Kako instalirati plastične vrata harmonika

Anonim

Popularna plastična vrata Harmonica imaju mnoge prednosti. Oni su u mogućnosti uštedjeti prostor u zatvorenom prostoru, su izvrsni za sobe koje imaju ograničen prostor (koridori, kuhinje). Ova vrata su jednostavna za sastavljanje i instaliranje, možete ih sastaviti vlastitim rukama. Ova vrata zahtijevaju minimalnu skrb. Oni su ekološki prihvatljivi, funkcionalni, sigurni. Možete pronaći mnogo pozitivnih povratnih informacija o ovim vratima. Prednosti su neosporne. Kako se događa instalacijski proces ovih vrata?

Kako instalirati plastične vrata harmonika

Vrata Garmoshka

Značajke ugradnje

Osnovna površina vrata harmonika je horizontalni dio vrata. Nalazi se na tome da popravi cijeli dizajn.

Kako instalirati plastične vrata harmonika

Otvaranje mora nužno imati jasan i ravan geometrijski oblik. Treba se koristiti kako bi se osiguralo da su svi elementi za pričvršćivanje čvrsto pričvršćene na ravnine otvora. Stoga bi trebalo unaprijed raditi korekciju otvaranja. Za to se koriste cementne mortove, konstruiran je glatki okvir od lima. Često koristite gipsanu ploču, plastiku i MDF. Recenzije su pokazali da je to najčešće korišteni ti materijal. Da bi se priključci sigurno fiksirali, koristite takve pričvrsne elemente kao sidro i odvijači.

Kako instalirati plastične vrata harmonika

Pripremni rad

Instalacija plastičnih vrata-harmonika treba započeti s pripremom potrebnih komponenti. Također biste trebali posvetiti posebnu pozornost na veličinu otvora. Najčešći harmonički vrata imaju širinu vrata ne više od 1m. Dovršiti na takva vrata uključene komponente:

  • Aluminijski profil (ovo je ploča za vodilice);
  • panel za krimljevanje;
  • os;
  • vagone za kretanje;
  • Furnitura.

Kako instalirati plastične vrata harmonika

Osim toga, Učitelj mora imati pri ruci PlatBorks, elementi za pričvršćivanje, tijesto, kao na fotografiji.

Sljedeći korak je izravno sastavljen plastičnim platnim vratima-harmonicom. Dovoljno je lako to učiniti. Samo osigurajte da su sve preporuke navedene u uputama:

  1. Svi radovi trebaju se pojaviti na ravnoj i čistoj površini. Vrata se ne smiju oštetiti ili obojene.
  2. Budite sigurni da koristite priloženi dizajn. Sadrži sve potrebne dimenzije.
  3. Ako trebate odrezati višak bočnih ili gornjih profila, upotrijebite metalnu ili strnjiku. To će učiniti mjesto komada glatkog i urednog.
  4. Ako trebate odrezati panele duljine, trebali biste također koristiti gore navedene alate. Svaka ploča mora se izrezati naizmjenično, s obzirom na navedene dimenzije.
  5. Mjesto rezanja na kraju instalacije mora biti zaštićeno posebnim čepovima ili ukrasnim naljepnicama.

Članak o temi: Klizna vrata s vlastitim rukama: Značajke

Kako instalirati plastične vrata harmonika

Ploče vrata moraju biti identične. Zapamtite da se zrakoplovi svih komponenti moraju nalaziti u jednom smjeru. Značajke komponenti za obuku mogu se vidjeti na videozapisu.

Duljina gornjeg profila mora biti odabrana tako da se podudara s širinom vrata. No, duljina bočnog profila treba izračunati takvom formulom: visina vrata vrata minus 2,5 cm. Duljina profila treba izračunati kako slijedi: visina otvora vrata minus 4 cm.

Kako instalirati plastične vrata harmonika

Stoga slijedi tek nakon što će se dovršiti skupština i kružna vrata.

Instalacija vrata-harmonika

Nakon instalacije svih ploča, slijedi s jedne strane strane kako biste zaključali ploču za zaključavanje. S druge strane, instalirajte ploču za pričvršćivanje. Za ugradnju ovih panela do vrata byvase, koristite posebne daske koje imaju čepove, kao na fotografiji.

Kako instalirati plastične vrata harmonika

Nakon toga možete postaviti trkač, koji omogućuje da se plastična vrata održavaju u ravnini profila vodiča. Novica mora biti na elementima vrata vrata, koristeći vijke za samozad. Instalacija treba pokrenuti od dvorca. Elementi se moraju montirati kroz jednu ploču.

Značajke ugradnje

Ovaj proces je vrlo jednostavan. Mnoge pozitivne povratne informacije svjedoči o tome. Instalacija je postavljena u takvom nizu:

  • Na mjestu gdje će se instalirati profil, potrebno je produbiti dubinu od više od 4 cm, a promjer od 6-8 mm. Potrebno je produbiti sa strane i s vrha. Bit će plastični tiple. Udaljenost između rupa treba izračunati na takav način da se u blizini bočnih ploča bilo je više od 40 cm. Na horizontalnom profilu udaljenost - 10-15 cm.
  • U udubljenjima, Kleimers bi trebao biti postavljen, nakon toga možete koristiti vijke.
  • U žljebovima gornje vodilice unesite trkače. Stručnjaci ih preporučuju prethodno podmazati tehničkim uljem. Vodilica se mora zatvoriti na Kleimeru. Položaj bi trebao biti vodoravan.

Članak na temu: Smonds of tkanine s vlastitim rukama lako i brzo

Kako instalirati plastične vrata harmonika

  • Potrebno je instalirati i bočni vodiči. Ekstremno platno na vratima treba lagano uvesti u šipku za pričvršćivanje. U isto vrijeme, susjedni elementi trebaju biti ispirali pomoću priključne tračnice.
  • Sada nastavite do završne faze. Ugradite magnetsku bravu i potrebne stavke.
  • Provjerite performanse završenih vrata - harmonika.

Dakle, u kratkom vremenskom razdoblju možete prikupiti i instalirati plastične harmoničke vrata, koja je prikladna i jednostavna za upravljanje.

Čitaj više