Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

Anonim

U procesu popravka, većina problema zidnog obloga povezana je s njihovom neujednačenom površinom. Takav zadatak možete riješiti na dva načina - uskladiti s gipsanim ili gipsanim dizajnom. Konstrukcija dizajna gipsanog ploča s profilima je vrlo dugotrajna metoda koja zahtijeva određeno iskustvo, vještine i prisutnost alata za izgradnju. Međutim, postoji prilika bez tih profila da skine zid s gipsanomborom - zalijepite ga. Metode Kako lijepiti suhozidom na mali zid, pa razmotrite sve njihove nijanse i prednosti.

Prednosti zadivljujuće suhozida

Uz lijepljenje suhozida, svatko tko želi transformirati svoj stan, koji nema vještine profesionalnog graditelja i bez iskustva s ovim građevinskim materijalom, može se nositi. Međutim, to nije jedino dostojanstvo ove metode.

Gipsana ploča je prilično krhka, jer Glavna komponenta je žbuka. Lako je izrezati pod željenom veličinom, ali s nepažljivom cirkulacijom, ovaj materijal se prekida, koji se lako može dogoditi prilikom slijetanja na profil. A ljepilo suhozida do zida uštedjet će vas od oštećenja cijena listova.

Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

Radovi na instalaciji profila pod gipsanom ploče - zanimanja ne samo problematični i rad. Najvažnija stvar je dizajn "jede" korisno područje sobe. Ako imate sobu na 40 četvornih metara. m, zatim će se smanjenje volumena slabo prepoznati, ali s malom kockom od 12-15 četvornih metara. MA odmah osjetite smanjenje slobodnog prostora.

Naljepnica od gipsane ploče možete poravnati površinu zida u idealnom stanju, izbjegavajući učinke buke radnog perforatora pri organiziranju okvira profila, a također obavljaju rad mnogo lakše i brže.

Zid zalijepljenje gipsboard će vas spasiti od mnogih poteškoća popravka, ali u ovoj metodi postoje dva ograničenja:

  1. Visina pokrivenih zidova ne smije prelaziti 3,5 m.
  2. Nećete moći položiti sloj izolacije ispod ljepljenog GLK-a.

Tehnologija

Naljepnica gipsane ploče na zidovima trebala bi se pojaviti u fazi popravka prije polaganja podnice. Također je potrebno voditi računa o polaganju električnih žica i komunikacija, kao što su cjevovodi. Građevinski majstori preporučuju da ne napuštaju električne žice u slobodnom letu, a ne namamiti ih gipsom, za daljnja radovi mogu oštetiti kabel.

Članak o temi: Na koju temperaturu možete zadržati cvijeće na balkonu

Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

Kako bi se izbjegle nepoželjne posljedice, vrijedno je staviti kabel u posebne žljebove u zid - cipele koje se mogu organizirati uz pomoć perforatora, a dodatno polaganje kabela u zaštitnoj valovima bit će dodatni položaj kabela u utore.

Preporučuju se položene žice za osiguravanje hometike s intervalom od oko pola metra. Utičnice za utičnice i prekidači također bi bili u redu unaprijed. Ako je sve to učinjeno, obraćamo se detaljnom opisu kako lijepiti gipsanu ploču na zid.

Priprema površine

To je nemoguće gipsa na ljepilo na zid kako bi se pričvrstilo bez preliminarnih mjerenja i pripremu površine. Na kvalitetu, trajnost i snagu dizajna, preliminarna priprema zidova ima osnovni učinak, stoga je vrijedi odgovorno uzeti ovu fazu rada.

Gipsana ploča još uvijek nije pozadina, stoga je potrebno zalijepiti na pouzdanu površinu. Potrebno je ukloniti oblikovanu žbuku i bolje je očistiti zid na bazi (beton, cigla).

Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

Ako površina nije prekrivena bojom, bolje je prethodno primijeniti antiseptičnu impregnaciju koja stvara zaštitnu barijeru iz prodiranja vlage i formiranje gljivica, i dobro suha. Nakon ovog zida morate biti pričvršćeni u svrhu bolje kvalitete lijepljenja.

Ako je površina prethodno obojana, onda postoje dva načina za nastavak rada:

  1. Jasna boja, primijenite antiseptičnu impregnaciju, a zatim obradite.
  2. Kupi skuplji specijalizirani temeljnik Betokontakt bilo kojeg proizvođača i primijeniti ga izravno na boju.

U svakom slučaju, temelj se mora potpuno osušiti.

Prije sadnje gipsa na ljepilo do zida, vrijedi provjeriti zakrivljenost ovih zidova. Mjerenja su potrebna kako bi se odredila ljepljiva smjesa i naljepnica.

Priprema materijala

Nakon što su zidovi spremni za lijepljenje, pripremite potreban materijal.

Prvo, glavna komponenta je gipsana ploča. Ako se zidovi zidova gipsboard pretpostavljaju u sobi bez vanjskog zida, onda možete kupiti konvencionalne ploče od gipsa. Ako postoji vanjski zid, ili ćete podebljavati kupaonicu, WC, kuhinju, loggiju i druga mjesta gdje je moguće bliže kontakt s vlagom, bolje je kupiti vlagu otporan na vlagu u tu svrhu.

