Garaža iz drvene bara učiniti sami iz z z z

Anonim

Garaža se odnosi na vrstu gospodarskih zgrada, koje, na prvi pogled mogu biti izrađeni od apsolutno bilo kakvih materijala. Zapravo, nije u potpunosti točno: odlučivanje da ga izgradi iz drva, možete biti sigurni da će zidovi izgradnje biti prozračni, moći će preskočiti parove vlage, neutralizirajući moguće neugodne mirise, ali održavanje topline. Saznajmo kako izgraditi garažu iz bara s vlastitim rukama.

Dostojanstvo garaže iz bara

Učinite takvu konstrukciju vlastitim rukama, ispostavilo se da je vrlo jednostavno: dostupni građevinski materijali danas su već u potpunosti pripremljeni za uporabu, obrađuju se posebnim pripravcima koji isključuju opasnost od postavljanja ili sunčanja, a također ne trebaju dodatno uklapanje. Od bezuvjetnih prednosti, koje se razlikuju u konstrukciji osovine, zasebno odaberite sljedeće:

  • Ekološki prihvatljivi građevinski materijal zidova omogućuje stvaranje u zatvorenom prostoru povoljnu mikroklimu. Ovaj trenutak je osobito relevantan ako se garažna soba planira koristiti kao domaća radionica (i to se često događa);

Garaža iz drvene bara učiniti sami iz z z z

  • Optimalna razina vlage. Drveni zidovi osiguravaju očuvanje normalne vlažnosti u prostoriji, ne dopuštajući njegovo povećanje, i stoga - vaš automobil je bolje pohranjen;
  • Jednostavna konstrukcija. Stablo se smatra materijalom koji ima dobro naslonjenu obradu, odnosno, u prisutnosti minimalnih građevinskih vještina, možete samostalno izgraditi garažu iz bara s vlastitim rukama, a ne privlačeći skupe stručnjake iz dijela;
  • Atraktivan izgled. Takva zgrada savršeno se uklapa u cjelokupni koncept vaše web-lokacije.

Jedina kontroverzna točka koja treba napomenuti je povećana opasna požarna struktura, zbog čega bi trebale biti redovito prekrivene posebnim anti-pogledom kompozicije.

Faze izgradnje

Garaža iz drvene bara učiniti sami iz z z z

Kao i svaka drvena zgrada, garaža iz bara zahtijeva obveznu izgradnju temelja. Što će biti - ploča, gomila ili traka - sami odlučujete, glavna stvar je da stablo ne dođe u dodir s površinom tla, inače će vrlo brzo, vaša garaža će početi odbiti. U idealnom slučaju, temelj bi se trebalo porasti iznad razine tla za oko 20 cm. Osim toga, između vrha temelja i donjih šipki garažnih zidova, potrebno je položiti sloj vodonepropusnog materijala.

Članak na temu: Kako napraviti prekrasnu kaloriju iz organske?

U pravilu, zidovi se formiraju iz posebno pripremljenih drva, polaganja elemenata u kuću za prijavu. Možete jednostavno olakšati zadatak i naručiti dnevniku dnevnika, ostavljajući samo skupštinu. U ovom slučaju, cijena se povećava vrlo malo, a opseg rada je značajno smanjen.

Što se tiče poda, može se napraviti i drveni i beton. Ako se zaustavite u drugoj opciji, razmotrite ga u fazi oznake Zaklade: odabirom opcije s pločama, istovremeno se formirate i ugradite pod.

Garaža iz drvene bara učiniti sami iz z z z

Opcije krova mogu biti različita: može biti jedan ili dvostruko. Od kakvu vrstu krova birate, način organiziranja rogova će ovisiti o tome. Razmisliti o organizaciji dodatne izolacije samo ako planirate dati svoju buduću garažu.

Konstrukcija tehnologije

Prije svega, potrebno je izgraditi temelj. Uz opciju ploča više ili manje razumljiva, pogledajmo mogućnost temelja stupca. Prvo morate odlučiti o veličini gradilišta, očistiti ga od gornjeg sloja tla i temeljito se otopiti. Zatim ukrašavamo oznaku uz pomoć PEG-ova i konopca.

Garaža iz drvene bara učiniti sami iz z z z

Uopčani temelj mora biti ugrađen u svim uglovima i oko perimetra buduće garaže, dok udaljenost između stupaca ne može biti veća od 2 m. Oni ih uzimaju od opeke ili betonskih blokova do cementnog morta, ne zaboravljajući da pre-formira poseban pijesak jastuk. Kada se cement konačno zamrzava, sloj hidroizolacije je postavljen na vrh i pokrije sve sloj vrećica. Sada je vrijeme da stavite hipoteka bar, koji je ugrađen na katu preklapanje, napravljen od bara promjera 4 cm.

Udaljenost između hipoteka izravno ovisi o tome koji je opterećenje na podu planirano u budućnosti: uklanjanje garažne sobe, bolje je postaviti gušće LAG-a, na udaljenosti od ne više od 1 m jedan od drugoga. Svi kasniji redovi drva postavljeni jedni na druge, povezuju ih između sebe uz pomoć BD-a. Kada je završena konstrukcija zidova, na gornju krunu, potrebno je izrezati okvir za rafter, formirajući ga, ovisno o odabranom obliku krova. Čim je krov instaliran, bolje je odmah pokriti krovištem, koristeći bilo koji omiljeni materijal - sirotinjski, profesionalni podovi, škriljevca, ondulin ili pločica.

Članak o temi: krugovi i ovali u unutrašnjosti: 33 slike uzorka, pozadina, tekstila i namještaja

Garaža iz drvene bara učiniti sami iz z z z

Posebna pozornost posvećuje se takozvanim "klizaljkama" - potrebna su poboljšana hidroizolacija. Sada možete nastaviti s unutarnjim radom. Ako je opcija garaže odabrana na temeljima, morate staviti pod. Izrađena je od podnih ploča, ojačana do hipoteka vijaka. Pavao, kao i unutarnji zidovi drvene garaže, obvezno se liječiti anti-pogledom kako bi se zaštitili od neočekivane vatre.

Sada formiraju blagi ulaz u garažu: izvodi se iz ploča (60 mm) položenih na traci za nošenje, koja je pričvršćena na donju hipoteku. Važno je ispravno riješiti kut nagiba - ne smije prelaziti 30 stupnjeva. To je sve, ostaje samo instalirati vrata. Važno je napomenuti da je garaža iz bara je prilično jaka struktura, koja s lakoćom izdržava instalaciju obje ljuljačke i podizanje automatskih vrata.

Video "Izgradnja garaže iz bara"

Iz ovog videa naučit ćete kako pravilno izgraditi garažu iz bara s vlastitim rukama.

Čitaj više