Kako montirati gipsanu ploču na zid: 3 načina

Anonim

Gipsana ploča - univerzalni građevinski materijal za dekoraciju zida. Danas, vrlo moderan i lijepo korištenje gipsa za završnu površinu. Potražnja za ovim materijalom raste svaki dan. Ovaj materijal ima visoku elastičnost i elastičnost, to je ta kvaliteta koje vam omogućuju stvaranje različitih jedinstvenih struktura na površinama, a mnogi će to moći učiniti sami. Uz pomoć suhozida, možete ukloniti sve nepravilnosti iz zida, dok ga čini što je moguće glatko. U ovom članku učinit ću vas kako planirati gipsanu ploču na zid.

Montaža gipsane ploče na zid je cijela znanost, koja vam u isto vrijeme omogućuje stvaranje veličanstvenih lukova, ugrađenih ormara, particija, niša pod TV-om i mnogim drugim zanimljivim krajolikom. Razmotrite tri osnovna načina za stvaranje novog dizajna u vašem domu.

Način

U ovoj izvedbi, gori se izravno na zid, koji se mora pripraviti. Ova opcija će omogućiti da sakrije nepravilnosti na zidu. Ova metoda je najlakše u usporedbi s drugim metodama.

Dakle, pitajmo se kako planirati suhozid na zid s beskrajni način uz pomoć ljepila.

Proces pripreme zidova

Važna točka prije početka rada je priprema zidova. Da bi plahte dobro pričvršćene na dno, treba se dobro obraditi. Potrebno je pažljivo iznuditi iz starog premaza: pozadinu, boje, bijele tvari. Mi smo u potrazi za nepravilnosti na našem zidu i nekako ih zabilježite (može biti krede). Primjenjujemo temeljni temelj na zid (premaz mora se primijeniti u nekoliko slojeva, koji bi imali dobru adheziju) i da se dobro osuši.

Kako montirati gipsanu ploču na zid: 3 načina

Od suhozida, morate rezati trake širinom od 10 cm (za rezanje možete koristiti redoviti nož). Na jednoj od strana primijenili smo prajmer i čekati da se suši. Dok se prajmer osuši, u zasebnoj kantici morate mijesiti ljepilo ljepilo. Najbolje je koristiti bušilicu s posebnom mlaznicom - vrlo je zgodno i uštedjet će vam vrijeme. Dosljednost završenog ljepila treba biti kao konzistentnost kiselog vrhnja.

Članak o temi: Clinker Thermopanels: Opis, prednosti materijala i materijala za ugradnju

Odmah sam vas upozorio, ljepilo nije potrebno miješati se, brzo se suši. Stoga će morati brzo raditi s njim. Povratak na naše pripremljene pruge. Nanosimo ljepilo na njih i vertikalno ljepilo na pripremljenom zidu - jedan natrag na pod, a drugi i na strop.

Sljedeći korak je naljepnica istih traka samo horizontalno. Trake će biti prekinute na onim mjestima koja su označena kao nepravilnosti i početi s njima. Dakle, možemo poravnati sve nedostatke na zidu. Sada je već jasno koliko će zid biti gladak. Dakle, sve je spremno, ostaje samo kazniti ploče.

Pričvršćivanje na zid

Prijavljujemo se na list premaza i pričekajte potpuno sušenje - pružit će dobro prianjanje materijala. Nakon potpunog sušenja premaz primjenjujemo ljepilo na list. Vrlo je važno pri nanošenju ljepila slijediti pravilo: na mjestima gdje će se materijal odrediti na trake, koji su već na zidu, ljepili s lopaticom s zubom (povećanje adhezije).

U preostalim dijelovima adhezivnog materijala koji se primjenjuje u obliku "Lyapov". Nakon nanošenja ljepila na list, mora biti čvrsto zalijepljen na zid. I tako svaki sljedeći list. Dakle, postoji lijep lijepljenje.

Metalni okvir

Ova opcija instalacije je vrlo komplicirana, jer je potrebno izvršiti mnoge uzastopne radnje za njegovo izvršenje. Prednost ove metode je da je moguće poraziti velike nepravilnosti na zidovima, a postoji i mogućnost korištenja toplinske izolacije između ploča za gipsanu ploču i zida. Primjena metalnog profila za stvaranje okvira, povećavamo vijek trajanja našeg dizajna. Ova metoda instalacije najbolje odgovara ako odlučite napraviti nišu za TV iz suhozida.

