Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Anonim

Klizna vrata za apartmane, urede ili ormare postaju sve popularniji. Trajnost takvih vrata ovisi o kvaliteti priključaka. Zato se izbor priključaka treba posvetiti posebnu pozornost

Do danas, korištenje ormara je definitivno vrlo popularan. To ne čudi, jer unutar takvih ormara možete smjestiti mnoge stvari, dok se vanjski dio ne može samo skladno uklapati u postojeći interijer, već i njegov pravi ukras. Naravno, iz načina na koji će izgledati gotov dizajn, u velikoj mjeri ovisi o tome što će se klizna vrata za kabinet biti odabrani ili kao interkompalna klizna particija.

Što mogu biti vrata za garderobu

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Kao praksa pokazuje, unutarnji dio kliznog ormarića nije potreban za dekoriranje, jer je skriven od očiju vlasnika i gostiju kuće, ali, vanjski dizajn i dekoracija trebala bi posvetiti posebnu pozornost.

Ovisno o postojećem stilu dizajna i dizajna, klizna vrata treba odabrati za kućište. Na primjer, ako klasik prevladava u sobi, najbolje je obratiti pozornost na materijale kao što su drvo ili staklo. Ako je glavni dio unutrašnjosti namještaj, napravljen s očuvanjem modernog dizajna, ovdje je let fantazije može biti neograničen.

Jedna od opcija koje su danas popularna je kombinacija nekoliko vrsta materijala. Na primjer:

  • kombinacija plastike i metala;
  • Kombinacija stakla i drva.

    Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Osim standardnih pripravaka, kombiniranjem različitih materijala ili nekoliko varijanti istog materijala, možete dobiti stvarno dobar i izvorni rezultat. Može biti geometrijski oblici, fantastični obrisi biljaka, kao i sve vrste natpisa. Jedina nijansa je da fitness mora biti prikladna.

Članak o toj temi: Tehnologija monolitnog okvira kuća: prednosti i mane

Ako se klizna vrata koriste kao skrodni, onda se može izdati na različite načine. Na primjer, s jedne strane, bit će dizajn koji odgovara izgledu dječje sobe, a na drugoj - više klasika.

Značajke mehanizma za kupe

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Mehanizam

Klizne ormare, poput prevladavajućeg dijela kliznih vrata, imaju niz nespornih prednosti, ali, nažalost, čak i oni, s vremena na vrijeme, trebaju obnovu i prilagodbu. Na primjer, tijekom vremena, vrata mogu malo slomiti, zaustaviti se dobro osjećati ili početi uštedjeti. Između ostalog, elementi kao što su valjci istrošeni.

Takva situacija, često, pruža vlasnik mnogo neugodnosti. Prije svega, izgled kabineta koupe postaje tako atraktivan. Što se tiče funkcionalnosti, također ostavlja mnogo da se želi.

Zapravo, ovaj se problem može riješiti brzo i jednostavno. Glavna stvar je znati kako se uređuju unutarnja vrata i vrata za kućište kabineta.

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Mehanizam valjaka

U većini slučajeva, platnice vrata su instalirane na valjcima koji se mogu vidjeti na dnu kućišta. Ovi valjci se kreću na poseban vodič. Gornji dio drži zbog prisutnosti drugih valjaka, koji, za razliku od prvog, imaju asimetrični oblik, kao i dodatnu traku za vodič.

U slučaju da je problem povezan s trošenjem valjaka, neće moći zamijeniti svoj poseban rad. Svi kotači se lako uklanjaju pomoću odvijača i također se lako instaliraju na mjestu. Jedina stvar koja bi se trebala razmotriti je cijeli proces treba početi od najdaljeg tkanine. Osim valjaka, ormari u kupeu često imaju nekoliko vijaka za podešavanje, s kojima možete brzo vratiti vrata na početni položaj.

Zašto ne uštedjeti pri odabiru mehanizma

S obzirom na činjenicu da su to spojnice za vrata kupe ili kliznih skrovnih vrata, kao i vrata sami su najskuplji elementi, njihova kvaliteta trebala bi posvetiti posebnu pozornost.

