Uređaj veranda s balkonom u kući

Anonim

Poboljšajte izgled privatne kuće i istodobno kupnju korisne površine omogućuje balkon preko verande priključen s odabrane strane. Ova vrsta proširenja odmah doprinosi projektu ili podignuta godina kasnije. Raspored terase s balkonom je više od ljetne verzije, ali ima vlastite arhitektonske prednosti i univerzalne uporabe.

Odabir prostora i dizajna

Uređaj veranda s balkonom u kući

Veranda i balkon su namijenjeni, u pravilu, u dvorištu

Ako se kuća nalazi u blizini fasade u blizini ulice, tada se veranda s balkonom isporučuje vlastitim rukama, u pravilu, sa strane dvorišta, vrt. Planiranje zgrade istovremeno s glavnom zgradom olakšava zadatak kako napraviti balkon, omogućuje vam da izgradite opći temelj, napravite izbočeni vizir iz preklapanja ploče.

Odvojena konstrukcija najprije podrazumijeva kako bi se odredio tip temelja verande s balkonom, njegovom položaju do kuće s mogućnošću prolaska iz soba. Ako ne postoji potreba za probijanjem otvaranja u zidovima, porast na balkon nastaje na vanjskom stubištu.

Uređaj veranda s balkonom u kući

Otvorene terase opremljene su platformom na bilo kojoj kući u kući (trijem, drugi kat, krov). Može se nalaziti ispod balkona na razini Zemljine površine (ploča) ili se uzdizati iznad njega na posebno opremljenom temeljima. Glavna pitanja su dizajnerska pitanja nosača potpora pod balkonom u kombinaciji s samom kućom.

Pravne nijanse

U cilju proširenja u kojoj veranda s balkonom do kuće s jednom od stranaka nije razmotrio ilegalnu gradnju, prema saveznom zakonu Ruske Federacije (čl. 25) "o arhitektonskim aktivnostima u Ruskoj Federaciji ":
  1. Pošaljite projekt glavnom arhitektu grada / okruga;
  2. primjenjuju se uz primjenu dokumenata vlasništva nad zemljištem;
  3. Registrirajte kuću s promjenama u arhitektonskim oblicima.

Članak na temu: Ukrasite krevetić vlastitim rukama: cijevi i nadstrešnice

Uređaj veranda s balkonom u kući

Što je temelj

Vrsta temelja ovisit će o dva glavna trenutka:

  • strukturna težina;
  • Stanje tla pod odabranom platformom.

Najčešće, verande su svjetlosni okvir strukture od drva. To je zbog takvih razloga:

  • relativno niska težina;
  • Mala deformacija na provisiji, koja vam omogućuje da stavite manje bodova za podršku od čelične zrake;
  • Mali ekstenzije temperature;
  • Dugi vijek trajanja (prilikom obrade zaštitnih pripravaka).

Masivno proširenje ponekad se stavlja na temelje vrpce, ali optimalna opcija će biti jedna od vrsta baza pilota.

Spakirane potpore

Uređaj veranda s balkonom u kući

Na stalnom suhu tlu, lokalno područje, koje je prethodno obloženo betonom, ohladi se podesivim nosačima koji se stavljaju ispod laganja verande. Njihova nosivost (1 t), dizajn prilagođen na prilagodbu omogućuje postavljanje horizontalne ravnine čak i ako postoje neke nepravilnosti tla.

Na istoj osnovi, koristi se za podizanje platforme na željenu razinu keramitnih betonskih blokova, betonskih jastuka. Oni su pozicionirani u potporskim točkama u koracima od 0,4 - 0,5 m. Uvjet - jedinica mora biti puna, beton s aditivima otpornim na vlagu.

Ako se tlo izlije ili pokretno, nanesite vrstu temelja pile i stupca. Pile se može zajebati (jednostavan način) ili postavljen od opeke, blokova, sisa, kamena, azbetičke cijevi s napunjenim betonom.