Početak rada na dizajnu suhozida, koji će s vremenom postati ormar, polica za knjige ili čak TV, prije svega, morate izmjeriti zidove kako biste imali jasnu sliku - na kojoj udaljenosti postavljanja profila i suspenzije (u pravilu, 60 cm jedan od drugoga). Na perimeru zidova su pričvršćeni, uz pomoć titaka, vodiči profila. Moraju biti izloženi pomoću razine (stvaramo ravnu površinu).

Članak o toj temi: Spajanje hladnjaka do mreže

Instaliranjem gornjeg profila, s njega, uz pomoć vijaka, tikla i vijaka, ugradite niže. Zatim su ugrađeni bočni profili i suspenzije su vezane. Nosači nosača su instalirani u vodilice. Gipsane ploče će zadržati profile prijevoznika.

Kako montirati gipsanu ploču na zid: 3 načina

Kao rezultat toga, trebali bismo dobiti zid zavjese koji su stvorili profili i suspenzije. Znajući da je širina lista 120 cm, profil nosača mora biti postavljen tako da ih je bilo tri za jedan list.

Kako bi se osigurala dobra izolacija buke i toplinsku izolaciju, izolacija se nalazi između žbuke i zida. Dakle, okvir je potpuno spreman, možete montirati listove žbuke. Pričvršćena je uz pomoć vijaka za samo-tapkanje (crna 3.5x25 mm), čiji je šešir na vrhu. Ne smije se šivati, inače će ometati daljnju obradu žbuke.

Važno je zapamtiti da li se listovi moraju pričvrstiti tako da je njihov spoj na jednom profilu. Šavovi i pričvršćivanje jame trebaju vrištati.

Drvene tračnice

Treća metoda pričvršćivanja gipsanih ploča na zidu ima brojne prednosti. To je jeftin, kao što se ovdje koriste drvene šipke, a ne metalni profil. Mnogo je lakše, ali to znači da postoji vrijeme za uštedu vremena. Primjena ove metode, možete se riješiti i nepravilnosti zidova. Razlika od metode s metalnim profilima je da se učvršćivač drvenog šipke javlja, izravno, do samog zida, a ne na strop i pod.

Kako montirati gipsanu ploču na zid: 3 načina

Prije svega, potrebno je vizualno odrediti najnižu točku stropa, to će biti polazna točka. Traka je pričvršćena na strop, morate postaviti točno s razinom. Nadalje od njega juri plumb, to će odrediti avion. U slučaju da se ravnina ne podudara, ispod dna trake morate staviti oblogu ili mali šal izrezati.

Nakon što je shvatio s donjem zemljištem, idite na bočne vodilice. Malo je jednostavnije ako je zrakoplov već instaliran, oni ostaju samo da bi se prilagodili na razini. Bar na konturu je postavljen, vrijeme je za početak sanduka. Za sanduke koriste se dvije vrste drveta: 40x40 mm i 80x40 mm. Potrebno je promatrati važno pravilo: za svaki list mora se koristiti za svaki list, jedan u sredini (40x40mm) i jedan za svaki rub (80x40 mm).

Članak o temi: Dizajneri savjetuju: Kako odabrati lijepe zavjese za dva prozora

Kako montirati gipsanu ploču na zid: 3 načina

Potrebno je izdržati tako da ploče listova pada na jedan bar. Svjetiljka je napravljena na sljedeći način: Na okviru morate pričvrstiti uzdužnu drvenu rei. Pričvršćivači moraju biti izvedeni samo samoizvladi. Trebaju biti postavljeni prema razini.

Longitudinalni su rotirani poprečni. Tako su stvorili sanduk. Opet, ne zaboravite na udaljenost između zraka (ne više od 60 cm). Sada možete potrošiti na izolaciju zida, za to, između okvira i listova suhozida, izolacija se mora konsolidirati.

Pretpovoljna faza je montaža gipsa na drveni okvir. Ovdje je sve jednostavno: Primijenimo list i vijak je sa samostalnim. Šabovi vijaka za samo-tapkanje moraju se sušiti u žbuku za 2-5 mm. To će pojednostaviti daljnji rad na zidu zida po žbuku.

Samostalni uzorci, šavovi i drugi nedostaci (ako ih ima) treba razmazati s kitom. Jedini minus je da će drveni okvir trajati mnogo manje od okvira od metalnog profila.

Prilikom odabira gipsane ploče, kao materijal za poravnanje zidova, osiguravate ne samo savršenu površinu zidova, već i sposobnost stvaranja novog dizajna vašeg stana. Želio bih se nadati da će ovaj članak pomoći ljudima da nauče kako popraviti gipsanu ploču na zid pomoću bilo koje i gore navedene metode.

Video "Niša pod TV iz gipsane ploče"

Video će prikazati kako napraviti niša za TV iz suhozida pomoću metode montaže metala.

Čitaj više