Dizajn jednosobnog stana s nišom

Anonim

Dizajn jednosobnog stana s nišom

Apartmani s nišama nalaze se u našoj zemlji ne tako često, to nije najčešće arhitektonsko rješenje. Ali ako ste vlasnik takvog stana, doista ste sretni. Dizajn jednosobnog stana s nišom je nevjerojatno uzbudljivo zanimanje, jer u ovoj niši možete ostvariti veliki broj ideja. Trebate samo odabrati najprikladnije rješenje za svoju obitelj i nastaviti. Usput, treba napomenuti da ponekad niše stvaraju posebno, jer su vrlo praktične i funkcionalne.

Minijaturna dječja zona

Koje dijete ne sanja o vlastitom kutu. Alas, obitelji u jednosobnim apartmanima Ovaj luksuz nije dostupan. Ovdje i dolazi do potpore niša. U ovom skrovitom klevetu, beba će dobiti ovu samoću, postat će potpuni vlasnik ovog teritorija.

Najvažnije pravilo kada je dječji aranžman u niši je osigurati prostorije s dovoljnom količinom svjetla. Osim toga, pozornost treba posvetiti rješavanju prostorije boja. Budući da je soba niša vrlo minijaturna, svoje boje bi trebale biti lagane i neutralne. Tako da soba ne izgleda dosadno, preferiraju vesele tonove - svijetlo zeleno i svijetlo ljubičaste.

Osim toga, niša iz glavne sobe može se koristiti s ormarićima i regalima. Na suprotnoj strani ormara (ako nisu bilateralni), najbolje je ukrasiti s poštanskim plakatima ili svijetlim fotozapirima (ovisno o dobi djeteta).

Dizajn jednosobnog stana s nišom

Udobna spavaća soba

Spavaća soba u niši je vrlo udobno i romantično rješenje. Ako preferirate upravo ovu opciju, slušajte sljedeće savjete za uređenje:

  1. Područje za spavanje u niši trebalo bi biti dobro zaštićeno od sunčeve svjetlosti i nepoznatog faktora. Samo će vam takva privatnost pomoći i opustiti se. Da biste osigurali sličnu udobnost, odvojite prostor za spavanje od ostatka sobe s gustom zavjesom. Zavjese, skladno u kombinaciji s zajedničkim dizajnom, postat će izvrstan dodatak unutrašnjosti.
  2. Obratite posebnu pozornost na rasvjetu. Izvori svjetlosti moraju biti nekoliko: stropno svjetlo i uz krevet. Ako se spavaća soba izračunava za par, onda na svakoj strani kreveta treba biti na svjetiljci tako da svaki partneri mogu sigurno pročitati prije spavanja bez ometanja drugog.
  3. Pod krevetom dogovorite ladice za spremanje posteljine i drugih stvari. To će pomoći najviše funkcionalni prostor. Osim toga, krevet se može podići na podij, tako da postoje vrlo prostrane kutije s visokim brojem ispod njega.
  4. Prednji zid niše može biti ukrašen malom slikom, bočnim policama s knjigama i priborom.

Članak o temi: HomeMade za ribara. Proizvodnja ribolov bacaju se "Pupa" vlastitim rukama i ribolovom u Sibiru

Dizajn jednosobnog stana s nišom

Funkcionalni ured

Niša je idealno mjesto za stvaranje punopravnog radnog ureda, u kojem će sve uvijek biti pri ruci. Za takav kabinet, mnogo nije potrebno: stol s dobrom stolicom, računalom i, možda, ormar. Naravno, radno područje mora biti opremljeno dovoljnom količinom svjetla za ugodan rad.

Takav mali ured bit će pravi spasenje za one koji rade kod kuće, jer vam omogućuje da se povučete i usredotočite se na posao. Najbolje je napraviti ured u niši u suzdržanim, elegantnim bojama koje će u potpunosti prenijeti radnu atmosferu. Beige kabinet s dobrim drvenim namještajem će oduševiti bilo koju poslovnu osobu.

Dizajn jednosobnog stana s nišom

Mala kuhinja

Kuhinja u niši pogodna je za one koji imaju apartman s besplatnim rasporedom (studio apartman). U ovom slučaju, vrlo je važno učiniti najviši odvojeno razdvajanje kuhinjske zone iz stambenih prostora tako da nepotrebni mirisi ne prodiru u sobu. Možete koristiti za takav razdvajanje, na primjer, gipsane ploče, s mineralnom vunom.

Tako da je takva minijaturna kuhinja najudobnija i udobna, koristite lagani tonove i sjajne površine za svoj dizajn. Uspješno rješenje bit će kuhinjska slušalica s ogledalom ili sjajnim fasadama. Prvo, takva slušalica, napravljena prema vašim mjerenjima, učinkovito koristi svaki centimetar, a drugo, on vizualno povećava vašu kuhinju, dajući mu elegantni i moderni izgled.

Dizajn jednosobnog stana s nišom

Neočekivane ideje

Dizajn jednosobnog stana s nišom može uključivati ​​ne samo tipična rješenja, već i manje standardne opcije:

  1. U najmanjoj niši možete dogovoriti mini-knjižnica. Ovo je pravi raj za knjižice. Jednostavno zamislite: Nekoliko knjižara na strop, udobna stolica (ili mekani jastuci za sjedenje), topla karicija - takvo okruženje će voljeti bilo kakvu romansu.
  2. Gym je još jedno vrlo zanimljivo rješenje. Naravno, mnogi simulatori u njemu nećete objaviti, ali jedan višenamjenski simulator ili trčanje staza će se vrlo dobro uklopiti u vašu mini sobu. Osim toga, u takvoj improviziranoj sportskoj dvorani možete primiti druge potrebne sportske atribute - nekoliko bučica, lešinara s palačinkama, korak platforme. Sve to neće uzeti puno prostora, ali će savršeno obavljati svoje funkcije.
  3. Soba garderobe može se izvesti na nekoliko načina. Možete naručiti garderobu u veličini niše. Takva ugrađena garderoba će savršeno spasiti vaše mjesto, s korist pomoću svakog centimetra. Osim toga, možete organizirati police u niša, bez uporabe ormarića.

Članak na temu: Fototel i fotografije: Što treba obratiti pozornost na kupnju

Čitaj više