Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Anonim

Zamjena i instaliranje vrata u kupaonici i WC s vlastitim rukama mogu biti apsolutno dostupni za svakoga. Međutim, prije samog procesa instalacije treba imati sve potrebne alate za to. Osim toga, savjetujemo vam i da se upoznate s određenim vještinama i teorijom procesa instaliranja vrata s vlastitim rukama.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Vrata kupaonice

Pripremni dio rada

U pravilu, tri stavke treba dosljedno pridržane visokokvalitetnog rada. Prije svega, bit će potrebno demontirati stara vrata, kao i držati niz pripremnog rada s ulazom. Zatim, možete nastaviti zamijeniti stara vrata novom interesu. Nakon završetka postupka ugradnje, potrebno je obaviti neki kozmetički rad s instalacijom određene količine padina i platforma.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Da bi mogli obavljati sve radove u visokoj kvaliteti i brzo, bez ikakvih teških trenutaka, u samom procesu zamjene vrata u kupaonici i WC-u, iznimno je važno imati sve potrebne pomoćne ispitne alate.

Dakle, prije svega, trebate pripremiti vježbu s određenim skupom provrta. Također je potrebno tzv. Razina, mjerenje ruleta i kvadrata. Osim toga, kada instalirate vrata, ne činite bez takvih alata, kao što su: čekić, dlijeto, drvene klinove, noževi, hacksaw, kao i određeni vijak koji sigurno popravi okvir vrata.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Prva faza instalacije

Imajući pri ruci sve potrebne alate, možete sigurno početi izvoditi prvu fazu rada. Naime uklonite stara vrata s vrata i kuhajte otvor kako biste instalirali nova platna vrata.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Kako bi se pažljivo i pažljivo uklonili vrata s petlji, treba se malo podići i gurati s takvim alatom kao montažnom oštricom. Nakon toga, za pripremu otvaranja, platfords se prvi put uklanjaju, a zatim postavljeni, nakon čega se sklop pomaknut. Vrlo je važno potpuno očistiti sve strane otvora iz starih materijala, kao i ostataka žbuke. U slučaju da površina okvira vrata nije idealna, može se razmazati cementnim žbukom oko perimetra.

Članak na temu: Transformator stola Učinite to sami: Uputa

Druga faza

Prije nego počnete podizati vrata, najprije trebate žetvu klinova kako biste sigurno ugradili kućicu vrata. Ovi klinovi su izoštravanje, u pravilu, nož ispod klina.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Instaliranjem okvira vrata potrebno je odbiti iz činjenice da mora biti viši, uzimajući u obzir naknadni završetak katova. Stavljanje na podne drvene brtve, možete instalirati okvir. Prethodno pripremljeni klinovi su instalirani u uglovima. Ispunjavaju ulogu stezaljki.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Nakon toga morate napraviti prazninu i provjerite je li razina instalacije ispravna. Zatim možete početi zamijeniti i instalirati nova vrata. Za pouzdanost i duga eksploataciju, vrata u kupaonici moraju biti strogo fiksirana na tri mjesta, naime u srednjem dijelu, na bočnim stranama, kao i na samom dnu kutije.

Treća faza završava rad i pričvršćivanje platforma.

Vrlo je važno nakon što je zamjena starih vrata već napravljena na novu, proizvode niz završnih radova. To će zahtijevati takve materijale kao: montažu pjene i platforma. Na videu, gdje se prikazuje kako zamijeniti vrata u zahodu i kupaonici, možete promatrati cijeli proces zamjene. Također možete vidjeti da nakon što se montažna pjena osuši, ona postaje mnogo gusto i debeli sloj. Stoga morate biti u blizini deformacije vrata.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Za to morate pripremiti dvije barove koji će imati točno istu širinu kao i širinu samog vrata. Koje su ove barove, mogu se vidjeti na fotografiji. Potrebno je napraviti instalaciju šipki između sidrenih vijaka.

Zamjena vrata u kupaonici i WC-u rade sami

Da biste proveli visokokvalitetnu zamjenu vrata u zahodu, možete staviti masnoće kartona i uski papir. Dakle, spriječit ćete štetu na licu furnira. Sloj montažnog pjene se nadovezuje tako da se naknadno uzima u obzir njegovu ekspanziju i pečat u veličini. Nakon sušenja pjene, njegovi rubovi su obrezani posebnim nožem, a ukrasne platfords su fiksne.

Članak na temu: Sifon za perilicu rublja: Što je bolje odabrati?

Dakle, prema svim gore navedenim procesima, lako je tvrditi da će zamijeniti vrata u kupaonici i zahodu, ne morate imati profesionalno znanje, pripremu i iskustvo. Međutim, u slučaju da osoba ima bilo kakvih pitanja, uvijek možete koristiti naše fotografije s postupnim opisom svih tehničkih procesa i zamjenskih nijansa i instalacije vrata.

Čitaj više