Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Anonim

Fotografija

Staklenik se može izraditi od različitih materijala u zemlji. Izbor će ovisiti o osobnim preferencijama stranice stranice i broju besplatnog novca. Uz pomoć stabla, možete napraviti sličan dizajn brzo i bez velikih financijskih troškova.

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Staklenik uređaja.

Drveni bar je pouzdan materijal koji se može kupiti gotovo u bilo kojem velikom građevinskom supermarketu. Za trajnost, barovi se malo razlikuju od metala, ali ako se rukuje posebnom impregnacijom, to će se ispostaviti da se produžimo moguće razdoblje njihove usluge. Drveni staklenici mogu služiti oko 5-7 godina, au nekim slučajevima čak i duže. Sve će ovisiti o klimi područja gdje je instaliran dizajn.

Za izgradnju staklenika, nije potrebno steći stablo skupih stijena, jer će služiti ne mnogo duže. Preporučuje se odabrati industrijska stabla. U procesu izbora, pozornost treba posvetiti kvaliteti materijala, tehničkih parametara i broja nedostataka. Za proizvodnju staklenika, najbolje je koristiti bar bez kuja koji je pažljivo uspio.

Zaklada za drveni staklenik

Baza za stakleniku treba biti pouzdana i stabilna. Najbolje je napraviti temelj vrpce ili opeke. Takve strukture imaju sva svojstva koja su potrebna za staklenike. Osim toga, takvi temelji neće biti preskupi.

Poželjno je zaustaviti vaš izbor na bazi vrpce. Morat ćete izvesti sljedeće korake:

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Temeljni obrazac dijagram za drvene staklenike iz okvira prozora.

  1. Prije svega, potrebno je sipati bazu s dubinom od približno 50-60 cm i visinu od 20-30 cm iznad razine tla.
  2. Dizajn će morati biti ojačan kako bi ga izdržljivi i uklonio sediment u budućnosti. Taj se razlog može koristiti za staklenik iz bilo kojeg materijala, jer će u budućnosti biti želja za promjenom okvira, onda neće biti problema s ovim.
  3. Nakon toga, temelj na vrpci trebat će biti hidroiziranje da ga zaštiti od vlage dugo vremena i proširiti cjelokupno servisno razdoblje.

Širina i oblik gradnje ovisit će o veličini staklenika i opterećenja okvira, stoga neće raditi točne izračune.

Kako instalirati trupova za staklenik s vlastitim rukama?

S drvom, mnogo je lakše raditi nego s drugim materijalima. Stoga, s instalacijom okvira neće biti problema. Prije svega, bit će potrebno popraviti na bazu bar, koja će biti malo šira od novaka za izgradnju okvira.

Kako bi se osigurao okvir okvira, možete koristiti metalni kut, koji će se morati instalirati unaprijed u temeljima. U tom slučaju možete primijeniti priključke, vijke ili sidrenje. Trebat će ga prije montažnog ležaja željeznice, bit će potrebno obraditi zaštitna sredstva - antiseptike, olife i boje. To se radi kako bi se osiguralo dugo razdoblje od dna dna stakleničkog dizajna.

Članak na temu: Kako brzo i brzo napraviti ležaljki s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Shema monolitne temelje s drenažom za staklenik s vlastitim rukama.

Kada će nosač ograda biti spremna za ugradnju, konačna mjerenja treba provoditi i nastaviti s radom. Da biste osigurali osnovu dizajna staklenika i proizvode druge radove, morat ćete koristiti takve stavke:

  • električna bušilica;
  • zatvarači;
  • čekić;
  • Bugarski.

Osnova strukture pričvršćena je oko perimetra temelja. Potrebno je provjeriti da je baza čvrsta, a njegove su stranke međusobno povezane. Jednostavnost procesa montaže okvira konstrukcije staklenika i njegove stabilnosti ovisit će o tim vrijednostima.

Sljedeći je okvir okvira. Jednostavno je jednostavno instalirati, jer je baza već montirana na temelj i čvrsto je fiksiran. Ostat će samo za obavljanje mjerenja i obavljanje instalacije, koristeći sheme. Sama shema može se vidjeti na slici. jedan.

Svi ostali elementi drvenih staklenika, okvira i otvora, kašnjenja stropa riješeni su uz pomoć samozakažnih vijaka, stezaljki, kutova i profila metala.

Proizvodnja staklenika različitih dizajna

Prije početka izgradnje staklenika, trebate kupiti sve potrebne stavke.

Standardni staklenik napravljen od drva male veličine

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Slika 1. Shema za drveni okvir.

