Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Anonim

Svaka iglanje će uskoro naći da je u svojoj kutiji mnogo nepotrebnih stupova akumulirano, koje temeljito žao i još nisu pronašli aplikacije. Od takvih preklopa možete šivati ​​lijepe zavjese s opremom za patchwork.

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Zavjese za patchwork

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Patchwork je patchwork tehnika umrežavanja različitih boja i strukture tkanine. S ovom tehnikom možete napraviti različite jastuke, deke, stocks i još mnogo toga. Napravit ćemo zavjese. I s obzirom na činjenicu da će se, najvjerojatnije, ostaci koristiti, tada u unutrašnjosti već postoji nešto, s kojima će se kombinirati nove zavjese.

Tkanine

Za patchwork koristi bilo kakve tkanine. Možete doći do dizajna i specifično kupiti prave tkanine, a možete uzeti izgubljene kuće i uključiti fantaziju. Bez obzira na tkaninu, bolje je prije početka rada proširiti i pomladiti kako bi se izbjeglo daljnje skupljanje. Stari patchwork treba škrob i moždani udar.

Najjednostavnije će raditi s pamučnim tkaninom, ako želite svjetlo zavjese, možete koristiti svilenu tkaninu. Nakon škroba, svila podsjeća na pamučnu tkaninu i također je lako raditi s njom, međutim, nakon takvog liječenja postaje manje izdržljiva. Tkanine su mekane i plastike.

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Kako šivati

Ako, na toj ideji nije potrebno spojiti tkiva različitog u fakturi, bolje je obaviti rad u tehnici patchwork iz istog tkiva, naravno, različitih boja. Međutim, kao što vidimo na fotografiji, ispada prilično uspješnu kombinaciju monohonskih tkiva, drugačije po teksturi.

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Nakon što smo se zavio vlastitim rukama, za snagu i trajnost, mogu se pričvrstiti na obloge. To je obično gusta tkanina, ali onda su zavjese "teške". Ali pluća i zračne zavjese u stilu patchwork izgledat će sjajno u unutrašnjosti kuhinje, tako da su bolje krenuti bez obloge, ali u ovom slučaju će služiti manje. Da biste reorganizirali šavove, možete koristiti različite pletenice, završne žice i vrpce.

Članak o temi: Izračun topline kotla

Uzorak

Uzorak na zavjesama u stilu patchwork može se preklopiti iz elemenata koji su isti u obliku i veličini, kao što je prikazano na fotografiji. Predlošci debelog papira ili kartona pomoći će u obrisu. Vi samo trebate privući potreban element na kartonu, to može biti bilo koja geometrijska figura. Morate crtati bez pića na šavovima, a zatim se povlačiti na 5-7 milimetara za bodove i napraviti drugi obris. Zatim izrežite unutarnji i vanjski detalj duž konture.

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Za uzorak željene stavke nametnuti predložak na pogrešnoj strani tkanine i kruga. Zatim izrežite kroz vidljivu konturu svaki element i unutarnje dijelove šivanja. Prvo morate uzeti predmete s dvije ravne linije, a zatim šivati ​​cik-cak liniju. Primjer je prikazan na fotografiji.

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Patchwork "trg na trgu"

Jedan od najjednostavnijih načina u tehnici PechVork je tehnika "kvadratnog trga" s vlastitim rukama. Povezivanjem izoliranih trokuta se dobiva željeni uzorak. Izvođenje takve tehnike u pločicama Pechworks je potreban kako slijedi:

  1. Šijete unutarnji trg spajanjem dva trokuta.
  2. Sa strane, zašijte sljedeće trokute i tako dalje.

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Dobivamo simetrični ukras, ugniježđeni kvadrati bolji naizmjenično s cvijećem i nijansama.

Zavjese u stilu patchwork to učiniti sami

Prednosti

Zavjese u stilu pecvjeta često izlučuju toplu i udobnost, s pravilnim dizajnom, oni će jednostavno prerasti u unutrašnjost. Mogu se izbrisati i čak usisavati. I u ručnom izvršenju ne postoje granice vaše mašte, mogu se nadopuniti shinestones, vezom, raznim otiscima i oblogom.

Čitaj više