Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Anonim

Nevažeći odabir materijala za popravak zidova može pobijediti želju za nastavkom rada i dovesti do nezadovoljavajućih rezultata. Da se to ne dogodi, vrijedi obratiti pozornost na posebnu gipsanu žbuku za uređenje interijera.

Je li vrijedno bojati neravnih zidova i kako se nositi s njima? Odgovor je očigledan - naravno ne. U ovom članku, reći ću vam kako provesti poravnanje zidova pomoću Rotband s vlastitim rukama i dobiti rezultat nije lošiji od profesionalaca.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Zašto odabiremo Rotband?

Usklađivanje zidova uvijek je bio strašan i složen proces za početnike. Doista, bez dovoljnog iskustva, rad s različitim rješenjima, posebno cement je vrlo teško zbog njihovih svojstava. Ali je li moguće biti razlog da uopće ne preuzmete poravnanje? Posebno za rješavanje ovog problema postoji posebna žbuka pod nazivom Rotband. Izrađuje se pomoću tehnologija njemačke tvrtke Knauff, tako da ćete uvijek vidjeti ovu riječ na pakiranju.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Koja je značajka ove gipsane žbuke? Činjenica je da ima sva fizička svojstva koja ga čine što jednostavnijim. Ova plastična žbuka, lako se primjenjuje s malim razdobljem sušenja. Stoga, čak i pridošlice mogu provesti poravnanje zidova Rotband bez puno truda, pa čak i sa zadovoljstvom. Sloj za rotband se nanosi s slojem od 5 do 10 mm, ali se preporučuje da izdržati sloj debljinom od oko 10 mm, koji se suši za 45-60 minuta. Iako praksa pokazuje da čak i 1 mm žbuka drži dovoljno čvrsto.

Boja žbuke može biti bijela, siva i ružičasta. To igra ulogu ne samo u estetskom planu, već u funkcionalnom. Bijela i siva žbuka manje zrnata, ne više od 0,5 mm, pa kada se primjenjuju, mali valovi horizontalno oblikova. Ova se značajka lako eliminira naknadnim flutom. Ružičasta boja karakterizira veća zrnatost - do 1,2 mm, a izgled valova u ovom slučaju nije uočen.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Boja se može odrediti proizvođač ili razjasniti prodavatelja, budući da nije naveden na paketu. Bijele mješavine proizvode cnauf Gyps Baskinchak CJCC i Baskinchark Knauf gipsa kuban LLC, sivo - Knauf gips LLC, i ružičasta - Knauf Gyps Kolpino LLC i Knauf Gyps Chelyabinsk LLC. Sve su to proizvodnja Rusije. Međutim, postoje, naravno, iznimke. Stoga, s važnosti boje, bolje je razjasniti ga za kupnju. Pakiranje postoji u vrećama od 5, 10 i 30 kg.

Članak o toj temi: Raspodjela soba i hodnika LED vrpca

Gdje početi poravnati?

Priprema zidova

Usklađivanje zidova rotbara uvijek počinje s njihovom pripremom. Da biste to učinili, potrebno je ukloniti cijeli bivši završetak od zidova. Pozadina za ometanje, zamućenje, boje, stare štukature i izvucite sve stare nokte i vijke. Zvučnici su bolji za rezanje, inače ćete morati koristiti veliki broj žbuke i to će se značajno komplicirati. Tada je potrebno sanjati svu prašinu od zida. Takav rad je prilično dugotrajan i nije uvijek siguran, pa savjetujem da budete vrlo pažljivi i oprezni. To se posebno odnosi na korištenje alata, kao što je čekić, dlijeto, lopatica. Također je bolje koristiti respirator i glavu.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Nakon potpunog čišćenja zidova, moraju se pažljivo projicirati. To značajno povećava adheziju, jača površinu i štiti ga od vanjskih utjecaja. Kada je zid očišćen i pripremljen, možete otići u poravnanje.

Poravnanje

Da biste to učinili, cijenite sve njegove nepravilnosti. Provjerite okomitu i horizontalnu. Prvo vam je potreban visak i za drugu razinu izgradnje.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Uz pomoć vodovoda, možete jednostavno instalirati svjetiljke koji su priključeni na mali broj žbuke ili montiran pomoću vijaka za samozadočavanje. Svjetionici su bolje instalirani svakih 30-40 cm. Horizontalna se rasteže kabel ili nit, koji bi se trebao okupiti kroz sve svjetione, pritiskom na njih što je više moguće. Da biste osigurali kabel, u kutu sobe morate voziti nokat i vezati nit na njemu. Ponekad koriste vijke, ali ne savjetujem vam da to učinite, kao u ovom slučaju ćete biti vrlo teško pomicati kabel, izlažući ga željenoj debljini.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Također se želim sjetiti procjene dijagonala. Ovo je trenutak koji se često ignorira, uzimajući u potpunosti željeni rezultat. Ako je potrebno, rešetka se zateže na zid. Važno je učiniti u područjima s pukotinama ili pod velikim slojem štukatora.

Članak o toj temi: Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Kako pripremiti smjesu

Dakle, sve je spremno za početak rada. Ostaje za pripremu smjese i naoružane alate.

