Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Anonim

Želja za luksuzom je prirodna za osobu, kao prijem hrane ili spavanja, ali je ovdje da kamen spoticanja često postaje financijsko pitanje, ali ono što izgleda bogato ne mora nužno imati nevjerojatan novac.

U ovom članku, želio bih razgovarati o činjenici da predstavlja vlažnu žbuku s učinkom svile i kako ga pravilno primijeniti na površinu zidova, čak i ako prije nije bilo iskustva u takvim materijalima.

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Zidni ukras vlažnog žbuke

Što je

Od samog početka treba napomenuti da mokra žbuka i tekuće pozadine, iako slično, ali u stvari, njihovi pripravci su donekle različiti. To se odnosi na tu razliku u glavnoj izgleci premaza - tekuće pozadine imaju izraženije strukturu i crtanje, dok je mokra žbuka je više monofonski materijal s karakterističnim prugama sile.

Ako govorimo o tehničkim karakteristikama, praktično se ne razlikuju, kao i cijena materijala.

Ako ne uđete u pojedinosti, u načelu, ova dva materijala može se staviti u jedan redak i nemojte se razlikovati između njih, a prilikom odabira trgovine, prodavatelj uvijek ima imenike s gotovim segmentima koji se mogu pažljivo naučiti i Odaberite zid pokrov, koji se savršeno uklapa u vaš interijer.

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Mokra žbuka - to je monofonski materijal s karakterističnim prugama sila

Struktura

Žbuka uključuje tri glavne komponente:

  1. Pahuljice papira, ili biti točnije - celuloza.
  2. Umjetna svila u obliku vlakana koja stvaraju karakteristični crtež i teksturu na površini.
  3. Ljepilo na temelju prirodne celuloze.

Važno! Odnos komponenti u gips mješavini stare je ispao, tako da je stvaranje takvog premaza kod kuće vjerojatno neće uspjeti. Najmanji povreda u proporcionalnom omjeru može se snažno odraziti na kvalitetu pokrivenosti i njegove trajnosti.

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Omjer komponenti u žbuci mješavine starog se podešava, tako da je stvaranje takve prevlake kod kuće vjerojatno neće uspjeti

Osim toga, mnogi proizvođači se dodaju u smjesu posebne aditive i plastifikatore, oni pojednostavljuju primjenu materijala i poboljšavaju trajanje operacije.

Također u građevinarnicama možete pronaći materijal s antipirenima, a troškovi će biti veći, ali je potpuno siguran u smislu otpornosti na toplinu. Najčešće se takvi materijali koriste u uređenju zidova društvenih objekata, gdje je sastav bilo kojeg materijala strogo reguliran.

Stucco s učinkom svile se prodaje u obliku suhe mješavine u čvrsto zatvorenim polietilenskim paketima. Prije primjene dovoljno je jednostavno uzgajati vodom u skladu s uputama i može se primijeniti na površinu. Tu su i posebni sjaj koji se prodaju odvojeno i dodaju u smjesu prema potrebi, pridaju poseban sjaj na premaz, iako ukupna kvaliteta ne utječe na potpuno.

Članak o temi: topli pod tatla iz plinskog kotla u apartmanu

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Jebač sa svilenim učinkom

Dostojanstvo

  • Nemojte deformirati, što vam omogućuje da koristite ovaj materijal u novim domovima koji još nisu dobili prirodno skupljanje.
  • Sastav tekućih pozadina ne postoje kemijski aditivi koji bi mogli utjecati na ljudsko zdravlje. Ovaj materijal nema ograničenja za uporabu, a stručnjaci često preporučuju ovaj materijal za dekoraciju zidova u dječjim sobama i spavaćim sobama.
  • Plastičnost materijala omogućuje da ga primijeni na složene elemente dekora, kao što su strehe i stupovi koji često postaju glavobolja tijekom popravka.
  • Nanesite premaz nije teško, ispuniti ga može bilo tko, bez posebnih vještina ili iskustva u izgradnji.

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Ukrasna štukatura pod 'vlažnom svilom'

  • Ogromna raznolikost boja i crteža u teksturi. Mokro žbuke nije ograničena samo na simulaciju šeokela i možda najrazličitije.
  • Ako postoje nedostaci u zidovima, a zatim prije nanošenja završetka, oni nisu nužno eliminirani. Konzistentnost i način primjene su takve da će se premaz sakriti sa svim manama površine i prikrivati ​​ih.
  • Nakon nanošenja, nema šavova na površini, što stvara osjećaj čvrste pokrivenosti.
  • Osim estetske komponente, tekuća pozadina je dodatna toplinska i buka izolacija.
  • Visoka propusnost pare. Tekuće pozadine ne drže kondenzat ispod površine i zidovi se pojavljuju dodatni pomak.
  • U slučaju oštećenja, dovoljno je jednostavno okretati područje u potrebi restauracije, vode i namamiti ga plastičnom ćelijom.

