Šaljenje zidova nakon kita

Anonim

Priprema zidova i njihov daljnji cilj - multi-korak proces, koji je:

  • Uklanjanje starih pozadina;
  • nanošenje žbuke;
  • površine premaza;
  • Prugujući zidove;
  • ponovno primjenjivanje mase prade;
  • Završiti dekoraciju (slikanje ili lijepljenje pozadine).

Usklađivanje zida je kombinacija grube i fine završne obrade. Kada se čak i najiskusniji majstori primjenjuju na zidove, mali nedostaci uvijek se formiraju zbog oštrih kutova lopatice koja se koristi. Dakle, takve nepravilnosti budu što je manje moguće, uobičajeno je koristiti lopaticu s velikom radnom mrežom. Ali, čak iu isto vrijeme, pogreške na zidovima i dalje će biti vidljive, ali samo će naknadni škriljci pomoći da ih eliminiraju.

Šaljenje zidova nakon kita

Zid žbunjen nakon kita

Onda ćemo vam reći što su kriške zidova, a koji je alat bolje koristiti za to.

Što je mljevenje zidova?

Šaljenje zidova nakon kita

Ožbukani zidovi nakon kit učiniti sami

Rastezljivi zidovi su mehanička akcija koje se provode na suhom i čistim kit, bez primjene mase premaza.

U odnosu na vrstu površina zidova i njegovog područja, ispravan odabir najprikladnijeg alata za kanak zida pomoći će značajno uštedjeti i sile i vrijeme.

Koji se alat najbolje koristi u određenoj situaciji, recimo dalje:

  • Ako trebate kružiti malu površinu u tom području, dajte prednost da se skrivate fugiranje s brusnim trakom;
  • Za obradu velikog područja, bolje je uzeti avion oksil-pjeskarenje elektromashin, ali svi kutovi i teško dostupni područja i dalje će seljeti sami;
  • Ako se teritorij obrađuje ima veliko područje i razne složene zavoje i izbočine, potražite ekscentrične brusilice s velikom snagom.

I tako, osim baze i držača s kopči za brušenje bar, trebate snimanje s određenom žitaricama ili mljevenjem mreže. Budući da je abrazivnost emery papira vrlo brzo izbrisana, čarapa velike flote i provedite ga pravodobno.

Naime, za reći koji je alat najbolje koristiti za brušenje zidova - sve ovisi o vašem izboru.

Prednost mljevene mreže je da je lagano začepljen prašinom tijekom okurizacije. Ali, vrijedi takav materijal za narudžbu veličine skuplji od stackera. Bez obzira na to koliko je cool, rešetka se također treba povremeno mijenjati. Potrebno je zamjena weba ako je kanadska istrošena (odmah ćete primijetiti ili se osjećati, jer će se rad provesti ne kvalitativno). Grid možete kupiti već u gotovom obliku, odabirom željene veličine veličine trake.

Članak na temu: Kako da biste dobili osloboditi od skale do kotlića s limunom?

Zamjena sendviča potrebno je mnogo češće, tako da će trošak njegove kupnje biti bitan. Može se kupiti, kako u roli i u listovima potrebne veličine. Ako ste kupili tkaninu u roli, odmah odlučite kako ćete ga smanjiti kako biste smanjili broj "otpada". Tijekom abrazivnih rezova uzeti u obzir trenutak da morate napraviti pauzu za popravak papira na uspon.

Šaljenje zidova nakon kita

Nezavisni žbukanje zidova nakon kita

Naime, primjer abrazivnosti platna je težak, bolje je napraviti uzorke i pogreške. Odaberite za testiranje Loskutka različitog zrnastog i isprobajte ih na nekom malom i ne vidljivom segmentu zida. Obratite pozornost na manji broj zrnastog, što je više grubo, a obratno je i obrnuto. Od koliko će male frakcije zrna biti, and abrazija papira ovisit će o tome, što ga nažalost vodi.

Ovisno o tome kako planirate ukrasiti površinu zidova u budućnosti (slikanje, ljepilo pozadine, primijeniti dekorativnu žbuku itd.) Ovisi o razini glatkoće.

Ako želite obojiti zidove, dvaput će ih morati izbaciti:

  • Prvo škripanje provodi se gruba koža (na primjer, na broju 60) kako bi se uklonili veliki nedostaci;
  • Druga - fino brušena abrazivna ili mreža na broju 100 ili 120, kako bi se dobila površina maksimalne glatkoće.

Ako vaši planovi uključuju jednostavno pušenje pozadine - jedan brušenje čak i grubim abrazivom bit će dovoljno.

Primjer označavanja i sorti OAMA prikazani su u tablici.

ObilježavaSfera

Koristiti

22-36pZa grubo crno djelo
40-60r.Za grubo brušenje
80-120pZa primarne zidove za skidanje
240-280Za preradu od tvrdog drveta
400-600rDa poliraju površine zidova prije nanošenja materijala za boje
1000r.Za obradu plastike, keramičkih i metalnih proizvoda
1200-1500RZa završnu obradu poliranja i drugih površina

Naravno, ako imate brusilicu, vrijeme provedeno na površini površine može se značajno smanjiti, jer će vam takva izvedba pružiti idealnu površinu i neće omogućiti stvaranje velike količine prašine. Danas su razvijene takve kopije strojeva za brušenje koje imaju ergonomski dizajn nositelja. Od takvog uređaja, vaše ruke nisu umorne, a ako je uređaj dodatno opremljen teleskopskom ručkom - radom na stropnoj završnoj obradi može se izvesti na podu.

