Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Anonim

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Svaki obiteljski snovi o prostranom apartmanu, ali ponekad oštre stvarnost prisiljava nas da koristimo u malim prostorijama. Zapravo, ako vaša obitelj od četiri osobe mora živjeti u studio apartman - to nije razlog za očaj, jer imate vlastito stanovanje. Da biste ponovili ovo kućište tako da postane udoban i udoban za svaki član obitelji nije problem. To će vam pomoći sljedeće savjete.

Dječja zona

Dizajn dječje zone u studio apartman je najvažniji dio popravka. Ako odrasla osoba će moći pretrpjeti neke neugodnosti, za dijete će jednostavno neprihvatljivo. Složenost zadatka stvaranja dječje zone se povećava nekoliko puta kada su dvoje djece u obitelji. U ovom slučaju, sve pogodnosti za djecu vrlo su važne podijeliti na pola, a da nisu usvojili bilo koji od njih.

Mjesto za dizajn dječje zone najbolje je odabrati prozor. Za djecu je vrlo važna velika količina prirodne rasvjete. Jasno je odrediti granice ove zone pomoći će svijetle pozadine. Dati preferencije lijepom pisanju fotografija. Odaberite fotografiju za djecu s omiljenim životinjama, pticama ili nevjerojatnim herojima. To neće samo dati djeci pravi odmor, već će i donijeti izvornu raznolikost u unutrašnjost. Namještaj u dječjoj zoni također bi trebao biti svijetao. Bez obzira na to koliko vam se činilo da je dizajn u beige tonovima, djeca će jednostavno ne cijeniti ga, pa pokušajte organizirati dječji teritorij u narančastoj, salatu, ružičastoj i drugim bojama koje vole bebe.

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Krevet na kat je prva stvar koja mi pada na pamet kada je potrebno stvoriti dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s nekoliko djece. Međutim, takva odluka nije prikladna za svakoga. Prvo, krevet na kat nije prikladan ako su djeca još uvijek premala. Drugo, ovaj krevet može jednostavno pokvariti cijeli interijer. Ako planirate koristiti jedinu sobu u stanu ne samo kao spavaća soba, već i kao dnevni boravak za primanje gostiju, krevet na kat neće biti prikladan ovdje.

Članak o temi: Označavanje vrtnih kolosijeka vlastitim rukama

Srećom, moderni namještaj nude nam potpuno novu opciju - uvlačan krevet. To je tradicionalni kauč na razvlačenje. Nakon transformacije, donji sloj takve krevete i nastaje drugi ležaj. Vrlo je prikladno da je takav krevet nevjerojatno kompaktan i zauzima vrlo malo prostora, pa čak i dijete može se nositi s njezinim mehanizmom. Usput, postoje slični modeli uzgojnih kreveta, dizajnirani čak i za tri kreveta.

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Zona za odrasle

Kada su riješena sva pitanja u vezi s dječjom zoni, možete sigurno početi stvaranje dizajna zona odraslih. Vrlo je važno učiniti odrasle strane sobe u suprotnosti s vrtićom, da će svakom članu obitelji dati svoj poseban kutak. U dekoraciji zone odraslih, bolje je koristiti najokrutnije i svjetlosne boje, napustiti hvatanje uzoraka. Vrhunac se može platiti na račun jednog sjajnog elementa, na primjer, elegantni otisak na vratima kabineta. Izvrsna verzija ovog tiska, koja će biti lijepo istaknuta na pozadini bež pozadina - sliku crvene make. Drugi dio garderobe može se ostaviti jednostavno ogledalo, jer ogledala vizualno povećavaju sobu. Osim toga, originalnost zone će dodati odbijanje tradicionalnih papirnatih pozadina. Da biste stvorili svježi dizajn, pokušajte dati prednost bambus pozadinu na jednu boju s pod.

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Drugi važni atributi zone odraslih:

  1. Sklopivi kauč. Upotreba kauča je mnogo prikladnija od korištenja glomaznog bračnog kreveta.
  2. Televizija. Najbolje je pričvrstiti na zid tako da ne uzima višak mjesta.
  3. Mali stolić za kavu. Preferiraju opciju na kotačima. Tako možete popiti kavu na takvom stolu i staviti knjigu prije odlaska na njega.

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Koristimo balkon s korist

Iz nekog razloga, mnogi ljudi su navikli koristiti balkon isključivo za pohranjivanje svih vrsta stvari ili za sušenje posteljina. Ovo je velika pogreška. Za jednosobni stan, balkon je pravi nalaz, koji će vam omogućiti da dodate i malo (oko 4 m) slobodnog prostora, ali u ovoj situaciji čak i 4 m će postati pravi spasenje. Postoje mnoge mogućnosti za korištenje balkona:

  1. Prva opcija je stvoriti punopravno radno mjesto na balkonu. Širina balkona u potpunosti vam omogućuje da stavite polica za knjige na jednoj strani i računalni stol s druge strane. Osim toga, ako su obitelji i djeca već postigle školsku godinu, dva radna mjesta mogu se staviti na balkon odjednom, čime se izbjegavaju borba za računalo između djece.

    Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

  2. Druga opcija je rekreacijsko područje na balkonu. U jednom sobnoj stanu, svaki centimetar je uključen i istaknuti odvojeno mjesto za ugodno opuštanje ponekad je vrlo teško. Zato je tako dobro postaviti prostor za opuštanje na balkon. Ovdje možete koristiti cijelu svoju fantaziju. Na primjer, na prozoru možete napraviti nekoliko polica pod biljkama u posudama. Takve biljke će dati balkon dodatnu udobnost. Oni neće ometati pad u svjetlu, ali, naprotiv, učinit će svjetlo raspršeno, ugodno očima. Osim toga, na balkonu možete postaviti mekani kauč ili nekoliko pletenih stolica, mali stolić za kavu, omiljene stavke dekor.

    Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Članak na temu: luster to učiniti sami - najbolja instrukcija i master klasa (100 fotografija)

Mali trikovi

Naravno, remake malog jednosobnog stana za obitelj s djecom - zadatak nije jednostavan. Mali dizajner trikovi će nam pomoći:

  1. Modularni namještaj je idealno rješenje. Prije toga, takav namještaj nije zasjao originalnost. Sve što bi moglo ponuditi namještaj trgovinama - ogromnim sofama s preklapanjem, s kojima je vrlo teško nositi se. Moderni modularni namještaj savršeno se uklapa u bilo koji dizajn. Osim prikladnog savijačkog kauča, koje smo razgovarali gore, možete koristiti i, na primjer, sklopivi tablice, jer je tako prikladno za primanje gostiju.

    Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

  2. Loša! Ova odluka, naravno, vrlo je radikalna, ali će drastično promijeniti vaš dizajn za bolje. U inozemstvu, prostrani studio apartmani bez particija u modi, počinjemo samo na zamahu. Zapravo, ovo je izvrsna opcija za one koji žele riješiti sve probleme s nedostatkom mjesta u sobi, a sa sićušnom kuhinjom.

    Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

  3. Koristite male particije kako biste podijelili sobu u zonu dječje i odrasle. Naravno, izgraditi glomazni zid koji krade vrijedan prostor nije potreban. Uloga particije može igrati jednostavnu zavjesu ili mobilnu shirmu.

    Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s dvoje djece

Čitaj više