Dimenzije proizvedene strukture - 6x4 m. Produkt je prekriven polikarbonatom. Za proizvodnju takvog staklenika, morat ćete izvesti sljedeće korake:

  1. Prije svega, bit će potrebno izgraditi temelj. Da biste to učinili, trebali biste izbušiti tlo za 50-60 cm, preliti stupove kroz unaprijed instalirane klinove.
  2. Na stupovima morate sastaviti vezanje od arišnog drveta s dimenzijama od 1x1 m. Traka je privučeno maticama s podložnim podlozima do stupaca.
  3. Okvir je podignut u skladu s shemom i prekriven je klinovima. Shema takvog dizajna sa svim potrebnim koracima može se vidjeti na Sl. 2.

Teklitsa s drveta u mittlideru

Dizajn koji će biti izgrađen ima sljedeće dimenzije: širina - 4 m, dužina - 8,4 m, visina u skate - 3,1 m. Dizajn će imati nekoliko padina različitih visina i otvora koji se nalaze ispod klizaljke.

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Slika 2. Scheme Okvir staklenika na drvenu okvir.

Da biste pokrenuli dizajn, morat ćete koristiti ploče 0.5x1 m. Proces izgradnje je sljedeći:

  1. Prva stvar je temelj. Za staklenike ovog tipa, prikladna je monolitna traka 35x20 cm, koja je fiksirana s ojačanjem 8x4 mm. Vani je potrebno oploditi s posebnim sredstvima kako bi se osiguralo da se baza ne raspada u budućnosti. Dizajn se može pustiti s prirodnim kamenom.
  2. Okvir je instaliran. Standovi treba montirati svakih 70 cm.
  3. U gornjem dijelu staklenika proizvedeni su u vozilima. Možete osigurati automatizaciju da ih otvorite.
  4. Polikarbonat je fiksiran. U ovom slučaju, važno je ne napustiti utore.
  5. Na kraju, potrebno je pokrenuti vodoopskrbu u stakleniku, postaviti spremnik velikih veličina i razrijediti cijevi u nekoliko kreveta ispod zalijevanja kapanja.

Za proizvodnju takvog dizajna staklenika, morat ćete kupiti oko 2000 ploča od 0,5x1 m. Za izgradnju vrata i podcords, morat ćete kupiti više malih veličina - 30x50 cm i 50x70 cm.

Članak o temi: Izrada šume i čezne s vlastitim rukama

Kako napraviti staklenik pod polikarbonatom?

U tom slučaju, okvir će biti proizveden od drvenih šipki 45x45 cm. Dužina staklenika je 8 m, širina je oko 2,8 m. Može se naći u ugradnji dva vrata i nekoliko otvora.

Ne bi trebalo biti više od 1 m između regala.

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Tehnologija izgradnja staklenika u Mittlider.

Svaka se farma treba osloniti na nekoliko regala. Iznimka je središnji postotak.

Slijed akcija će biti kako slijedi:

  1. Blokada u ovom slučaju će se provesti pomoću metala od 45x45 mm ili 50x50 mm. Uz pomoć brusilice, police treba napraviti na 12 cm pod pravim kutom. Dakle, moguće je dobiti osnovu za koju će se pričvrstiti letak.
  2. Nakon toga morate nekoliko puta obojiti kut s bojom protiv korozije.
  3. Zatim je potrebno postići barove na tlo, provjeriti njihovu lokaciju uz razinu izgradnje, nakon čega popraviti sojeve legnuća samo-crtanjem, priključujući ih jedni s drugima.
  4. Svi spojevi moraju poboljšati metalnu ploču.
  5. Donje letak u cijelom perimeru izolira se pocinčanim i uronjenim u tlo.
  6. Sljedeće na krovu bit će potrebno osigurati polikarbonat s vijcima s gumenim krevetima, svi ostali elementi su fiksirani pomoću press perilice.
  7. Dijelovi lica polikarbonata treba zatvoriti s plastičnim kutkom. Plahte su instalirane u ramenu, nakon čega se liječe silikonskim brtvilom na rubovima.
  8. Donje letak se obrađuje u nekoliko slojeva s antiseptičkim sredstvom, zatim obojite.

Kako napraviti staklenike učiniti sami ispod filma?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Dijagram uređaja za metalni okvir za staklenik staklenika.

