Jeftina i brza garaža

Anonim

Prije početka izgradnje azila za vaš automobil, vrijedi proglasiti koji ćete ga graditi. Postoje mnoge mogućnosti, a garaža od opeke nije iznimka. Ali u ovom članku bih volio ostati na jednoj jednostavnoj i jeftinoj opciji, što je prilično pouzdan i izgleda prilično estetski prihvatljivo - to će biti o garaži od metala. Takva struktura ima svoje prednosti i kontra, i odlučiti koje garaže izgraditi za sebe svaki.

Prednosti metalne garaže

Prednosti metalne garaže su njihove ruke u jednostavnosti prijevoza do mjesta, a ako je izgrađena - zatim u jednostavnosti instalacije. Zavareni dizajn također vam omogućuje da premjestite garažu na drugo mjesto, a kočiji se provodi manipulator i teretni stroj. Stoga je prikladnost iz takve garaže određena za ljude koji često mijenjaju mjesto prebivališta.

Jeftina i brza garaža

Osim mobilnosti, metalna garaža je prilično jeftina. Automobil će se nalaziti u blizini kuće u sigurnoj sobi, a metal je vrlo izdržljiv. U završnoj obradi i ispunu poda od betona, metalna garaža ne treba. Svi dijelovi garaže izrađeni su od čeličnih listova, krovni preklapanje s posebnim načinima također ne moraju. Stvorite metalnu garažu s vlastitim rukama je vrlo jednostavno. Da bismo to učinili, trebali bismo zaliha materijala i alata, nakon čega početi raditi, međutim, vrijedi razmotriti da, prema preliminarnom planu, građevinski rad se provodi mnogo bolji i brži.

Potrebni materijali i alati

Prva stvar koju trebate učiniti prije početka rada je crtati crtež gdje se možete upoznati sa svim potrebnim dimenzijama. Dimenzije treba prilagoditi u uvjetima rada buduće strukture. Ako je samo za automobil izgrađen - širina treba biti i za automobil s otvorenim vratima. Ako planirate dogovoriti izgradnju stalka alata, držite dijelove - potrebno je proširiti dimenzije.

Članak o temi: kvarovi crpnih stanica i njihovo eliminacija

Jeftina i brza garaža

Također unutar garaže možete obavljati popravke i održavanje automobila. Mjesto unutra ako bi ladice s alatima, radnim stolom, police s police i sve što vam je potrebno. Koji instrumenti i materijali moraju biti spremni za početak rada?

  1. beton i šipke iz okovi;
  2. gotovi betonski blokovi;
  3. metalna cijev 10-15 centimetara u promjeru za položov;
  4. Metalni kut pedesetmiljila;
  5. Metal u listovima, njegova debljina od dva do dva i pol milimetra;
  6. elektrode i stroj za zavarivanje;
  7. Krug mljevenje, rezanje za brusilicu i bugarsku sebe;
  8. Dvorac, limenke i petlje za vrata;
  9. podne ploče, ako je temelj vrpca ili na stezaljkama;
  10. Boje i prajmera.

Tehnologija korak po korak

Svaki rad osigurava određene faze. Proces izgradnje metalne garaže vlastitim rukama sastoji se od takvih faza rada:

  • Izgradnja temelja;
  • montažni okvir za sobu;
  • Ugradnja trima ili stvaranja zidova;
  • Zagrijavanje za zimsko razdoblje.

Svaka od faza treba određeni akcijski plan, a onda će se svaka faza smatrati odvojeno.

Jeftina i brza garaža

Prvo, označavanje web-lokacije je napravljen. Zemljište se mora modificirati u skladu sa zahtjevima Zaklade. Za temelje na stezaljkama - uklonjen je plodan sloj. Zaspavanje s pijeskom, podižete i pričvrstite premaz ispod temelja od krhotina tijekom smrzavanja. Pijesak može preusmjeriti vodu.

Označavanje je napravljeno PEG, Twin, mjerenje trake i kvadrat. Formwork iz ploča, a radije - njegov dio bi trebao biti veći od razine Zemlje za 30-40 centimetara.

Temelj

Zaklada je osnova cijelog dizajna. Postoji nekoliko vrsta takvog temelja, uključujući:

  • traka;
  • SUNDAR;
  • Pločica.

