Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Anonim

Dizajn prozora i vrata uvijek je određeni posljednji moždani udar u unutrašnjosti stvarajući integritet i organizirnost, te stoga pristupiti ovom pitanju treba biti sa svim temeljitosti. Štoviše, sve poznate zavjese mogu se koristiti vrlo često iu istom slučaju. Zanimljivo, danas, takva tehnika postaje sve popularnija i relevantnija, kao dizajn otvaranja s potpunim nedostatkom vrata. Umjesto toga, možete objesiti elegantne, spektakularne drvene zavjese, koje se mogu napraviti čak i sa svojim vlastitim rukama koristeći video ili foto lekcije.

Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Zavjese za vrata

Kako se prijaviti u unutrašnjosti

Dakle, prvo, još uvijek morate odlučiti gdje će biti prikladno koristiti zavjese umjesto vrata. Prije svega, takva radionica pogodna je za prostrane prostorije, kao što je dnevni boravak u seoskoj kući, veranda itd. Ova odluka može pristupiti i za dizajn gradskog stana, pogotovo ako njezin vlasnik voli etnički stil.

Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Zavjese na vratima, izrađene od drvenih perli, prstenovi ili bambusovi štapići mogu se koristiti u mnogim interijerima, ali oni su najprikladniji za dizajn s etničkom pristranosti. Dakle, takav dodatak će biti u potpunosti prikladan u sljedećim stilovima:

  • Istočni;
  • Afrički;
  • Rustikalni i drugi.

Takav ukras vrata će vam dati neobičan okus vašem stanu, postat će njegov vrhunac. Glavna stvar je da obratite pozornost, zavjese ne smiju ometati vaše slobodno kretanje oko stana, a inače možete sigurno pokazati fantaziju. Drveni elementi koji se koriste za stvaranje zavjesa mogu se obojiti u različitim bojama, stvarajući bizarne, zamršene uzorke. Gledajući takav dekor, udruge s tropima ili džunglom stižu u um.

Na fotografiji možete vidjeti koliko zanimljivo, ali u isto vrijeme drvene zavjese izgledaju udobno u modernim interijerima. Njihova sve veća popularnost može se objasniti činjenicom da ljudi danas nastoje koristiti samo prirodne materijale, radije ekološki prihvatljivih proizvoda.

Članak o temi: prolazno otapalo u limenku

Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Kako napraviti

Raznolikost svih vrsta modela za zavjese vrata, koje se mogu naći na tržištu, vrlo je velika, ali ako i dalje želite jedinstvenost, takav se dekorativni element može lako napraviti vlastitim rukama, slijedeći jednostavne fotografije i video upute.

Dakle, kako bi zavjese za vrata od drvenih perli, trebat će vam:

  • Mnoge drvene perle, po želji, možete ih razrijediti staklenim ili plastičnim perlicama;
  • Leske ili vrpca, možete uzeti kožnu ili tkaninu;
  • škare;
  • vijenac.

Ako želite dobiti fantaziju, originalne zavjese osim perle, koristite sve vrste nemoćnih materijala: gumbi, drvene figure i prstenje, vino čepovi itd. Kao osnova, poželjno je koristiti čvrstu ribolovnu liniju, zavjese će izgledati spektakularnije s njom i lakše. Ali možete zaustaviti izbor i na drugim materijalima, na primjer, obojenim dampinškim vrpcima. Umjesto Cornixa, možete koristiti konvencionalni drveni bar s bušenim rupama i pričvršćenim zatvaračima. Imajte na umu da duljina trake mora biti nešto veća od širine samog ulaza.

Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Proizvodnja zavjese može se provesti u nekoliko faza:

  • Dođite i nacrtajte kuglice na mjesto navoja;
  • Test perle do baze prema shemi koju crtate;
  • Svaka navoj pričvrstite daske u otvoru ili na prstenu vijenca. U potonjem slučaju, imat ćete udobne, mobilne zavjese koji se mogu pomaknuti i premjestiti.

Pričvrstite perle na ribolovnoj liniji u skladu s određenim intervalom, ako dvaput dobijete ribolov liniju kroz kuglicu, tako da se formira petlja, koja se može pomaknuti ako je potrebno. Tako da niti nisu filtrirane na strehe nisu zbunjene, na donjem rubu zavjesa možete preskočiti drugu liniju.

Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Savjeti za njegu

Iza drvenih zavjesa, kao i za bilo koju drugu njegu, prašinu i prljavštinu nakupljaju na perle s vremena na vrijeme. Glavna briga za sličan element unutrašnjosti može se provesti upotrebom konvencionalne četke. Ako je kontaminacija ozbiljna, može se ukloniti soap otopinom. Međutim, drvene zavjese mokre još uvijek se ne preporučuju.

Članak o temi: Corygia u unutrašnjosti

Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Izrada vlastitog doma i proizvodnja ukrasne pribor s vlastitim rukama, zasigurno ćete dobiti puno zadovoljstva iz ovog uzbudljivog procesa. A ručno drvene zavjese na vratima dat će vašem stanu originalnosti, udobnosti i originalnosti, donoseći neku vrstu pikantacije u nju.

Koje drvene zavjese izabrati na vratima

Čitaj više