Napravimo alat za sjetvu zidove vlastitim rukama

Šaljenje zidova nakon kita

Zidni šok

Okupljanje glatkih površina nije složen proces, ali liječenje uglova, zglobova i niša često uzrokuju poteškoće. No, moguće je olakšati sebe, samostalno se bavio nekompliciranom uređaju.

Da biste to učinili, trebat će vam:

Mali komad plastičnog profila izreži glatku traku u 7 cm;

Na stražnjoj strani dvosmjernog viskija i ljepila brusni papir;

izrezati plastičnu tkaninu u fragmente 15-20 cm;

Oštrenje kutova na takav način da je oblik gratela nalik olovci.

Imajte na umu da na jednoj površini vašeg domaćeg gratera možete kombinirati različite materijale na žito.

To je sve, sada imate praktični uređaj koji će pomoći u rješavanju problema s škripom teško dostupnih područja. U ovom kutu možete raditi dok se rub ne izbriše. Nakon njegove neprikladnosti, kut može jednostavno odrezati i nastaviti klinac.

Kako se zaštititi od prašine?

Šaljenje zidova nakon kita

Uređenje zida nakon kita

Bez obzira na to koliko ste se trudili, ali izbjegavajte prašinu tijekom kaputa od površina zidova, nećete uspjeti. Najmanja prašina može prodrijeti u praznine vrata i proširiti po cijeloj sobi.

Da, na kraju oblikovanja zidova, nije bilo moguće potrošiti mnogo vremena i snage da bi stan u red donijeli, trošimo više napora za pripremu i zaštitu vašeg stanovanja.

Da biste to učinili, kupite poseban zaštitni film i pokrijte sve što neće uspjeti iz prerađene sobe, dok čvrsto pričvršćuje sve rubove filma trake. Prozori se mogu izbrisati ili isprati tijekom perimetra. Tada možete navlažiti vodom 3 ručnici:

  • jedan visi preko vrata;
  • drugi za zatvaranje vertikalnog jaza;
  • Treći staviti na prag.

Tijekom rada stavite respirator i naočale kako bi zaštitili oči i dišne ​​organe od štetnih učinaka izgradnje prašine. Nakon rada, odjeća se mora dobro protresti, a zatim se proteže.

Tehnika Šilje zidove

Šaljenje zidova nakon kita

Zid žbunjen nakon kita u stanu

Nakon što pripremite potreban alat i zaštitite sve od prašine, možete početi raditi.

Imajte na umu da je rasvjeta važna točka. U blizini površine se obrađuje, instalirajte dodatni izvor svjetla tako da ističe sve nedostatke.

Preporučljivo je odrediti parcele na zidovima koji zahtijevaju posebnu pozornost: jame, pukotine, izbočine i druge pogreške.

OKrun Zidna površina stoji iz kuta, krećući se (prerađeni dio zida je razumno oko 1M širine), nakon čega je potrebno podići i ponoviti postupke istog sheme. Mljevenje treba provoditi spiralnim pokretima, lagano primjenjujući napore.

Tijekom sjetve zidina kontrolira proces cijelo vrijeme: ako je prerađeno područje dovoljno napuhano, ne pristajete na jednom mjestu, a cijelo vrijeme mijenja prednji dio posla, inače tamo mogu biti rupa u sloju ispusta.

Napomena Ako ste počeli raditi s jednim imenom sendviča, također će morati završiti posao. Nije dopušteno koristiti različite brojeve abrazivnosti za fugiranje jednog dijela površine zidova.

Kada je posao dovršen, možete provjeriti njegov rezultat. Za ovo postoje 2 načina:

  1. Usmjerite jak izvor svjetla usko duž cijele opstuumske površine. Svjetlost će jasno "alocirati" sve nedostatke u vašem radu.
  2. Također možete primijeniti razinu na zidnu ravninu i voditi ih, gledajući jesu li se formirane praznine između razine i zida. Ako vidite prosvjetljenje - to znači da stavite zidove s razmakom na nekom sektoru zida. Moguće je ispraviti takve pogreške s brušenim drvetom.

Ali, na ovom radu nije završio. Nakon fugiranja, zidovi su prekriveni slojem prašine koji neće dopustiti pozadinu ili boje glatko i čvrsto ležati na zidovima. Možete ukloniti prašinu sa starim usisivačem ili četkama s mekom hrpom i blago vlažnom krpom.

Na kraju, želio bih dodati da je kit previše mekan i probosti masu, pojednostaviti rad s kojim možete, uzimajući u obzir naše jednostavne preporuke.

Članak o toj temi: Potpisno poravnanje Plywood: Kako ravnati LAGS stare, betonske propasti i drveni estrih s šperploče

Čitaj više