ispunjenim suncem. Ako prirodno svjetlo nije dovoljno, potrebno je osigurati sobu žućkastom umjetnom svjetlom. U dekoru se dominiraju elementi morskog i povrća: voćne vaze, ogromne posude s cvijećem, školjkama, slikama s morskim krajolicima.

Etnički stil u unutrašnjosti

Skandinavski stil se odlikuje nepristojnom praktičnom. Posuđen je od Vikinga, koji nije bio pogođen elegantnom uređenjem prostora. Glavno načelo stilistike je jednostavnost i racionalnost. Najbolje je ponovno stvoriti skandinavsku unutrašnjost u prostranim privatnim kućama. Oni mogu biti ukrasite sa stropnim gredama, masivnim drvenim namještajem u jednostavnim linenskim pokrivačima, ogromnim kaminom. Unutrašnjost oživljava jednostavna, ali lijepa tekstila s karakterističnim uzorcima - stolnjacima, pokrivačima, vanjskim stazama. Osim toga, možete koristiti live cvijeće u malim posudama kao dekor.

Etnički stil u unutrašnjosti

Čitaj više