Članak na temu: Značajke ventila različitih modifikacija

Prije svega govorimo o videozapisima. Da bi se ne smiju dugo istrošiti, stručnjaci snažno preporučuju kupnju samo onih mehanizama koji su opremljeni valjcima koji se temelje na ležajevima. To mogu biti i standardni kuglični ležajevi i više valjak otporan na habanje.

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Mehanizam na šarkama

Sljedeći element je okvir. Mora biti što je moguće više. Kao praksa pokazuje, jedan od najpouzdanijih i izdržljivijih, su trupovi iz aluminijskog profila. Slični profili, u većini slučajeva, služe kao okvir za vrata i ponekad i pričvršćivanje za spojnice. U nekim slučajevima može se koristiti čelični profil, ali oni, kako se ispostavilo, imaju brojne nedostatke.

Koje su prednosti aluminijskog profila? U tom slučaju možete dodijeliti 2 glavne značajke koje su temeljne u slučajevima kada su odabrane ili instalirane klizna vrata za ormare:

  • Niska težina aluminijskog profila, pogotovo ako ga usporedite s čeličnom strukturom, izbjegava moguće deformaciju prijenosa vrata. Ova nijanca je posebno relevantna u tim situacijama u kojima je garderoba ima vrlo velike dimenzije;
  • Zbog niske težine dizajna, uobičajeni mehanizam za otvaranje vrata može se instalirati na garderobu, dok kada se koristi čelik, potrebno je instalirati poboljšani mehanizam na vratara ili vrata ormarića.

Koje su dodatke potrebne za garderobu

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Pribor za garderobu

Prilikom odabira dodatne opreme za vrata, garderob mora obratiti pozornost ne samo na njegov izgled, već i na kvalitetu. Iz to je da činjenica izravno ovisi o tome koliko dugo će spojnice ispuniti svoju neposrednu svrhu, dok ostaju prilično atraktivna i ukrašavaju opremu za kliznu kabinetu.

Prvo trebate odabrati vodiče. Ovisno o njihovom tipu ili, govoreći, inače, broj pjesama, klizna vrata za ormariće coupe ili će se kretati s preklapanjem jedni drugima, ili kretati samo jedan način.

Članak o temi: Povezivanje odvoda umivaonika i kupanja za kanalizaciju

Važno značenje je prisutnost posebnih čepova, koji su ograničivači za klizne zaklopke. Dakle, čep jednostavno ne dopušta da platno napreduje dalje od određene točke. Često ima značajan utjecaj na otpornost na habanje cijelog dizajna i njegove trajnosti.

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Sljedeći element je dvorac. S obzirom na činjenicu da je sama ormara nema kutiju, instalacija brave je iznimno rijetka. Ali, ako u sobi gdje se ormar s kliznom krilom može izaći, tada je ugradnja zatvora doista relevantna. Kako se ispostavilo, postoji rješenje za ovaj problem. To je instalacija brave koja se okreće okomito.

Ovisno o vrsti prijena vrata, treba odabrati mehanizam zaključavanja. Na primjer, ako je tkanina izrađena od iverice, preporuča se obratiti pozornost na gumb za tipku ili opciju harpuna. Ako se koristi gumb, tada se mala šipka produžena iz dvorca, koja se odmara na drugom krilu, bez dopuštanja da se otvori. Što se tiče načela harpuna, to predstavlja sljedeće: jezik, u obliku, nalik malom harpunu, fiksiran je na rub bočne ploče, čija je instalacija dodatno proizvedena. Najbolje, opcija push-gumba prikladna je za dvostruku klizna unutarnja vrata ili ormar za ormar, dok su brave harpune idealne za one slučajeve kada samo jedan krilca ima klizna vrata za ormare.

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

(Vaš će glas biti prvi)

Klizna vrata za garderobu: sve značajke i nedostatke

Učitavam…

Čitaj više