Želim vas podsjetiti na brzo razumijevanje rotbara, u vezi s životom otopine obično ne prelazi 25 minuta. Stoga je potrebno mijesiti mješavinu u malo da ima vremena za vježbanje.

Savjetujem vam da odmah odlučite na web-lokacijama koje se mogu primijeniti. Pogodnije je mijesiti smjesu u spremniku s zaobljenim kutovima. Idealno za ovo je plastična kanta. Izlije se čista voda i zatim se dodaju suha smjesa u omjeru 2: 3.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Ali bolje je koristiti namjerno manju količinu suhe žbuke i, ako je potrebno, dodajte na kraju. A onda postoji nijansa. Vaše rješenje će živjeti dulje ako se koristi hladna voda. Smjesa na konzistenciji trebala bi biti takva da ne padne s obrnute lopatice. Možete jednostavno i jednostavno miješati gips s vodom pomoću električne bušilice i mlaznice miksera. Nakon toga rješenje saže u roku od 5 minuta i ponovno se miješa. Sada je nemoguće dodati ili osušiti smjesu u nju. Nakon što ste završili kuhanje, morate vrlo brzo oprati mikser s vodom ili drugim upotrijebljenim alatom, budući da je Rotband odmah shvaćen i zamrznut. Inače, očistite alat će biti problematičan.

Primjena na zidu

Alat

Da ne bi bilo odvratiti ništa od posla, koji bi trebao brzo proći zbog velike brzine skrućivanja otopine, bolje je unaprijed pripremiti cijeli potrebni alat. Trebat će vam Spatulas, Kelma, kutne izjednačavanje, pravilo i glačanje. Mokra krpa i široka četka dolaze iz pomoćnih alata tako da se kontaminacija može eliminirati.

Blizu u Vpadinu

Prvo morate zatvoriti sve depresije. Da biste to učinili, nanesite malu količinu rješenja na ove stranice i onda prijeđite s jednog kraja depresije u drugi. To će vam omogućiti lakše i brže nositi se s daljnjim poravnanjem. Na zid i rotband oblačno više uspješno, najbolje je primijeniti na njegov tanki sloj na cijeloj površini. To se može učiniti pomoću Colela. Nakon sušenja prvog pomoćnog sloja, možete nastaviti primijeniti glavnu ako ne bi trebala biti prevelika. U suprotnom, ovaj se postupak razbije u dvije faze. Tehnika rotband aplikacije prikazana je u mnogim videozapisima. Preporučujem da se upoznate s njima unaprijed.

Članak o temi: Kako šivati ​​zavjese s dvije boje s vlastitim rukama: osnovna pravila i tehnika

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Da biste poravnali zid, morat ćete kušati rješenje na zidu na područje između svjetionika, a zatim, postavljati pravilo na dva susjedna svjetioniku, umetnuli su kretanje duž zida pod kutom od 45 stupnjeva. Takav kut nagiba omogućit će davici žbuke glatko za maksimalno područje. U pravilu, možete koristiti posebnu izgradnju ili bilo kakvu krutu stalak s duljinom od 0,5-2 metra, ovisno o širini svjetionika. Nakon nekoliko takvih postova, pravilo mora biti obrisano vlažnom krpom. Ako se to ne učini u vremenu, višak žbuka ostaje na njemu suha, i vrlo ometaju daljnje poravnanje.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Ako se valovi pojavljuju u procesu rada, to sugerira da je površina glatka i mogu se jednostavno ukloniti glačanjem. Za razliku od rješenja cementa, u slučaju rotba, pravilo se može premjestiti u svim smjerovima, ne ograničavajući se na opciju odozdo prema gore. Niveliranje zida je bolja mala područja, prisjećajući se kratkog razdoblja života otopine.

Video "Spanking Wall Rotband"

O tome kako staviti zidove rotbane, pogledajte u video ispod

U zaključku - brušenje

Ako nakon završetka posla ne vidite savršeno glatku površinu pred vama, želim vam smiriti. Apsolutno je normalno. Do potpune zavrte, ostali ste samo jedan korak. Valovi, brazde i kapi trebaju biti izbodeni.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Ovaj postupak počinje nakon primjene. Do tog vremena, Rotband se potpuno osuši i nakon što ga dodiruje, nema udubljenja. Sve osušene kapi su odsječeni s lopaticom. Zatim se zidni dio navlaži s vodom četkom i trljanjem kružnih pokreta. Čim ovaj proces postane težak, uklonite stisak i pogledajte zid. Sve jame i brazde bit će očigledni, a ostatak površine je glatka s malim valovima.

Kako poravnati zidove Rotband učiniti sami s videom

Višak Rotband, koji je ostao na žljebovi u vrlo tekućem obliku, uklonite lopaticu i nanesite na brazde. Tada je potrebno izvršiti lopaticu na istom mjestu, pritiskom na paralelno s površinom. Ako je potrebno, ponovno provesti postupak s flotikom. Tako, proći kroz zid i dobiti ravnu površinu, koja je pogodna za daljnje završne obrade.

Čitaj više