Listovi gipsane ploče trebaju biti "zatvorene" u sobi od 2-3 dana kako bi stabilizirali svoj temperaturni način i razinu vlažnosti.

Blasterboard treba smanjiti prije lijepljenja, s obzirom na pričvršćivanje s dna od 1 cm. Materijal za obrezivanje također može stupiti na snagu.

Članak o temi: Zelena i salata spavaća soba pozadina

Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

Također vrijedi i unaprijed usporediti rupe za utičnice i prekidače. Dakle, da radnici ne kupuju, možete ih potpisati ili razgraditi uz zidove u lijepljenju.

Razvijamo sastav ljepila

Za lijepljenje suhozida, uglavnom se koriste 2 vrste specijaliziranog ljepila - to je foogenciji i perlfix. Prvi se koristi kada se razlike u zidovima ne premašuju 4 mm, u drugim slučajevima, treba primijeniti PEllFix. To su visokokvalitetni materijali poznate tvrtke Knauff. Ako želite, možete odabrati slično djelovanju mješavine drugih proizvođača, ali ogromna većina graditelja koristi točno Fugeuller i Perlfix.

Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

Uzmite ljepilo, bit će dubok kapacitet (kanta), zgrada mješalica ili bušilica s mlaznicom za miješanje. Upute za gnječenje ljepilo je na svakom paketu. Slijedite ga i problemi u ovoj fazi neće se pojaviti.

Budući da ste ne-profesionalni graditelj, razvede u malu količinu ljepila, jer ima malo vremena zamrznutog, i počet će "hvatanje" pola sata. Stoga koristite male gnjence na 1 limu.

Na kvaliteti kuhanog ljepila može utjecati na njegovu dosljednost, stoga budite sigurni da slijedite upute i temeljito promiješajte smjesu.

Slijep

Postoje 3 načina za lijepljenje suhozidom na zid.

1 način. Lijepimo na relativno glatke zidove (ne više od 4 mm) s foogencijom. Ljepilo se nanosi na list s nazubljenom lopaticom, ali ne u potpunosti na cijeloj površini. Distribuirajte ljepljivu smjesu oko perimetra plus dodajte 1-2 pruge u sredini. Nemojte nanositi ljepilo blizu ruba tako da ne izađe kada se priključuje. Stavite vodiče kako bi osigurali usporavanje spoja 1 cm. Nježno stavite goli list na vodilice, oslonite se na zid, poravnajte pomoću pravila, a zatim povrijedite zid. Slično tome, radimo sa svim listovima.

Članak o temi: Instaliranje streha za zavjese s vlastitim rukama

Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

2 način. Ako vaš zid ima nepravilnosti u rasponu od 5 mm do 3 cm, zatim upotrijebite ovu metodu. Ljepljiva smjesa se razvede na temelju perlfix. Ovdje postoje razlike u primjeni ljepila - nije potrebno distribuirati glatke pruge. Spatula tvori male bugove ljepila, koji imaju jedni od drugih na udaljenosti od 20-25 cm. Visina ove gomile jednaka je visini najvećeg padajućeg do 3 cm. Sljedeći, stavite gipsboard u vodilice , nanesite na zid, poravnajte vertikalnu i horizontalnu poziciju pomoću razine.

3 puta. Ako imate potpuno neujednačene zidove, onda su u mjestima posebnih kapi lijepe s malim 10 cm širine širine s vertikalnim poštivanjem, ako postoji mnogo takvih kapi - trebate stvoriti mrežu od gipsanih bendova. Svi isti 10 cm širi Perimetar i okomito s frekvencijom svakih 60 treba stvoriti. cm.

Kako lijepiti suhozidom na zid - učinkovita metoda

Dakle, stvara se fragment okvira. Potrebno je dobro dati dizajn da se osuši, a tada je gipsana ploča na ljepilo na zid montiran kao u 2. metodi.

Vreliranje

Formiran pri montiranju zglobova između ploča za gipsano ploče, potrebno je zatvoriti kit s brtvom posebne rešetke za armiranje. Nakon sušenja, kit šavova se šiva s finim brusnim papirom.

Korisni savjeti početnici

Uvijek odaberite visokokvalitetne materijale iz dokazanih proizvođača.

Ručno miješanje ljepila ne može se miješati, jer je brzo uhvaćeno, a nećete imati vremena da ih koristite za namjeravanu svrhu. Koristite za gnječenje bušilice s mlaznicom ili mješačem.

Sticanje gipsane ploče može se pokrenuti s bilo kojeg mjesta, ali uvijek odozdo.

Kao vodiči, koristite suhozida.

Ruke za ljepilo ne mogu se primijeniti na suhozid, ali odmah na zid s istim intervalom, ali ova metoda se ne čini previše udobnom.

Video "Instalacija gipsa za ljepilo"

Video o tome kako ispravno izvršiti instalaciju plahta za gipsanu ploču na ljepilo: kako pripremiti površinu, kako izlazati pravu razinu i još mnogo toga.

Čitaj više