Trese i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Anonim

Svakome je poznata destruktivna sila vode. Voda može naći i najmanji prorez i ostaviti bilo gdje. To je samo mjesta gdje to nije poželjno. Kupaonica bi trebala biti uzorak sanitacije i idealno stanje zidova i poda.

Prekomjerna vlažnost može negativno utjecati na kupaonicu, a jedan od najvažnijih "lukavi" mjesta je jaz između kupaonice i zida, koji se može pojaviti kao rezultat različitih razloga: nepravilnosti zidova, nepravilnosti same kupelji.

Nakon tuširanja, čak i kroz sićušnu prazninu, voda se izlijeva na podu, i nije uvijek moguće je sušiti na tako teško doći do mjesta. A to zauzvrat ugrožava vrlo neugodne stvari, u rasponu od plijesni i štetne gljivice i završava s pojavom potpuno nerođenih gostiju - vatre. Da ne spominjem činjenicu da voda može propuštati i pokvariti vaše susjede za popravak, a vi imate odnos sa susjedima.

Trese i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Kao što možete vidjeti, čini se da je nedostatak malen, a problemi iz nje su ogromni, tako da se jaz između kupaonice i zida mora biti utisnut, korist od načina da ga riješimo dosta, i oni su nije teško ni za ne-profesionalce. Kako točno isključiti ovaj problem?

Mogućnosti

Ranije u sovjetskim vremenima, cementni mort bio je najpopularniji materijali za uklanjanje neugodnosti. Primijenili su takav rješenje s velikim debelim slojem, a nakon što je vanjska ljepota bila oslikana caklina.

Moderno vrijeme daje mnogo više načina za "šivanje" zgloba, dok su metode mnogo udobnije i estetski atraktivne. U ovom članku ćemo razmotriti najpopularnije šavove na svim dostupnim svima.

Članak o toj temi: Boja za betonski pod: seksualne sile za beton, akril i epoksi emajl, lateks industrijski

Trese i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Glavno pravilo koje se odnosi na sve metode umišanja jaz između kupaonice i zida je čistoća radne površine. Prije bilo kakvog brtvljenja, potrebno je čistiti dobro očistiti sve površine kvačila kako bi pričvršćivanje bilo dobro.

Upute za brtvljenje

Brtvilo

Silikonski brtvilo je jedan od najpouzdanijih šokantnih metoda između zida i kupaonice. Zbog svog prozračivanja i dosljednosti, brtvilo čvrsto začepljuje sve jaz, ne ostavljajući i najmanje rupe za vodu. Kada je zamrznuta, brtvilo dobiva dobru snagu, a ne gubi svoju elastičnost, poput čvrste gume.

Dakle, brtvilo ima odličan kontakt, isključujući svaku mogućnost protoka vode. Također je vrijedno napomenuti da širina jaza, koja može biti brtvljenje s takvim brtvilom može biti prilično velika (2-3 cm). Primijenjeni sloj treba biti gust. Deblji sloj, to je pouzdanija zaštita od protoka vode.

Trese i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Prije primjene brtvila mora pripremiti radne površine. Kao što je već spomenuto, moraju biti čisti, kao i apsolutno suhi. Ako su praznine duboke, a zatim prije nanošenja brtve, potrebno je ispuniti šuplji prostor montažnom pjenom, a zatim nanesite brtvilo.

Glatke i precizne granice primjene brtvila postižu se uz pomoć posebne slikarske trake, koja se može kupiti u trgovinama građevinskog materijala.

Također je važno zapamtiti da je kupaonica nužna posebna brtvila. Korištenje univerzalnog brtvila, zbog stalne visoke vlažnosti vladajući u ovoj sobi, dovest će do njezine žute. Ne ostavljajte kupaonicu zatvorenu nakon obrade brtvenog jaza između kupaonice i zida. Kada se suši, brtvilo se ističe određene parove koji bi trebali trošiti.