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Mokra svilena žbuka - Odlično rješenje spavaće sobe

nedostaci

  • Ovaj materijal ima nekretninu da apsorbira sve oštre mirise, pa ako ga koristite u kuhinji, a zatim bez dodatnog sloja laka nije potrebno. Ona će spasiti premaz, ali u isto vrijeme blokira propusnost pare.
  • Nizak otpor na mehaničko oštećenje. Čak i pod slojem lak, ovaj premaz je vrlo osjetljiv na oštećenje i lako se razmaže.
  • Vlaga je glavni neprijatelj takvog premaza. To ne samo da ograničava uporabu tekućih pozadina ili žbuke u prostoriji s visokom vlagom, ali im ne dopušta da se pere. Ako se na površini pojavi kontaminacija, onda je moguće ukloniti samo s blago vlažnom spužvom i vrlo brzo, inače je premaz jednostavno otopljen i morat će ponoviti sve.
  • Shelk u sastavu smjese, samo po sebi ne blijedi u sunce, ali celuloza ne može samo voljeti, već i uzeti još jednu nijansu.

Članak na temu: pločica od prirodnog kamena: sorte pasmine za unutarnje i vanjsko uređenje

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Na vrhu pozadine, svilena žbuka se ne može primijeniti, pa ih treba ukloniti, ali očistiti zid zidom

Kao što se može vidjeti, korištenje ovog materijala ima mnoga ograničenja, posebno se odnosi na sobe s povećanom agresivnošću, kao što je kupaonica, kuhinja ili predsoblje. Ako govorimo o spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi, onda nema ograničenja, osim mokro čišćenje, tako da možete sigurno primijeniti premaz i ne brinuti o tome dugi niz godina.

Važno! Ako se odluči, na vrhu pozadine, nanesite sloj laka, onda mora biti na akrilnoj osnovi, budući da kemijski lakovi mogu otopiti boje u sastavu pozadine ili čak potpuno uništiti premaz.

Kako se prijaviti

Kao što sam rekao gore, cijeli proces primjene žbuke, nema značajnije poteškoće, ali prije nego što počnete raditi, morate ispravno odabrati materijal i odabrati točno onaj koji ima sve karakteristike koje bi trebale biti u svilenoj žbuci.

Dat ću neke preporuke, naravno, oni ne daju stoti stotinu% jamstva da će materijal biti visok i neće biti kao rezultat lažnog, ali možete se maksimizirati od ovoga:

  1. Uvijek potražite pakiranje znaka kvalitete "Rostest", njihov amblem je jamca poštivanja svih standarda.
  2. Zahtijevati potvrde o sukladnosti od prodavatelja ako ne može pokazati sve potrebne papir iz bilo kojeg razloga, to je razlog za razmišljanje i pretraživanje druge trgovine.
  3. Čuvajte se kupnje materijala na tržištu, bolje je kontaktirati specijaliziranu trgovinu, gdje, ako je potrebno, možete podnijeti zahtjev za robu.
  4. Ako je moguće, posavjetujte se s stručnjacima koji, zbog svog iskustva, mogu savjetovati kvalitativni brand koji se dobro pokazao.

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Primjena ukrasne žbuke "mokro svile"

Savjet! Kupnjom Stucco s imitacijom Silke uvijek trebate uzeti jedan paket više od onoga što će biti potrebno za završnu obradu zidova. Nakon toga, može se koristiti za obnovu u slučaju oštećenja ili teške površinske kontaminacije.

Priprema površine

Prije svega, potrebno je pažljivo obraditi i očistiti mjesto gdje će se nanijeti žbuka.

Na površini zidova uvijek postoje kontaminanti. Ako je prljavština ili prašina, dovoljno je jednostavno oprati površinu vodom i neka joj se osuši. Ako postoje masna ili ulja mjesta, moguće ih je riješiti samo uz pomoć otapala koji se primjenjuje na kontaminirano područje i ostaje 10-15 minuta, nakon čega će reagens biti potpuno uparen, a Spot se može ukloniti toplom vodom s malom količinom deterdženta.,

Članak o temi: Načini zaštite automobila od korozije

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Moche moche

Nadalje, baza ispod stakloplastike mora biti primljena i uklonite sve velike nepravilnosti s kitom.

Ako su razlike ne više od pet milimetara, tada se stupanj kuka može izostaviti, ali treba pamtiti da je manja površina, manja potrošnja žbukanja na cijelom premaz.

Kada se cijela površina potpuno osuši, možete se kretati izravno na premaz.

Mokra žbuka - moderan način završnih zidova

Nanošenje smjese na bočnu ravninu

Primjena

Suha smjesa se razvedena vodom proporcionalno s pakiranjem označenom na paketu, nakon čega se temeljito miješa ručno da se dovrši otapanje i postizanje homogene konzistencije.

Gotovo rješenje ostaje da dođe 10-15 minuta, nakon čega je potpuno pripremljen za primjenu.

Stucco s svilenim učinkom se primjenjuje na površinu s plastičnom stanicom ili srednje veličine lopatice. Svaki dio smjese temeljito se protrlja u zid i izglađuje formiranje čvrstog premaza.

Potpuno sušenje prevlaka dimnih raspada nastaje nakon 2-3 dana, nakon čega se može primijeniti dodatni sloj laka, a ako nema potrebe za njom, premaz se može pripremiti za uživanje u novim popravcima.

Čitaj više