Verzija vrpce je vrlo česta, potrebno je izvući rov oko perimetra buduće strukture. Dubina se određuje parametrom ismerizacije tla, ali je najčešće jedan metar dovoljno. Širina je dužna biti duljina budućih zidova.

Članak na temu: Kako se riješiti bugova na balkonu

Jeftina i brza garaža

Svaka zaklada mora biti ojačana. Okvir za pojačanje nastaje od čeličnih šipki s debljinom 10-12 centimetara u promjeru. Šipke su povezane s žicom, ali nije poželjno zavarivanje - granica temelja može uništiti dizajn.

Za betonsku mješavinu trebamo pijesak, cement m-500 ili m-400, drobljeni kamen, ne baš veliki. Koristeći opisane materijale, temelj može biti prilično jeftin. Ready Beton se također može kupiti, iako je malo skuplji nego to učiniti sami, vi ćete značajno uštedjeti na vrijeme. Polovica potrebne snage može se postići u šest ili osam dana. Nakon tog vremena možete se sigurno pripremiti i polagati okvir.

Okvir

Okvir za ugradnju metalne garaže ne zahtijeva uvijek ozbiljan novac i trud. Danas, gotove prikupljene okvire, pa čak i isporuku / instalacija mogu biti slobodni.

Jeftina i brza garaža

Pukotine za garažu mogu biti izrađene od drva ili metala. Željezne okvire vatrostalne, izdržljive i izdržljive. Metal može čak i izdržati čak i naleti vjetra uragana koji pouzdano štiti vaš automobil. Za okvir koji će vam trebati:

  1. Profil metala 10x10 za rogove i preklapanje;
  2. Mali profil za sanduk;
  3. Pile.

Dizajn se sastavlja u skladu s crtežom, praznine se kombiniraju s samoizvlačenjima i vijcima.

Zidovi

Zidovi se sastoje od okvira okvira. Može se uočiti među dostupnim vrstama obrezivanja, čelika i profesionalnih podova. Zidni materijal treba odabrati dugo vremena, kako ne bi se preplaćeno za popravak.

Većina specijalista nude optimalnu verziju montažnih garaža od čeličnog lima ili profesionalne podove, svi ovi materijali su priključeni na prethodno pripremljeni okvir. Kompleti za uređenje garaže su jeftini i oni su postavljeni vrlo brzo i jednostavno. Nedostaci materijala kao: loša toplinska izolacija, ponekad - sigurnost požara.

Izolacija

Zagrijavanje postaje potrebno s početkom zime. Kako to učiniti ako je metalna garaža? Odgovor je jednostavan - na isti način kao i sve ostale vrste zgrada. Dođite do spašavanja u ovom slučaju može biti i stakla i pjena. Svaka dostupna izolacija može se montirati na zidove iznutra. I možete ih pokriti kao što želite, što će oduševiti oko i stvoriti lijep i jedinstveni dizajn.

Članak na temu: Spajanje perilice s vlastitim rukama

Jeftina i brza garaža

Kako montirati pjenu ili staklenu vodu? Moguće ih je montirati drvenim ili poprečnim šipkama koje će se nalaziti između regala.

Slikanje i dvorci

Iznutra se može vidjeti premaz, boje. Slikanje garaže izvana nužno. Prije postupka, hrđa se uklanja iz metala, prekrivena anti-korozijskim prajmerima, osuši i tek prekriven bojom. Boja mora biti posebna, za metal.

Podešavanje vrata može biti bilo koji - okvir ovoga u potpunosti ima. Dimenzije ovise o veličini vašeg automobila. Najmanje - 2,5 metara visine i širine 2 metra. Uobičajena vrata se može izvršiti samostalno - pripremljen je okvir metalnih uglova, izrađeni su krilo. Takva se krila stvaraju iz metalnih proizvoda, mogu biti unutarnji i vanjski. Čelične ploče od tri milimetra debljine i moćne petlje mogu se vidjeti za krila.

Među bravama za garaže ne postoje posebno pod uvjetom opcije, a zaključavanje može doći na vrata, koja je instalirana na bilo kojoj drugoj. Ako krug vaših želja uključuje samostalno stvaranje dvorca, možete izgraditi cilj, ili dvije sekunde koje mogu zaštititi garažnu sobu od invazije i isključiti na montiranom dvorcu.

Video "građevinski okvir za metalnu garažu"

U ovoj parceli, pokazalo se kako pravilno sastaviti trupla garaže iz cijevi profila.

Čitaj više