Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Anonim

U većini slučajeva, balkon ili loggia se koristi u stambenim zgradama za sušenje. Da biste to učinili, instalirajte udoban sušilicu. U isto vrijeme, ne bi trebalo pokvariti estetsku vrstu balkona, a tijekom sušenja donjeg rublja ne smije ometati stanare.

Ako je balkon proizveden popravak, onda ne želim još jednom pobijediti nokte ili izbušiti rupe. Dajemo nekoliko primjera s kojima možete napraviti sušilicu za posteljinu tako da odgovara svim gore navedenim zahtjevima.

Izbor sušilice za posteljinu

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Sushil strop će uštedjeti prostor na balkonu

Do danas možete kupiti gotov sušilicu na tržištu, a sušilicu možete opremiti na balkon s vlastitim rukama. U ovoj fazi obraćat ćemo pozornost na vrste sušila, koji se u načelu mogu rasporediti na balkonu.

Međusobno se razlikuju ne samo po izgledu, već i načinom pričvršćivanja i smještaja. Za svaku od njih se koriste različiti materijali. Ali s povjerenjem može se tvrditi da za njihovu instalaciju neće trebati posebne troškove i gnjavažu. Takve vrste sušača mogu napraviti čak i amater na balkonu.

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Sušilica će omogućiti posteljinu ispod stropa bez mnogo truda

Prije kupnje gotovog sušilice morate obaviti neka mjerenja. To je potrebno kako bi odgovarala dimenzijama balkona. U osnovi treba mjeriti duljinu prostorije. Tada određujemo koji će sušilica biti kupljena. U osnovi, tri vrste sušila dominiraju tržištem:

  • montiran na strop;
  • vanjski;
  • Sušilice-dizala.

Izbor sušača određuje se uvjetima na balkonu. Kako bi se osigurao duži vijek trajanja kupljenog proizvoda, potrebno je poštivati ​​neke savjete o svom izboru. To je učinjeno prema takvim pravilima:

  1. Definitivno obratimo pozornost na pokazatelje težine koje može izdržati.
  2. Provjerite zatvaranje.
  3. Preferencije Napomena Proizvodi od nehrđajućeg čelika.
  4. Kada kupujete, provjerite paket tako da su sve stavke prisutne.

Ako neki pričvršćivači nisu visokokvalitetni, onda je bolje dodatno steći slične, ali pouzdanije.

Različite vrste sušača

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Klizna sušilica

Članak o temi: domaći kompresor s vlastitim rukama

Po vašem uređaju, sušenje su podijeljeni u:

  • stacionarni;
  • s kliznim mehanizmom;
  • Prefabriciran.

Ako ne želite izbušiti zidove i strop na balkonu, u ovom slučaju je najbolje koristiti klizne i sklopive sušilice. Oni ih mogu postaviti u bilo koje vrijeme za sušenje, a nakon obavljanja svoje funkcije - preklopite i staviti u bilo koji skrovišteni stan. Dakle, u detalje ćemo se upoznati s načelom uređaja neke od njihovih vrsta.

Klizav

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Ovaj proizvod za svoj dizajn podsjeća na rulet. Ako je potrebno, može se rasporediti, a zatim srušiti. Uključuje takve elemente:

  • Glavni nosač, koji je pouzdano pričvršćen na zid na traženoj visini;
  • Slučaj u uređaju uključuje nizove u namjeravanom stanju. Ako je potrebno, oni su ispravljeni;
  • Pričvršćivanje, koje se nalazi na suprotnoj strani. Uz to, sušilica je fiksirana u radnom stanju.

Preklapanje

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Sklopivi sušilice su podijeljeni u dvije vrste u skladu s metodom njihovog montaže. Neki od njih su širine i uglavnom u dužini.

U razgrađenom obliku, oni bi trebali biti fiksni pomoću posebnih zagrada.

Kada kupujete sklopivi sušilicu, trebate obratiti pozornost na materijal iz kojeg je napravljen. Presječna traka za sušenje mora biti izrađena od nizova ili tanke cijevi.

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Najjeftinije strukture izrađene su od aluminija. Ali ovaj materijal ne izdržati velike opterećenja i s vremenom cijevi počinje se hraniti.

Najpouzdanija opcija je proizvod od nehrđajućeg čelika. Ima visok stupanj snage i služit će dugo vremena. Ali trošak će biti znatan.

Ako trebate mali sušilicu, možete kupiti od plastike. Ali treba pamtiti da takav sušilica također može izdržati ne previše opterećenja. Prije kupnje svakako pročitajte karakteristike određene proizvođačima.

Strop

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Stropni sušilo u dizajnu je malo složeniji ranije. Osnova se sastoji od kućišta koje je pričvršćeno izravno na strop. Cijevi su pričvršćene uz pomoć posebnih valjaka za kućište.

Članak o toj temi: Kako odabrati linoleum: za stan ili dom, pravo i kvalitetno za predsoblje, dobar hodnik i obilježavanje

Unutar njih postavilo je uže. Koristeći ga, podesite napetost i visinu, a zatim blokirajte sušilicu u konfiguriranom položaju pomoću posebnog elementa za blokiranje. Ova vrsta konstrukcije jedna je od optimalnih za uporabu na balkonu ili loggiji.

