Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

Anonim

Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

Bez obzira na to koliko je cool, i Hruščov ostao najviše kupljeni apartmani među mladima. Doista, to je bolje jer imate blizu, ali osim vašeg stana nego živjeti u uklonjivoj. S jedne strane, dizajn jednosobnog apartmana Hruščov - stvar je komplicirana, jer previše ograničenja u prostoru. Ali s druge strane, iznimno je zanimljivo sudjelovati u takvom dizajnu, jer se sve dizajnerske suptilnosti i trikovi moraju koristiti kako bi se dobio luksuzni stan kao rezultat.

Ključni aspekti dizajna

Stvaranje unutrašnjosti jednosobnog Khrušchev, obično slijedimo tri gola: napraviti apartman udoban i ugodan za život, dati ga elegantni izgled, kako bi se povećala mala površina. Shvatimo s najvažnijim nijansama stvaranja idealnog dizajna u takvom apartmanu:

  1. Najvažnija stvar za koju morate obratiti pozornost pri stvaranju zanimljivog dizajna, ispravan položaj boja i svjetlosne akcente. Ponekad ovo pitanje ima smisla okrenuti profesionalcu, ali to možete učiniti sami. Glavno pravilo je odabrati tri glavne boje. Ako su boje u unutrašnjosti su veće, soba će izgledati Motley i smiješan.
  2. Možete dodati neki zanimljiv uzorak glavnim bojama za oživljavanje prostorije. Moderan i prikladan izgledat će geometrijski uzorak na pozadini. Imajte na umu da crtež ne smije biti veliki. Njegova ukupna površina ne bi trebala preuzeti više od 20-30% od cijele površine zidova.

    Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

  3. Glavna boja malog stana trebala bi se odnositi na svjetlosni spektar. Najstariji i moderniji izgledaju jednobojni dizajn s malim sjajnim prskanjem.
  4. Sada više nije tajna da je najlakši način vizualno povećanje stana je korištenje zrcalnih površina. Osim toga, ogledalo je univerzalni materijal koji dolazi do većine modernih stilova. Međutim, nije potrebno zlostavljati s ogledalima. Jedna ili dva velika ogledala bit će dovoljno. Imajte na umu, postoji mali dizajner trik za odabir ogledalo za unutrašnjost. Ona leži u činjenici da ogledalo treba odražavati 2/3 ljudskog rasta, a širina ogledala je polovica refleksije. I još jedan savjet: Nemojte trošiti zrcalo tako da odražavaju radna područja. To će uzrokovati opću nelagodu.

    Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

  5. Koristite u dizajnu vašeg malog apartmana najmodernije nalaze modernog tržišta - panela i foto pozadina s 3D efekt. Nema potrebe za kažem koliko se budno povećavaju prostor i neovisni su element dekor.

    Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

  6. Još jedna moderna novost, koja je savršeno pogodna za vas - više na razini podova. Stvaranje takvih postolja u apartmanu, vi, prvo, dajte ga elegantni i čudesni izgled, i drugo, podijelite sobu na zoni, nakon što je primio u jednoj sobi i dnevnoj sobi i spavaćoj sobi.
  7. Pokušajte prerasti stan što je više moguće kako biste pronašli dodatne dragocjene centimetere. Za to možete, na primjer, napraviti apartman-studio, poravnavanje sobe s kuhinjom, spojite WC i kupanje ili pričvrstite na balkon.

Članak o temi: Fibro-cementne ploče: njihove značajke, karakteristike i pravila instalacije

Kuhinjski dizajn

Prvi put, udaranje u kuhinju Khruščov, može se činiti da je stvoren samo da bi tamo pripremio čaj. Doista, nema modernih kuhinjskih tehnologija, kao što je sofisticirana kuhinja kombinirana ili perilica posuđa, jednostavno ne dirajte takvu kuhinju. Najoptimalnije rješenje je kombinirati kuhinju i sobu. Tako dobivate studio apartman s prilično velikom području. Međutim, ako vam takva radikalna rekonstrukcija jednosobnog Hruščova ne odgovara, morat ćete tražiti druge načine rješavanja ovog problema.

Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

Vrlo racionalno rješenje će biti redoslijed kuhinjskih slušalica za vlastite standarde i skica. Takva slušalica savršeno će se uklopiti u kuhinju, štedi vam puno prostora. Najbolje je naručiti slušalice L-oblika oblika, gdje s jedne strane hladnjak, i na drugoj - prozor. U kutu takve slušalice, vrlo je pogodno smjestiti sudoper. Ako se vaša obitelj ne bavi pečenjem, odbijte masivnu ploču s pećnicom, zamjenjujući ga jednostavnim pločama. Dakle, mjesto ispod ploče možete osloboditi za perilicu posuđa.

Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

Općenito, stvarajući kuhinjski dizajn, dati prednost bijelim, mliječnim, svijetlovim, nježnim ružičastim ili plavim tonovima. Naravno, takve će boje zahtijevati više točnosti i pažljivo čišćenje od vas, ali kuhinja u tim tonovima izgledat će kao prostrano i zrak. Također ne zaboravite da je dobra rasvjeta još jedan način da vizualno povećava malu kuhinju. U ovoj sobi ćete koristiti središnji izvor svjetla, a pozadinsko osvjetljenje mora biti sve radne površine.

Dizajn jednosobnog apartmana Hruščekki

Nekoliko zabrana

Ako planirate napraviti rekonstrukciju jednosobnog Hruščov, onda biste trebali zapamtiti neke stvari koje se ne mogu učiniti. U slučaju povrede ovih pravila, u zakonodavnom poretku može se nametnuti velika novčana kazna i pogoršati, vlasnici stana s ilegalnom obnovom će biti prisiljeni vratiti sve u izvornu vrstu.

  1. Ne može srušiti zidove ležaja. Da biste saznali koje su zidovi nosači, a koje su jednostavne particije, pronađite službenu shemu vašeg doma.
  2. Ne možete promijeniti sustav ventilacije. Svi vaši manevri moraju se prilagoditi već postojećoj ventilaciji.
  3. Bez obzira na to kako ste htjeli sakriti neupadne plinove u zatvorenim ormarićima, to je nemoguće to učiniti. Jednostavan pristup treba ostati do plinskih cijevi. Osim toga, imajte na umu da bilo koja manipulacija s plinskim cijevima i plinskim uređajima ima pravo na izvođenje samo profesionalnog.
  4. I na kraju, nemoguće je promijeniti mjesto toaleta i kupaonice. Možete provesti neke manevre u tim prostorijama, na primjer, lagano pomaknuti zahod, ali ne možete ga nositi u drugi dio stana.

Članak o temi: Moss u unutrašnjosti

Čitaj više