Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Anonim

Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Opći opis:

Tekućina dobivena ovim opisom je metanol (metil alkohol). Metanol u čistom obliku se koristi kao otapalo i kao visoko oktanski aditiv za gorivo motora, kao i najviši oktanski (oktanski broj je 150) benzin. To je isti benzin, koji ispunjava spremnike trkaćih motocikala i automobila. Kao što su prikazane inozemne studije, motor koji radi na metanolu, služi mnogo puta duže nego kada koristite konvencionalnu autobannyu, njezina snaga raste za 20% (s konstantnim motorom nepromijenjenim). Ispuh motora koji djeluje na ovom gorivu je ekološki prihvatljiv i prilikom provjere na toksičnost, štetne tvari su praktički odsutne.

Mali uređaj za dobivanje ovog goriva je jednostavan za proizvodnju, ne zahtijeva posebna znanja i oskudne dijelove, bez problema u radu. Njegova produktivnost ovisi o raznim razlozima, uključujući dimenzije. Uređaj, shema i opis sklopa koje dovodimo na vašu pažnju, s d = 75mm daje tri litre gotovog goriva na sat, ima težinu od oko 20 kg, a dimenzije su približno: 20 cm u visini , 50 cm duga i 30 cm u širini.

Pažnja: metanol je jak otrov. To je bezbojna tekućina s vrelištem od 65 ° C, ima miris sličan mirisu običnog alkohola za piće i pomiješano u svakom odnosu s vodom i mnogim organskim tekućinama. Zapamtite da su 30 mililitara pijanog metanola fatalno!

Načelo rada i rada uređaja:

Voda iz slavine spojena je na "ulaz u vodu" (15) i, prolazi dalje, podijeljen je u dva toka: jedan protok kroz dizalicu (14) i otvor (c) je uključen u mikser (1) i Drugi protok kroz dizalicu (4) i rupu (g) ​​ide u hladnjak (3), prolazeći kroz koju vodu, hlađenje plina sinteze i kondenzata benzina, proteže se kroz rupu (e).

Članak o temi: Kako ispravno pokriti kauč?

Prirodni plin za kućanstvo povezuje se na cjevovodu "Gaza" (16). Dalje, plin je uključen u mikser (1) kroz rupu (b), u kojoj se miješa s trajektom vode, zagrijava na plamenik (12) na temperaturu od 100 - 120 ° C. Zatim, iz miksera (1) kroz rupu (d), grijana smjesa plina i vodene pare ulazi kroz rupu (B) na reaktor (2). Reaktor (2) je napunjen katalizatorom br. 1, koji se sastoji od 25% nikla i 75% aluminija (u obliku žetona ili žitarica, industrijskog brenda Gial-16). Reaktor se temelji na sintezi plina pod utjecajem temperature od 500 ° C i višom, dobivenom zagrijavanjem plamenika (13). Zatim grijani plin sinteze ulazi kroz rupu (e) u hladnjaku (e), gdje bi se trebao ohladiti na temperaturu od 30-40 ° C ili niže. Zatim ohlađenu sintezu kroz rupu (e) izlazi iz hladnjaka i kroz rupu (M) ulazi u kompresor (5), koji se može koristiti kompresor iz bilo kojeg kućnog hladnjaka. Zatim, komprimirani plin sinteze s tlakom od 5-50 kroz rupu (h) dolazi iz kompresora i kroz rupu (O) ulazi u reaktor (6). Reaktor (6) je ispunjen katalizatorom br. 2, koji se sastoji od čipova 80% bakra i 20% cinka (sastav tvrtke ICI, brand u Rusiji SNM-1). U ovom reaktoru, koji je najvažniji čvor aparata, formiraju se parovi sinteze benzina. Temperatura u reaktoru ne smije prelaziti 270 ° C, koja se može pratiti termometrom (7) i podesiti dizalicu (4). Poželjno je održavati temperaturu u rasponu od 200-250 ° C, a ispod. Tada se parovi benzina i ne-reagiraju sintetski plin kroz rupu (p) produžuju se iz reaktora (6) i kroz rupu (L) su uključeni u hladnjak (e), gdje su parovi benzina kondenzirani i preko rupe ( K) izađite iz hladnjaka. Nadalje, kondenzat i ne-reagirani sintetski plin uključeni su kroz rupu (Y) u kondenzator (8), gdje se završen benzin akumulira, koji izlazi iz kondenzatora kroz rupu (p) i dizalicu (9) u bilo koje spremnik.

Članak na temu: unutarnja vrata s patinom u modernom interijeru

Rupa (t) u kondenzatoru (8) se koristi za ugradnju mjerač tlaka (10), što je potrebno za kontrolu tlaka u kondenzatoru. Održava se unutar 5-10 atmosfera ili više uglavnom s dizalicom (11) i djelomično dizalicom (9). Rupa (X) i dizalica (11) je potrebno za izlaz iz kondenzatora bez reakcije sinteze plina, koji se vraća natrag u mikser (1) kroz rupu (a). Dizala (9) se podešava tako da je čisti tekući benzin bez plina stalno izašao. Bit će bolje ako će se razina benzina u kondenzatoru povećati nego smanjiti. No, najoptimalniji slučaj kada je razina benzina trajna (koja se može pratiti ugrađenom staklom ili bilo kojom drugom metodom). Dizalica (14) se podešava tako da u benzinu nema / voda / i u par mikser formiran bolje nego manje od.

Pokretanje uređaja:

Otvoreni pristup plina, voda (14), dok su zatvoreni, plamenici (12), (13) rade. Dizalica (4) je potpuno otvorena, kompresor (5) je uključen, dizalica (9) je zatvorena, dizalica (11) je potpuno otvorena.

Zatim, dizalica (14) pristupa vode, a cigap (11) podešava željeni tlak u kondenzatoru, kontrolira je na manometar (10). Ali ni u kojem slučaju ne zatvorite dizalicu (11) u potpunosti !!! Nadalje, nakon pet minuta, ventil (14) se podesi u reaktoru (6) do 200-250 ° C. Zatim malo otvorite boju (9), iz kojeg bi trebao ići mlaz benzina. Ako će stalno ići - otvorimo rakiju više ako benzin ide u smjesu plina - otvaramo dizalicu (14). Općenito, od izvrsne performanse, konfigurirajte uređaj, to bolje. Sadržaj vode u benzinu (metanol) možete provjeriti s alkoholom. Gustoća metanola je 793 kg / m3.

Ovaj uređaj je poželjno napraviti nehrđajući čelik ili željezo. Svi dijelovi su izrađeni od cijevi, bakrene cijevi mogu se koristiti kao tanke priključne cijevi. U hladnjaku je potrebno zadržati X: Y = 4 odnos, koji je, na primjer, ako X + Y = 300 mm, X bi trebao biti 240 mm, a Y, 60 mm. 240/60 = 4. Što se više okretaja uklapa u hladnjak s istom stranom, to bolje. Svi lukači se primjenjuju iz plamenika za zavarivanje plina. Umjesto KRINTA (9) i (11), možete koristiti redukcijske ventile iz cilindara kućanskih plina ili kapilarnih cijevi od domaćih hladnjaka. Miješalica (1) i reaktor (2) se zagrijavaju u horizontalnom položaju (vidi crtež).

Članak o temi: Zaklada od plastičnih cijevi ispod verande vlastitim rukama

Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Dobivanje goriva iz prirodnog plina

Čitaj više