Odaberite sušilo za kupaonicu

Anonim

Sušilo za kupaonicu u kupaonici posebno obrće velike obitelji, a također vam omogućuje da smanjite vrijeme kada se zimi leissing zlih odjeće. Najbolji sušilica u kupaonici odabire se na temelju područja i konfiguracije sobe, u ovom članku ćemo pokušati odabrati najbolju opciju za sušenje odjeće na više kriterija.

Kupaonica: Kako odabrati sušilicu

Prema značaju domaćih poslova, praonica rublja predstavlja jedan od najvažnijih pozicija nakon kuhanja i čišćenja. Operan donje rublje nije teško sušiti ljeti - u samo sat vremena na otvorenom će se potpuno osušiti. Još jedna stvar je zima, kišna oblačna jesen, kada za sušenje mokre odjeće može potrajati tjednima.

Odaberite sušilo za kupaonicu

Sklopivi sušilica u kupaonici pomoći će značajno uštedjeti prostor

Kako bi se olakšalo sušenje posteljine u kupaonici, instalirajte posebne sušilice, veličinu i model koji su odabrani iz sljedećih kriterija:

  • Visina prostorije je vrlo važan parametar za korištenje privitaka koji su fiksirani na zidu. Takvi modeli ne zauzimaju mnogo prostora i mogu u kratkom vremenu osušiti značajnu količinu mokrog donjeg rublja.
  • Područje kade - ovaj parametar se uzima u obzir kada je podni klizni sušilica odabrana za sušenje.

Razmislite detaljnije sušilice uređaja za posteljinu različitih modela, njihove prednosti i nedostatke.

Montiran na zid

Odaberite sušilo za kupaonicu

Sušilica ovog tipa gotovo je neprimjetan u presavijenom stanju.

Vrlo zgodna opcija za male kupaonice - sklopivi sušilica za posteljinu montiranog zida, ne zauzima mnogo prostora, u presavijenom stanju praktički neprimjetno.

Zid sušilicu možete staviti samo kada trebate potrošiti sirovo donje rublje za sušenje.

Ako je kupaonica opremljena ispušnim ventilacijom, proces sušenja sušenja će se smanjiti nekoliko puta, pomaže u brzom isušivanju vlažne topline iz uređaja za grijanje. Zidni modeli mogu se podijeliti: sklopivo, uže, klizna, električna.

Prema proizvodnom materijalu, razlikuju se metalni, plastični, aluminijske strukture sušila.

Sklopivi model

Sklopivi sušilo za rublje - to je moderna modifikacija užadi rastežena preko kupaonice, koja je dugo poznavala. Dvije panele su pričvršćene na suprotne zidove, a pričvršćivanje može biti na razini stropa ili u sredini zida.

Članak o toj temi: od čega i kako napraviti božićno drvce za novu godinu (53 fotografije)

Pouzdane užade ili užete su pričvršćeni na ploče. Ako sušilica ne radi neko vrijeme, jedan od dijelova se uklanja s scene i popravlja se na drugoj ploči. Urezi za posteljinu pri preklapanju uređaja automatski izvlačite u kućištu. Uređaj za rublje na zidu opremljen je redovima užeta, modeli su s 4 ili 6 redova kabela.

Odaberite sušilo za kupaonicu

Ako je potrebno, dizajn se može presaviti za nekoliko sekundi

Prednosti sklopivih zidnih modela mogu se smatrati sljedećim čimbenicima:

  • Niska cijena - plastični každovi i užadi su jeftini, tako da sklop sušilice ima prilično pristupačnu cijenu za stanovništvo s različitim stupnjem dohotka.
  • Mogućnost montaže u malim kupaonicama i kombiniranim kupaonicama - zidni model je savršen za male apartmane.
  • Jednostavna instalacija - samostalno objesiti zidni uređaj na zidu može biti čak i žena.

Jednostavan i poznati zidni uređaj za pranje rublja također ima neke minuse:

  • Malo operativno opterećenje - težina vlažnih stvari postavljenih na užadi za sušenje ne može biti veća od 7 kg.
  • Rasporedi kabela - promatrani u modelima koji nisu opremljeni mehanizmom za stezanje.
  • Plastika niske kvalitete - Kada je izložena negativnim čimbenicima, plastika može ispucati.

