Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Anonim

Novi materijali za ručni rad sve više i više mogućnosti za provedbu kreativnog pisanja majstora. Višebojna guma nisu iznimka. Ovaj članak će se reći o tkanju s lumigurum gumom, za početnike, izbor uobičajenih umjetničkih djela, popraćenih fotografskim uputama, bit će savršeno prikladan za početnike.

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

O rubberry

Višebojni gume i alati za tkanje pojavili su se na tržištu u 2019. godini. Njihov izumitelj je Chong Chun Ng, koji je pomogao njegovim kćerima da naprave narukvice. Da bi se olakšao proces tkanja, došao je do posebnog stroja. A kada je Chong shvatio da će se roditi nova vrsta kreativnosti, odlučio ga je podijeliti s cijelim svijetom. Nazvao je svoje stvaranje Rainbow that, što znači duginski stroj za tkanje.

Nakon što je primio patent, izumitelj je naložio prvu seriju skupova koji se sastoje od stroja, gume, špilje i kuke za tkanje. Nitko u žurbi žuri u žurbi za kupnju nerazumljive igračke. Chong je pokazao snalažljivost i zamolio njezine kćeri da ukloni video s majstorskim klasama na tkanju na svom stroju. Nakon toga, majstor je cijenio novu vrstu rukotvorina.

Što jednostavno ne tkati iz gumenih traka - razne brojke, ključne prstenove, pokriva za telefone, igračke, pa čak i odjeću. Svijet je šokirao vijest o haljini iz gume prodane za 170 tisuća funti sterlinga.

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

I narukvice stvorene vlastitim rukama vjerojatno neće izaći iz mode. Oni se ukrašavaju čak i poznatim ljudima.

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Igračke Lumigurushki

Tehnika izrade brojki i igračaka iz gumene trake naziva se lumigurumi. Očigledno, ova riječ se dogodila s imena stroja Chong Chuna ng Rainbow Loom i svjetski poznatog igle od amigurumova koji se bave proizvodnjom kukičanih igračaka.

Usput, sami brojke također nose naziv opreme. U pravilu, takve igračke lako se izvode i sastoje se od nekoliko malih detalja.

Vidjeti što slatke životinje mogu biti izrađene od gume:

Članak o temi: Lepim Smesharikov Stepgovo iz plastelina i mastice s videom

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Izvođenje podataka o radu zahtijeva neke vještine u radu s strojem i kukom. Ali sve nije tako teško, kao što se čini na prvi pogled.

Ptica

Osim alata koje je stvorio chong chong ng - stroj, kuke i praćke - majstori koriste nestandardne stvari u tkanju. Dakle, možemo tkati:

  • Na stroju;
  • Na kuku;
  • Na slijepi za tkanje;
  • Na prstima;
  • O olovkama;
  • Na stolnim vilicama;
  • Na češalj;

Koristeći razne alate, možete dobiti vrlo lijepe stvari. Na primjer, tehnika tkanja na češalj omogućuje vam da napravite široke narukvice ili stvorite platnu za velike proizvode kao što je tablet slučaj.

Predlažemo da krivimo kuku malog lanca ključa u obliku glavnog karaktera crtića "zle ptice". Ovaj suvenir će cijeniti ne samo djecu, odrasle koje će također voljeti.

Za proizvodnju ključa Fob, trebat će vam:

  • Gumene trake crvenih, crnih, bijelih i narančastih boja;
  • Kuka.

Stavite bijelu gumu uvijenu u tri okretaja na kuku. Razbojnik kroz namotavanje dvije bijele gume. Ponovite istu radnju s narančastim gumenim trakama. Na kuku bi trebale biti dvije dvostruke petlje bijele i narančaste.

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Kroz narančaste petlje, povucite upletenu prepolovu. Prijenos jedne bijele petlje tako da postane prvi na kuki. Dvije crvene gume testirane su kroz sve petlje. Kuvuk ptica je spremna. Dodajte još jedan crveni par. Vijak u kuku bijelu gumu u četiri okreta. U njezinu sredinu, stavite crnu gumu koja se uvijala tri puta. Stavite na kuku bijele petlje početka pletenja i rastegnite par bijele gume preko ekstremnih (bijelih) petlji. Dva crvena para naizmjence se protezale kroz bijele petlje. Unesite kuku ispod ekstremnih crvenih petlji i objesite ih na kuku. Dodati još dva crvena retka s ruba. Sljedeće dvije gumene trake moraju biti ispružene kroz ekstremne šarke i kroz šarke koje tvore oko ptice.

Članak o toj temi: Slika s fotografije s vašim rukama na platnu: Master klasa s videom

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Dodajte crveni par ekstremnim petljima. Postoje četiri dvostruke petlje crvene crvene na kuku. Pažljivo ih uklonite s alata i unesite ga s druge strane. Ponovite tkanje, počevši s dodatkom oka. Kada na kuki ostat će šest dvostrukih petlji crvene, resetirati ih na par crvenih gumenih traka. Preostale petlje protežu se međusobno i zategnite čvor. Dodatno rastezanje crne gume iznad očiju i crvene ispod njih. To će dati gustoću ptica. Svi noduli skrivaju se. Keychain je spreman!

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Ako vam se uputa fotografija činila teškim, možete gledati video u kojem je jasno pokazao kako napraviti zlu pticu.

Oprema za stroja i kruga

Rainbow stroj je mala plastična platforma s vretenima utvrđenim na njemu. Ove se igle mogu premjestiti i preurediti. Unutar svakog stupca nalazi se mala iskopa koja olakšava uvođenje kuke ispod gume. Načelo rada Rainbow stroja je isti kao i drugi alati. Prvo, šarke se bacaju na stupce jer zahtijeva određenu shemu za tkanje. A onda, ove petlje se resetiraju, formiraju niz upletene rubberry. Ovaj alat omogućuje razne narukvice i brojke.

Da biste se upoznali s radom na stroju, možete vidjeti ovaj videozapis.

Ova tehnika vam omogućuje da napravite rasute igračke. Vrlo je slična kukičama, samo umjesto niti koristi se rubBerry. Prvo, prsten ili lanac petlji se regrutiraju na kuki. Tada se tkanje nastavlja u krugu. Sova, napravljena u takvoj tehnici, prikazana je na fotografiji ispod.

Tkanje iz gume Lumigurumi za početnike na kuki

Video na temu

O tome kako napraviti ovu sovu i druge igračke, možete saznati gledajući mali izbor videozapisa.

Čitaj više