Granica

Sljedeća metoda lijepljenja zgloba između zida i kupaonice je granica. Stražnji dio granice može se nazvati njegovim dizajnerskim ograničenjima. U pravilu, glavni materijali za granice su keramika, granita i mramora. Tu su i granice i kutovi iz plastike, a također su uspjeli dobiti popularnost u cilju.

Članak na temu: Spavaća soba za djevojku: Dizajn i dizajn Ideje (41 fotografije)

Trese i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Granice su instalirane na prazninama koje su već zatvorene brtvilom. Potonji će pružiti glatku površinu za bolji kontakt. Granica je vezana ne kada je brtvilo već visok i odmah nakon nanošenja materijala za brtvljenje.

To će povećati pouzdanost pričvršćivanja granice i smanjiti sposobnost provjere. Ako ste odabrali granice od plastike za vašu kupaonicu, onda za pričvršćivanje najbolje opcije bit će korištenje tekućih noktiju.

Granice savršeno nadopunjuju dizajn kupaonice i izgledaju estetski lijepo. Stoga su toliko popularni kada završavaju kupaonicu.

Burgundy vrpca.

Granica traka je najlakši i najlakši način da se zaštitite od curenja vode. Širina granične vrpce je različita, jer utore između kupaonice i zida mogu biti različitih širina i važno je pokupiti ovo koje je pogodno za vaš slučaj.

Međutim, ova metoda ima jedan minus. S obzirom na to koliko je lako i samo traka je zalijepljena, trebate očekivati ​​da to nije najtrajniji materijal. Kada zalijepite vrpcu, važno je nježno djelovati i jasno držati na uputama navedenim na paketu.

Trese i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Za najbolju pouzdanost "postavke", najbolje je staviti traku na nesušenoj brtvilici. Najbolje od svega, odmah nakon primjene brtvenog materijala, nježno zalijepite graničnu vrpcu. Točnost rezultata osigurava slikarska traka.

Staviti

To se događa da je jaz između kupaonice i zida je vrlo mali, ne više od 5 mm, a zatim takav način kao i flout dolazi do spašavanja. Poseban snježno bijeli fluut s kojim možete poravnati jaz i eliminirati izgled vode ispod kupaonice.

Međutim, ako je unutrašnjost vaše kupaonice napravljen u svijetlim i sočnim bojama, onda snježno bijela fluut neće izgledati estetski. To je jedini nedostatak metode, jer inače opravdava sva očekivanja.

Dugo ostaje snježno bijelo, unatoč vlažnosti i pouzdano štiti od vode. Posebne noge - glitter koji se primjenjuje na žbuku štiti površinu od izgleda prljavštine, hrđe i gljivica.

Članak o temi: antiseptička impregnacija za drvo s vlastitim rukama

Kombinirana metoda

Konačno, posljednji od najpopularnijih načina je kombiniran. Kako se može shvatiti iz imena ovu kombinaciju gore navedenih metoda za zatvaranje šava između zida i kupaonice, još više povećanja jamstva od neželjene vlažnosti.

U početku je potrebno brtvljenje prostora između zida i kupaonice. Za to je rupa zatvoriti montažnu pjenu i pažljivo izrezati previše. Nakon toga se nanosi se brtvica, a nakon što se osuši za lijepljenje policesone vrpce.

Trese i praznine između kupaonice i zida - što učiniti?

Kao što vidimo načine kako izbjeći vlagu ispod kupaonice puno, a za svakog vlasnika ili hostesa postoji prihvatljiv i optimalan. U isto vrijeme, čak neće biti potrebno tražiti pomoć profesionalcima da će obiteljski proračun uštedjeti. Živjeti s udobnošću!

Video "Kako zatvoriti šav između kupaonice i zida"

Video s demonstracijom kako zatvoriti šav između kupaonice i zida pomoću silikonskog brtvila.

Čitaj više