Klizni model

Odaberite sušilo za kupaonicu

Metalni sušilica će vam poslužiti mnogo godina

Sušilo za kupaonicu u maloj veličini može imati oblik harmonike, dok je potporna metalna konzola pričvršćena na zid.

Dijelovi kliznog uređaja povezani su pomoću trajnih zakovica. Postoji nekoliko šupljih cijevi od metala, koji služe kao mokri nositelji donjeg rublja između dijelova nadzora.

Dizajn je u malim dimenzijama, izdržljivosti, trajnosti, može zadržati značajnu težinu vlažne posteljine. Drenažni uređaji (klizni) mogu se koristiti za spremanje ručnika za kupanje.

Nedostaci ovih dizajna mogu se nazvati ograničenjem na sušenju velikih stvari, kao i nemogućnost smještanja istovremeno na šipke stvari s velikom težinom.

Vanjski

Za kupaonicu se mogu upravljati samo u sobama s velikim područjem. Ovi modeli su prilično zgodan, stalno stoje na površini poda, često umjesto na nogama podnih modela opremljeni su kotačima, što ga olakšava prijevozu s posjedovanjem odjeće.

Članak o temi: Proračun Mogućnosti za staklenike Učinite to sami

Uređaj ispunjen stvarima može se rotirati, premjestiti, vratiti u suprotni kut, samo je dopušteno u kupaonici.

Pogledajte videozapis, kako ne napraviti pogrešku u odabiru vanjskog sušilice.

Strop

Stropni sušilice su najpovoljnija opcija uređaja za male i kombinirane kupke. Kako se osušiti donje rublje, ako kupaonica radi kao strop s rasteglom? Modeli stropnih modela nisu dizajnirani za ugradnju na dizajnu stropa, u ovom slučaju morate odabrati drugu verziju sušilice.

Sušilice za posteljinu (strop) razlikuju se prema vrsti gradnje:

  • Stacionarni - modeli koji predstavljaju klasične konstrukcije užeta koji su fiksirani na stropu pomoću zagrada.
  • Teleskopski - modeli su opremljeni kliznim metalnim držačima, koji su podložni podešavanju duž duljine šipke.
  • Klizne - konzole ili "harmonike" koji su pričvršćeni na strop.
  • Sušilice s zidnim stropom - pričvršćivanje ovih uređaja mogu se dobiti istovremeno na zidnim i stropnim površinama. Jedan od popularnih modela je sušilica "Liana", koja se, ako je potrebno, spušta kako bi spustila lanu, a u jednom pokretu se uzdiže na strop s punjenim konovima za nošenje.

Preporučujemo gledanje videozapisa kako instalirati stropnu "lianu".

Postoji još jedan model zidnog sušilice za Wall-strop Fix - Gimi lift 160. Dizalo koristi dobro zasluženu popularnost, dizajn je u stanju izdržati težinu mokre odjeće na 15 kg. Puška šipke se provodi pomoću čvrstih kabela. Učvršćivanje sušilice je dopušteno na zidovima i stropu. Posteljina za sušenje s ovim uređajem ne uzrokuje nikakve poteškoće.

Električni modeli

Električni sušilica je kaskada metalnih cijevi, fiksirana u obliku stubišta, koristi se za sušenje posteljine i kao grijanu ogradu ručnika. Prilikom instaliranja električnog sušilice, vrijedi spomenuti jednu nijansu - model troši električnu energiju, stoga troškove za plaćanje komunalnih usluga.

Pogledajte video kako koristiti električni sušilica kod kuće.

Članak na temu: Cross bod uzorak jastuci: Besplatno preuzimanje, kauč bez registracije, dječji ukrasi, mačka s loptom

Funkcionalnost ovih modela je ograničena - nemoguće je istovremeno rasporediti veliki broj stvari za sušenje na križanje. U svakom slučaju, izbor modela sušilice mora se osloniti na radne uvjete i veličinu kupaonica.

Čitaj više