Kvaliteta takvog sušilice također ovisi o materijalu iz kojeg je napravljen. Najpouzdaniji i izdržljiviji je nehrđajući čelik.

Prirodan

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Jedan od uobičajenih vrsta su zidne strukture. Oni su vrlo praktični i jeftini. Oni su uređeni iz takvih elemenata:

  1. Glavno tijelo koje je pričvršćeno na zid.
  2. U sredini korpusa, bubanj je postavljen na koji je uže rano;
  3. U gornjem dijelu, kuke su raspoređene na koje su vezane za jednokratnu obliku užeta.

Prednosti takvog dizajna uključuju:

  • Kompaktnost. U slučaju uporabe strukture, užad su ranjeni i ne ometaju stanovnike;
  • Niska cijena.

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Konopci počinju potpisati

Ali, nažalost, imaju mnogo nedostataka:

  • Kratkotrajne - užad su vrlo brzo početi dati.
  • Nemojte održavati veliko opterećenje - najviše 6 kg posteljine.

Nedavno su nedavno dobiveni zidni sušilice u obliku harmonike. Ovo je dizajn tipa konzole koji se kreće i prikuplja. Maksimalna širina u radnom stanju doseže oko pola metra. Vrlo kompaktan i prikladan za korištenje balkona s malim područjem. Sposoban je izdržati opterećenje od 6 do 10 kg.

Dizajn uređaj s vlastitim rukama

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Mnogi dizajni sušilice, koji su bili gore, ne mogu se kupiti, nego i sami. Dajemo nekoliko mogućnosti za posude za sušilice na balkon s vlastitim rukama, što se može učiniti bilo tko.

Uže

Razmotrite dizajn uređaj koji može izdržati veliku količinu posteljine. Ova opcija je prikladna za balkone koji imaju dva suprotna zida. Drvena tračnica bit će vezana na jedan od tih zidova. I na drugom montiranom istezanju. Dakle, dajemo detaljne upute za sušilice uređaja vlastitim rukama:
  1. Organiziramo zatvarače u zidu. U slučaju kada je balkon prekriven plastikom, pričvrstite veliki kutak namještaja na takav način da pada na željeznicu na koju je plastika vezana. Drvo je pričvršćeno na uglove namještaja.
  2. U gornjem dijelu trake na istoj udaljenosti, vijuju vijke u obliku prstena. Slični vijci za samo-tapkanje montažom na zid naprotiv.
  3. Protežemo se na prstenovi zvučnog signala ili niza za sušenje posteljine. Pročitajte više o tome kako napraviti sušilicu vlastitim rukama, pogledajte u ovom videozapisu:

Uz pomoć samo-uzoraka u obliku prstena, možete podesiti napetost užeta, koja na kraju počinje biti spremljena.

Mobilni

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Složenija opcija koja je prikladna za male balkone je mobilni sušilica. To je moguće kompaktovati u slučaju neprikladnog. Dakle, za mobilni uređaj za sušilicu trebate takve materijale:

  • Drvene tračnice za izradu okvira;
  • nekoliko grana drva;
  • Drvena ploča ili dio šperploča, suhozida za raspored baze.
  • nekoliko šarki za namještaj;
  • nekomplicirani mehanizam za pričvršćivanje;
  • Nekoliko kuka za ručnike;
  • zatvarači;
  • boja.

Članak o toj temi: Što ispustiti boju s linoleuma bez tragova i razvoda

Kako napraviti sušilicu za donje rublje na balkonu s vlastitim rukama

Označite naljepnice na dva okvira za rakete

Upute korak po korak pomoći će odgovoriti na pitanje kako napraviti mobilno sušenje:

  1. Na dva grablje za okvir postavljamo naljepnice i radimo rupe za drvene šipke. Promjer rupa mora odgovarati promjeru šipke. Štapovi moraju biti iste duljine. Zatim umetnimo šipku u pripremljene rupe na obje strane i potpuno skupljamo okvir. Rake okviri se međusobno povezuju s noktima.
  2. Pripremamo bazu da mora postojati više dimenzija okvira za 10-15 cm. Zatim pričvrstimo okvir, naime svoj donji dio u podnožju uz pomoć petlje namještaja.
  3. Dajte sušilo estetski izgled i mrlje u boji, koji je prikladan za interijer balkona.
  4. U gornjem dijelu dizajna instalirajte uređaj za pričvršćivanje.
  5. U slučaju kada će se sušilica u montiranom obliku koristiti kao vješalica, tada se kuke za ručnike mogu pričvrstiti na donju tračnicu.
  6. Dovršite sušilicu uređaja montažnom bazom na zid. Koristite za ovaj dowel. Pročitajte više o tome kako napraviti sušilicu vlastitim rukama, pogledajte u ovom videozapisu:

Kao što možete vidjeti, vrlo je jednostavno opremiti sušilicu. Glavna stvar da odlučite o vrsti dizajna tako da je lako koristiti, a ne glomaz.

Čitaj više