Kako odabrati boju za pozadinu za slikanje

Anonim

Uz pomoć boje za pozadinu, možete u kratkom vremenu i uz minimalne materijalne troškove za ažuriranje uobičajenog interijera. To je osobito istinito ako nije moguće izvršiti velike popravke zbog bilo kakvih okolnosti. Najbolje rješenje u ovom slučaju će preplaviti zidove u drugoj boji.

Moderno tržište boja i varira najširi raspon boja za pozadinu. Potrebno je samo saznati koje vrste ovog materijala postoje i za koju vrstu tapeta će se uklopiti.

Kako odabrati boju za pozadinu za slikanje

Vrste boja za slikanje pozadine

Moderni materijali za bojenje nesigurnog platna se razlikuju ne samo po trošku, već i određenim svojstvima. Svi oni mogu biti podijeljeni u tri vrste: lateks, vodenu emulziju i akril.

Viomulzija

PVA na temelju ljepila, u početku ima bijelu boju, ali bojanje može lako dati potrebnu nijansu. U pravilu, formulacije za emulziju vode koriste se za završetak stropne pozadine, međutim, često se koriste na zidovima.

Oni su najpristupačniji među kojima su navedeni. I zahvaljujući sigurnosti okoliša može se koristiti za završetak dječjih soba.

Kako odabrati boju za pozadinu za slikanje

Nedostaci ove pokrivenosti trebaju uključivati ​​nestabilnost na vlagu i sposobnost izgaranja kada se dobije jaka sunčeva svjetlost.

Akril

Maksimalno otporna na vlagu, akrilna boja za slikanje pozadine se ne boji abrazije i mehaničkih oštećenja. Ima mat teksturu, ali to ne čini manje popularnim i traženim. Zahvaljujući najširem shemu boja, možete lako provesti bilo koju dizajnerskih ideja u stvarnost.

Akrilna boja posjeduje niz prednosti:

  • Jednostavan za primjenu;
  • ne širi se;
  • brzo se suši;
  • ne blijedi pod djelovanjem sunčeve svjetlosti;
  • Odnosi se na prozračne premaze.

Članak o temi: načela rada radijatora ugrađenih u pod

Kako odabrati boju za pozadinu za slikanje

Zahvaljujući izvrsnoj izvedbi, idealan je za završetak prostora s visokom vlažnošću.

Nedostaci akrilnih boja za pozadinu mogu se pripisati njihovom visokom trošku. Međutim, to je u velikoj mjeri opravdano navedenim prednostima.

Lateks

Njegove glavne karakteristike su najviša kvaliteta i jedinstvena ljepota. Ona tvori luksuznu svilenkastu strukturu i doista impresivan s glatkoćom i prekrasnim sjajem. To je lateks boja za pozadinu za slikanje skuplje od drugih, ali cijena plaća za idealna svojstva i dugi vijek trajanja.

Važno je napomenuti da su pozadine na bazi lateksa uobičajeni podijeliti u nekoliko vrsta koje se razlikuju u stupnju sjaja i otpornosti na vlagu, što će sigurno biti označeno na ambalaži.

Kako odabrati boju za pozadinu za slikanje

Odabir prikladne boje za pozadinu

  1. Bilo koja od navedenih boja pogodna je za slikanje pozadina na bazi papira. Optimalna opcija je odabir lateks proizvoda. Mogu se primijeniti vrlo tanki sloj. U isto vrijeme, sami platna neće biti izgubljeni, a njihova operativna svojstva će biti mnogo bolja. Korištenje šminke vode omogućit će vam značajno uštedjeti.
  2. Flizelin tapeta može biti obojana akrilnim ili lateksima vrsta boja. Nisu svi znali da se ova vrsta pozadine može naslikati ne samo s vanjskim, već i na poleđini. Da biste to učinili, morate primijeniti boju na stražnjoj strani weba i nakon potpunog sušenja, zalijepite na zidovima. Boja se izlazi s prednje strane samo na onim mjestima gdje je polimer nedostaje. U tom slučaju, ton će postati nešto drugačiji, a površina će steći zanimljivu teksturu.
  3. Za bojenje vinilne pozadine, prikladna je samo akrilna boja. Također ih možete obojiti s obje strane. U tom slučaju, tekstura će se nastaviti, ali hlad će postati nešto drugačiji.
  4. Ako se odlučite slikati opcije pozadina stakloplastike, možete naglasiti njihovu ljepotu i jedinstvenost. U ovom slučaju, vrijedi koristiti lateks i akrilne proizvode. Oni će pomoći u prikazivanju i otkrivanju teksture podataka tapeta.
Članak o temi: Venecijanski: Vrste i metode primjene

Spektar boja

Boja za pozadinu pod slikanjem prikazana je u najširem asortimanu, što ga čini jednostavnim za odabir željene nijanse. Ne samo klasično, ali i ekstravagantni ukusi će se lako zadovoljiti.

Ako želite stvoriti romantičnu atmosferu u sobi, trebate dati prednost pastelnim bojama. Prilikom stvaranja stilskih interijera možete odabrati boje hladne svjetske. Jake nijanse će dati sobu neke vrhunske i jedinstvenosti.

Kako odabrati boju za pozadinu za slikanje

Ako želite obojiti zidove u ovoj ili toj boji, najvjerojatnije će vam trebati nijansiranje, što uključuje miješanje više boja pomoću računala ili neovisno.

Kod kuće možete stvoriti željenu boju dodavanjem bojanje pigmenta na glavnu boju. Neka bude dovoljno ako postoji određena praksa. Međutim, vrijedi se prisjetiti da će boja za pozadinu pod slikanjem na zidu nakon sušenja imati nekoliko drugih nijansi. Na temelju toga, nakon dodavanja pigmenta i dobiti željeni rezultat, morate ga primijeniti na mali dio pozadine i pričekajte do potpunog sušenja.

Računalno nijansiranje omogućuje vam da odmah odredite koliko je pigmenta potrebno kako bi se stvorila određena nijansa nakon sušenja. Ako stečena količina boje nije dovoljna, naknadna toniranje će omogućiti da se dobije istu nijansu da u slučaju neovisne boje za postizanje iznimno teško.

Da biste utvrdili je li odabrana nijansa prikladna za vas, morate ga testirati. Da biste to učinili, morate kupiti mali lonac boje i primijeniti ga na kvadratni metar pozadine. Nakon svog cjelovitog sušenja postat će jasno da li ste zadovoljni rezultatom.

Potrošnja

Vrsta pozadine utječe na vrstu boje, jer se svi razlikuju u apsorpciji. U isto vrijeme, iznos koji definirate samo otprilike jer se i isti tip tkanina različitih proizvođača može razlikovati u smislu karakteristika.

Ako se tada ne apsorbira, 1 litra boje je potrebno na 10 četvornih metara. Ako dobro apsorbiraju, 1 litra je dovoljno za samo 8 četvornih metara. Nakon toga, ostat će brojanje ukupne površine sobe i saznati potrebnu količinu boje. Naravno, bolje je kupiti s blagim marginom.

Članak na temu: organiziramo padine na loggiji

Ako želite smanjiti potrošnju boje, prije nego što slikate pozadinu potrebno je obraditi na njih. Za to je prikladno ljepilo za malo razrijeđenog pozadina. Boja pozadine se primjenjuje u dva sloja s intervalom od 12 sati.

Čitaj više