U ovom slučaju, staklenik će biti prekriven laganim filmom. Postupak će biti sljedeći:

  1. Proizvedena je pouzdana baza. Dizajn će imati malu težinu, stoga možete kuhati obične samostalne hrpe malih veličina. Mogu se napraviti od metalnih uglova 50x50 mm. Duljina elemenata treba biti 90 cm.
  2. Pile su prekrivene temeljem u nekoliko slojeva i začepljene u zemlju.
  3. Pile će se morati uskladiti s korištenjem laserske razine. Nakon toga, možete se preseliti na sklop okvira.
  4. Postavite građevine Raftera. U tom slučaju možete koristiti Phaneer debljinom od 8 mm, koji je pričvršćen s PVA i samo-crtežom ljepilom.
  5. U sljedećoj fazi morate instalirati letove za krevete. Najbolje je koristiti škriljevca debljinom od 10 mm. Sa strane ulice u blizini Schifera, možete dodatno ležati pjenu.
  6. Nakon toga, slikanje sanduka. Treba pamtiti da će ploče na slikanje trebati biti tretirani s antiseptičkim sredstvom. Boja treba primijeniti u nekoliko slojeva.
  7. Izrađena je skupština okvira za rodovnice i vrata.
  8. Cijeli dizajn je prekriven laganim filmom.
  9. U samom stakleniku bit će potrebno povući kabele kako bi mogli vezati biljke.
  10. Osim toga, moguće je montirati sustave zalijevanja i automatske ventilacije.
  11. Ako je staklenička konstrukcija izgrađena u hladnoj regiji, možete povući još jedan sloj filma unutar njega, konsolidirajući ga na sanduku s građevinskim klamericom. Čak iu slučaju korištenja proračunskih filmova, učinak se može odmah primijetiti.

Članak o temi: Tlak u radijatorima grijanja

Kako izgraditi prijenosni staklenik na blokovima zaklade?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Shema montaže filma za PVC stakleniku.

Dizajn se može rastavljati i prenijeti zbog niske težine. Ako staklenik treba prenijeti s jednog mjesta na drugo, možete izgraditi sličan dizajn. Osnova će se sastojati od nekoliko barova od 15x15 cm. Neka bude sljedeća:

  1. Prije svega, morate kopati jamu na sloj pijeska, upiti pijesak i šljunak u nju, pažljivo mijenjati i staviti blokove od betona.
  2. Zatim morate rukovati barovima s antiseptičkim agentima. Nakon što je lijek je suh, drvo treba prevariti s dvije strane bitumenom.
  3. Okvir je instaliran, nakon čega se obrađuje isti antiseptički agens.
  4. U uglovima dizajna potrebno je popraviti otkrivanje s visinom od 1 m.
  5. Proizvođač predloška je proizveden, s kojim će biti moguće u budućnosti s lakoćom proizvodnje svih ostalih.
  6. Pripremljeni i ugrađeni regali.
  7. Nakon što je krov izgrađen, bit će potrebno slikati dio dizajna.
  8. Drveni staklenik je prekriven polikarbonatom debljinom od 5-8 mm.
  9. Da bi se izolirali dizajn, ekstrudirane polistirenske pjene mogu se popločavati u njemu. Izvana se uspostavljaju blokovi cementa.

Što je bolje pokriti staklenik?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Shema pričvršćivanja filmskog drvenog staklenika: A - montažni dijagram regala, B - Dijagram uređaja za podizanje filma.

Kada je dizajn staklenika spreman, morat ćete odlučiti o materijalu za njegovo pokriće. Trajni okvir može izdržati bilo koju težinu, stoga možete odabrati staklo i film ili druge materijale. Izbor se mora izvršiti na temelju praktičnosti i kvalitete materijala. Mogu se koristiti sljedeći materijali:

  1. Film. Poklopac treba izvesti dosljedno, postupno prolazi kroz sket s jedne strane na drugu. Fazni film je pričvršćen na okvir. Kutak stakleničke strukture preporuča se pokriti vizir, jer je film često oštećen i vlaga i hladni zrak prolazi kroz nedostatke.
  2. Staklo. Ako je odlučeno pokriti staklenik sa staklom, trebali steći posebne zaustavljanja i udaraca. Staklo je najbolje naručiti nakon potpune instalacije sanduka kada su poznate točne dimenzije stanica. Materijal za pričvršćivanje trebao bi biti čvrsto. Šavovi se mogu liječiti silikonom ili brtvilom kako bi se osigurala nepropusnost dizajna i isključi nacrte.
  3. Polikarbonat. Uključite staklenik s stabla s polikarbonatom brzo i jednostavno. Da biste to učinili, koristite posebne police i profile, kao i zatvarači koji se mogu poštivati ​​polikarbonatne ploče. Ovaj materijal je najpraktičniji i moderniji, stoga se preporučuje da pokrije dizajn s njom.

Nakon što je stakleničko kućište prekriveno odabranim materijalom, dizajn će se morati zatvoriti, instalirati uređaje za grijanje i rasvjetu u njega, obavljati vodu za zalijevanje, organizirati ventilacijski sustav.

Do danas postoji dovoljno velik broj različitih pilića drva. Morate birati između osobnih postavki. Napravite staklenik vlastitim rukama je lako ako razmislite o svim postojećim nijansama, promatrajte slijed akcija i imaju potrebne alate i materijale za rad.

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Kako napraviti drveni staklenik s vlastitim rukama?

Čitaj više