Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s bebom

Anonim

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s bebom

Vrlo često, mlade obitelji imaju dovoljnu količinu novca za kupnju prostranog apartmana, pa čak i mali jednosobni apartman je velika radost za njih. Naravno, prvi i u Hacola raj, u ovom slučaju možete se nekako kretati. Ali kako biti ako mladi par ima dijete? U ovoj situaciji, morat ćete pokazati znatan miris i pribjegavanje nekim dizajnerskim trikovima, tako da je život u jednosobnom apartmanu udoban.

Registracija malih veličina

Postoji mnogo načina za vizualno ili čak fizički povećanje čak i najmanji stan.

Odaberite one koji su prikladni za vas:

  1. Minimalizam je pravi spasenje za vlasnike malih kućišta. Mnogi minimalizam je potpuni nedostatak udobnog namještaja i ljudi koji žive u stilu minimalizma, potrebno je biti zadovoljan stolom i kaučem. Zapravo, nije. U minimalističkom interijeru, svaka je stavka vrlo funkcionalna. Često, svi namještaj traje vrlo malo prostora i može se transformirati.
  2. Čaše, ogledala, prozirna tkanina će napraviti unutarnji zrak. To su ti materijali koji se moraju koristiti u malom apartmanu.
  3. Glavne boje bi trebale biti isključivo u svijetlim bojama. Svijetle boje vizualno povećavaju sobu i tamne, naprotiv, smanjuju. Ako stvarno želite koristiti svijetle zasićene boje, odaberite ih isključivo za mali pribor.
  4. Pokušajte se nositi sa svim zidovima bez nosača. U apartmanu s besplatnim izgledom možete implementirati mnogo više unutarnjih ideja.
  5. U bilo kojem Hruščevu nalazi se spremište. Pokušajte ga ne čistiti, kao što se obično događa, ali pretvoriti skladišnu sobu u ormar.
  6. Ako vaš stan ima vrlo visoke stropove, možete organizirati spavaće mjesto ispod stropa. Zvuči vrlo čudno, ali u stvari, takva je odluka sada uključena u modu i dobiva zamah. Zapamtite da se pouzdan suspenjski krevet može naručiti samo od profesionalnih proizvođača namještaja.

Članak na temu: Kako napraviti rasvjetu u garaži vlastitim rukama

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s bebom

Pravila zoniranje

Za obitelj s djetetom, pravilno zoniranje prostorije je samo obavezno. Kompetentno stavljajući particije i namještaj, možete pretvoriti svoj jednosobni stan u punopravni multifunkcionalni stan. Da bi se postigao željeni učinak u dizajnu, važno je slijediti određena pravila:

  1. Dakle, kako netko može dijeliti jednosobni stan na zonama? Za to ćete stati: podij, zaslon, klizne particije, police, lukovi. Svi ti elementi neće ukrasti dragocjeni prostor.
  2. Gotovo svaka zona koristi ogledalo. Uz pomoć optičkih iluzija, možete povećati sobu.
  3. Koristite namještaj za vizualno razdvajanje prostorije u zoni.
  4. Stavite potreban naglasak pomoću rasvjete. Na primjer, u zoni spavaće sobe, svjetlo treba prigušiti, u kuhinji - točka, s pozadinskim površinama, a unutrašnjost dnevnog boravka uključuje svijetlu rasvjetu.
  5. U svakoj zoni treba čuvati različite vrste podova. Na katu odmah bit će jasno gdje se kakva zona.

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s bebom

Važne zone

Zoniranje u stanu s djetetom uključuje prisutnost određenih zona. Neke zone su promjenjive, a možete ih stvoriti po vlastitom nahođenju, ali druge zone su obvezne. Obvezne zone uključuju:

  1. Zone večere. Možete koristiti traku kao stol za objedovanje. To je neophodna stvar u unutrašnjosti malog stana. Moderni bar stalak ne samo da odvaja kuhinju iz dnevnog boravka, već je i vrlo funkcionalan predmet.

    Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s bebom

  2. Područje za spavanje. Čak iu jednosobnom apartmanu možete stvoriti punopravnu skrovitu spavaću sobu. Da biste to učinili, koristite klizni zaslon. Za zonu spavaće sobe najbolje je odabrati ne-masivni krevet, ali sklopivi kauč.
  3. Područje za goste. Prije ili kasnije želite pozvati prijatelje u posjetu, zbog čega je toliko važno opremiti ugodno područje za goste. I, štoviše, može se koristiti kao prostor za igranje za dijete. Unutrašnjost improviziranog dnevnog boravka trebala bi uključivati ​​dimove (koji su mnogo više zbijajući tradicionalne stolice) i mekog pahuljastog tepiha. Osim toga, u ovoj zoni možete postaviti TV, pričvrstiti ga na zid pomoću nosača.
  4. Radna zona. Dizajn vašeg prozora bi trebao biti širok, jer se ovaj dio interijera najbolje koristi kao desktop. Dakle, beskorisni prozori će obaviti vrlo važnu ulogu. Direktno pod prozorima, možete organizirati uvlačenje kutije. I ne zaboravite napraviti nekoliko mjesta u blizini.

    Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s bebom

Članak o temi: Tablica kartona do-it-yourself: countertop, noge, završna

Dječji kutak

Kao što primijetite, gore opisano zoniranje ne uključuje nikakav kutak za dijete. Ali čak i beba snova o vlastitom nepovredivom prostoru. Dakle, ako vaš stan ima loggiju - divno! Nalazimo se da ćemo stvoriti dječji kutak dizajn.

Prije svega, kada je takva zoniranje provedena, loža bi trebala biti pažljivo izolirana. U tako sićušnoj sobi, svaki centimetar je važan, tako da pažljivo razmislite o dizajnu. Dizajn bi trebao sadržavati u sebi, prvo, krevetu i drugo, malu komodu za stvari i igračke. Ostali objekti nameljenih čežnji ne smiju preopteretiti. Bolje se usredotočiti na zabavnu završnu obradu. Upotrijebite svijetlo dječje pozadine na logovima - neka se pretvori u pravi raj za bebu.

Dizajn jednosobnog apartmana za obitelj s bebom

Čitaj više