Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

Anonim

Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

Ako ste se nedavno pojavili novi poredak za stan, onda najvjerojatnije brine o glavnom pitanju: Kako opremiti jednosobni stan? Čini se da je glavni problem u nedostatku slobodnog prostora. Međutim, to nije tako. Problem je samo u nemogućnosti raspolaganja prostora. U nastavku ćete naći savjete i preporuke o kompetentnom rasporedu jednosobnog stanovanja.

Raspored apartmana

Jedan od najjednostavnijih i modernijih načina za povećanje broja stambenog prostora u apartmanu je suspenzija zidova i stvaranje apartmana-studio. Međutim, prije nego što se uzima za tako velikog remonta, pažljivo težimo slično rješenje. Činjenica je da studio apartman nije prikladan za svakoga. Postoji veliko pravilo: ako je strop u stanu nije visok (do 2,4-2,5 m), a ukupna površina je vrlo prostrana (oko 50 četvornih metara), tada u ovom slučaju zidovi ne stoje. Ogromna soba s niskim stropom izgledat će vrlo neugodno i suprotno, i shvaćajući to, bit će vrlo teško ispraviti sve. Ali ako ste sretan vlasnik stana s visokim stropovima ili je ukupna površina mala, tada će u ovom slučaju opcija apartmana-studio biti vrlo relevantna.

Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

Drugo vijeće za planiranje je neuspjeh u unutarnjim vratima. Na primjer, vrata između hodnika i kuhinje je apsolutno beskorisna, samo je potrebno dragocjeni prostor. Da biste razumjeli koliko je ovo rješenje prikladno, uklonite vrata i živite bez njega nekoliko tjedana. Ako se tijekom tog vremena možete naviknuti na njegovu odsutnost, i nećete se osjećati nelagodu, hrabro se riješite toga. S vratima između sobe i hodnika sve je složenije. Nekoliko žele živjeti bez nje. U ovom slučaju, postoji alternativa - klizna vrata koja će vam uštedjeti mnogo prostora.

Članak o temi: Wallpaper Fotografija Design 2019: U dvorani trendi, moderan dizajn, ideje, kako gurati u stanu, lijepljenje, za zidove, što u modi, video

Treći način za redevelop stan je korištenje balkona. Ovdje imate čak tri opcije. Prvo, možete u potpunosti nositi zid između sobe i balkona, čineći balkonskom dijelu prostorije sobe. Drugo, možete ukloniti samo prozor, stavljajući traku u dobivenu iskosku. Treće, ne možete srušiti ništa uopće, ali jednostavno organizirati dodatnu sobu na balkonu, dizajniran, na primjer, za rad ili odmor.

Pravila za završetak prostora

Pa kako opremiti jednosobni stan? Nakon što se odlučite na rasporedu, morate držati desni završetak apartmana:

  1. Najlakša i najprikladnija opcija zidnih dekoracija - pozadina. Međutim, pozadinu mora biti ispravno odabran. Za malu sobu, pozadine moraju biti teksturirani i s malim svjetlucanjem. Reljef i šljokice stvorit će zanimljivu igru ​​svjetlosti sjene, koja vizualno povećava sobu i dodaje elegantan vrhunac.

    Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

  2. Treba izbjegavati veliki crteži i ukrasi u malim prostorijama. Međutim, postoji iznimka. Možete ukrasiti jedan od zidova s ​​elegantnim uzorom tako što ćete naglasiti na njemu. U ovom slučaju, ovaj zid bi trebao ostati potpuno prazan - bez dekorativnih elemenata, kao što su slike ili fotografije, ne pomaknuti se elementi elemenata namještaja. Samo prazan zid koji je već sam po sebi je element dekor.
  3. Ako odlučite napustiti pozadinu u korist boja, pokušajte izvesti zidove i strop u istoj boji. Nedostatak granice učinit će gornji strop gore. Osim toga, izbjegavajte oštre prijelaze u susjednim sobama. Na primjer, soba i koridor moraju biti oslikani u bliskim bojama.
  4. Upotrijebite u završnu obradu što više zrcalnih površina što je više moguće. Osim standardnih ogledala koje namjerno koristite, kao što su one instalirane na vratima garderobe, dodajte dodatna ogledala. Takva dodatna ogledala mogu se postaviti na obroncima prozora, u blizini otvora vrata, na zidu zida i stropa. Vi se ne odražavaju u njima, ali vaš stan, koji će ga učiniti prostranim i udobnim.

    Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

  5. Prilikom odabira pokrovnog poklopca, pokušajte dati prednost opciji bez spojeva, glatko teče iz jedne sobe u drugu. Ako još uvijek odlučite odabrati laminat ili parket, reproducirajte ih sa standardnim putem, ali dijagonalno.

Članak o temi: Kako spojiti vodu iz instrukcije kotla - korak po korak

Odabir prikladnog namještaja

Vaš izbor namještaja treba prestati, prije svega, na sklopivim i sklopivim verzijama. Naravno, ne postoji nitko za iznenađenje sklopivog kauča. Međutim, postoje više neobičnih opcija. Na primjer, krevet koji se vertikalno raste ujutro i skriva se u ormaru, čime se oslobađa svu sobu. Slažem se, spavaj na punom krevetu mnogo je prikladnije nego na kauču.

Svi namještajni predmeti jednosobnog stana moraju biti lagani i sjajni. Na primjer, plastične stolice će se uklopiti u dizajn mnogo točnije od drvenog. Korist od modernog tržišta namještaja nudi nam mnoge mogućnosti za elegantne i neobične plastične stolice.

Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

Što je u stanu bolji pod, to je više prostranije - to je aksiom da svi dizajneri uživaju. Zato se svi namještaj stavke koje se mogu suspendirati. Sada možete pronaći regale za suspenziju, komode, stolove koji su pričvršćeni na zid. A ti elementi namještaja koji se mogu suspendirati (sofe, stolovi za kavu, itd.), Neka bude na većini tankih visokih nogu.

Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

Sljedeći oslanjanje leži u punom neuspjehu masivnih okvirnih stavki. Pokušajte napraviti sve ormare i kuhinjski aparati ugrađeni. Koristite bilo koju besplatnu nišu za te svrhe. Na primjer, u apartmanima prema vrsti Hruščeva, uvijek postoji spremište. Ovo je odlično mjesto za organiziranje orderobe tamo.

Općenito, glavno pravilo dizajna jednosobnog stana - uvijek bi trebalo biti red u njemu. I to se može osigurati samo na štetu velikog broja prostora za pohranu. Pokušajte skladno nositi namještaj stavke za pohranu u unutrašnjosti pomoću ne-standardnih rješenja za to.

I na kraju, svi objekti namještaja u vašem malom stanu trebaju biti zaokruženi oblici. Bez obzira na to koliko se stilski ne čini da je stol s strogim čistim linijama, odgodite ga prije prelaska na prostraniji dom, ali za sada preferirajte mali zaobljeni stol.

Članak o temi: Visina umivaonika u podu kupaonice: standardi

Kako opremiti jednosobni apartman, mjesto namještaja

Čitaj više