S obzirom na jednostavnost izgradnje terase i balkona preko njega, broj stupaca može se smanjiti zbog podrške platforme za temelj glavne zgrade. Ovo rješenje mora biti potvrđeno izračunom. U suprotnom, udaljenost je izdvojena najmanje 3 cm.

Podići iznad

Uređaj veranda s balkonom u kući

Okvir budućih katova veranda smješteni su na pripremljenu zemlju. U ovoj fazi podignute su stupovi balkona iznad terase (cigla, drvena, čelika). Čelične grede povezane su s stupovima na pilotima ili izlivene beton zajedno s temeljima. Kolumni opeke postavljeni su kao nastavak podzemnog dijela stupa.

U betonskim konstrukcijama, mjesto ugradnje potrebnih hipoteka elemenata određuje se unaprijed prije početka rada.

Bar se stavlja na hrpe i pričvrstite sidrene vijke. Donji pojas mora biti čvrsto održan na temelju. Dizajn okvira može izravno otići na potpore, a može biti potrebno dodatnim pilotu (na znatnoj visini ili području). Savjeti o tome kako napraviti verandu vlastitim rukama, vidjeti ovdje:

Preostali vertikalni elementi omotača će biti lakši, a ne izvode nosače. Oni će dobiti opterećenje vjetra na ostakljenju i vlastitu težinu. Drvo, aluminij, plastika, staklo odabrani su materijali za kućište. Bacled zajedno za ukočenost metalnim uglovima.

Uređaj veranda s balkonom u kući

Stupovi za podršku su fiksirani samo-crtanjem (noktima) rogova. Za traku na zidu zgrade pričvrsti trčanje. Od njega su krovovi vođeni smanjenjem razine od 0,15 cm do rezanja. Stalak za balkonsku ogradu se oslobađaju. Položena je krovni materijal.

Balkonska ograda čini visinu od 0,9 m. LAG-ovi su pričvršćeni pod podom. Položili su podnu ploču. Od gore navedenog, ograda je pokrivena rukohvatima. To može biti osim drva, modernog materijala otpornih na vremenske uvjete (plastični, anodizirani aluminij, nehrđajući čelik).

Dizajn svjetla materijala

Proračunska verzija balkona može se izraditi kao otvorena drvena veranda s krovom. Da biste to učinili, potrebno je:
  • Okvir drvo 4m dugo s licem 10 × 10 cm;
  • Podne zaostaje i balkoni - 10 × 50 cm straga, 4 m;
  • Ploča poda, debljina 4 cm;
  • Bar na ogradi od 5 × 5 cm;
  • Materijal koji će ići na krovni uređaj (profesionalni pod, metalna pločica, ondulin);
  • impregnacija za drvo.

Prvo, potrebno je pričvrstiti uzdužnu šipku na zid kuće tako da je ispod gornjeg ruba poda za 5 - 10 cm, to će ga zaštititi od vode do kuće tijekom kiše ili topljenja snijega. Potrebno je teško montirati, jer će biti glavno opterećenje. Pomoćne grede su paralelne sa zidom na željenoj udaljenosti. Poprečno drvo je pričvršćena na vrhu. Između 2, uzdužne šipke izvode polaganje poprečne ploče debljinom od 5 cm, udaljenost između njih ne prelazi 0,5 m. Izrada takav okvir okvira, početi ispitati sve strane i, ako je potrebno, krov. Pogledajte detalje u ovom videozapisu:

Vijeće za backway

Uređaj veranda s balkonom u kući

Za krov na balkonu, bolje je koristiti taj materijal koji leži na glavnom dijelu zgrade. Ako je iz nekog razloga nemoguće to učiniti, dobro će rješenje biti vizir od laganog polikarbonata. To neće zahtijevati proizvodnju kapaciteta potpornih struktura i neće stvoriti veliko opterećenje.

Moderan i elegantno postoji veranda s unutarnjim glaziranim unutarnjim područjem. Za ovo proizvode staklene klizne ploče. Ako je potrebno, lako se pomaknu na stranu, otvaraju pristup zraku i svjetlu.

Čitaj više