Kako staviti podove u drvenu kuću?

Anonim

Fotografija

Pravilno odabrani podovi u drvenoj kući pružaju predodljiviji pogled i udobnu atmosferu u sobama.

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Dijagram podne uređaja u drvenoj kući.

U kućama s drveta, uređaj podnice se provodi uglavnom iz istog materijala. Sigurno je za zdravlje, pouzdano i testirano vrijeme.

Odabir materijala za podne naprave

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Polaganje masivnih ploča na nošenje drvenih struktura.

Kada napravimo podove u kući drvo, prvo što trebate nastupiti je odabrati odgovarajući materijal. Drveni podovi se mogu rasporediti pomoću drva različitih pasmina. Prilikom odabira određenog kata, morate uzeti u obzir klimu u regiji, raspoloživi proračun, vrstu prostora i procijenjeno opterećenje na podu. Na primjer, u maloj stambenoj zgradi najbolje je napraviti drveni pod crnogoričnim stijenama. Takav materijal je relativno jeftin i ima dobru kvalitetu. Prosječna cijena obuhvaća hrast. Takav drveni pod je prikladan u gotovo svakoj sobi. Za dječje sobe i spavaće sobe su vrlo prikladne za joha i Aspena. Za polaganje polaganja u drvenoj kući, može se koristiti parketna ploča ili ploča na brodu. Preporučuje se korištenje ploča s debljinom od 1,8-2,5 cm i duljine 50-200 cm.

Možete koristiti ljepljeni parket. Izgled i dimenzije takvog proizvoda ne razlikuju se od cjelokupnog analoga. Operativna svojstva na istoj razini. Proizvod se sastoji od najmanje 3 sloja koji ljepilo jedni s drugima pod visokim tlakom. Gornji sloj je izrađen od drva vrijednih stijena i ima debljinu od 0,5 cm. Preostali slojevi su izrađeni od više proračunskog drva, što smanjuje troškove proizvoda u cjelini. Osim toga, parket se može koristiti za podove u drvenoj kući.

Tehnologija podnice tehnologije u drvenoj kući

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Mogućnosti za polaganje podova u drvenoj kući.

Postoje 2 glavne opcije za polaganje poda: bez offset i s njom. Odgovarajuća shema je odabrana u skladu s značajkama planiranja sobe, njihovim osobnim preferencijama i pristupačnim proračunom.

Prije početka rada pripremite sljedeće alate:

  • hacka s malim zubima;
  • čekić i sjekiranje;
  • Planirani, poželjni električni;
  • Razina i kvadrat izgradnje;
  • nositelj noktiju;
  • Schlifmashinka;
  • kružna pila;
  • Olovka i mjerni rulet.

Podni uređaj u drvenoj kući se izvodi u 2 sloja. Prvi je pripremno, tj. Osnova. Od gore navedenog, proliveno je izravno drvo. Podovi se mogu položiti na dva načina. U skladu s prvim od njih, koriste se LAG-ovi, a na drugom - preklapanju greda.

Prije nego što počnete raditi, morate temeljito obrađivati ​​brtve, ploče i zaostaje sa sredstvima za otpornost na požar i zaštitu od različitih štetočina, tj. Antiseptik. U okviru budućeg dizajna, izolacijski materijal vlage je obavezan. Možete koristiti pjenu ili gusti polietilenski film. Penofol je poželjniji, jer istovremeno štiti ne samo od vlage, već i od viška buke.

Članak o temi: težina ruba radijatora iz lijevanog željeza

Kako staviti pod na zaostajanje?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Shema ploča za polaganje na LAGS.

Instalacija kašnjenja može se izvesti izravno na temelj ili zid drvene kuće. Prtljaga u zatvorenom prostoru i ostavite tamo nekoliko dana tako da se materijal "ne koristi" u okoliš. Zatim morate uzeti 2 zaostajanja i staviti ih na suprotne zidove. Gusta nit se proteže između instaliranih zaostajanja u 150 cm. U budućnosti ćete se kretati kroz ove teme i mogu ispravno instalirati sve ostale zaostaje. Budite sigurni da ispunite postojeću prazninu i praznine s toplinskim izolacijskim materijalom.

Ako postoji širina širine oko 40 cm za polaganje poda, zaostaje se moraju montirati na udaljenosti od 80 cm jedan od drugog. Ako ploče imaju širinu do 30 cm, zaostaci su montirani u koraku od 50-60 cm. A ako položite ploče šire od 40 cm, zaostaje se moraju instalirati na udaljenosti od 100 cm.

Da biste podesili visinu kašnjenja, koristite klinove drva ili šperploča. Za ojačanje klinova, koristite duge nokte ili vijke za samostakanje. Ako postoji mogućnost popravljanja kašnjenja na betonu, za to morate koristiti sidre ili titke. Učvršćivači to čine da su šeširi elemenata oko 3 mm utopile u bazi.

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Osnovni načini vodonepropusnog drvenog poda.

Horizontalna provjera je obvezni korak ugradnje. Tek nakon toga možete premjestiti na polaganje i jačanje podnice ploča.

Povratak 15-20 mm od zida i pričvrstite, fokusirajući se na prethodno rastegnuta linija, glave prvog reda. Pripremite rupe ispod vijaka unaprijed ako stvarate s njima. Staviti na ploču za svakog zaostajanja i osigurati. Da biste sakrili praznine između poda i zida, koristite vijke.

Upute za korak po korak za pod bazi šperploče za pod

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Plywood pod shemom.

Pod u drvenoj kući može se naći na unaprijed opremljenoj bazi šperploča. Ovo je prilično dobra opcija za organiziranje kata kata u stambenim prostorijama. Prednost šperploča je da se praktički ne deformira tijekom rada, tako da je baza dobivena vrlo izdržljiva i pouzdana.

Stvaranje podova šperploča ima smisla iu slučajevima kada je postojeći pod mužnji pokvaren, tj.

Još jedna prednost baze šperploča je nedostatak potrebe za obavljanjem dodatnog pripremnog rada koji štedi vrijeme. Novi kat u drvenoj kući postavljen je izravno na faneru. Izuzetno se ne preporučuje da koristite Phanneur u drvenoj kući s visokom vlažnošću i česte temperaturne razlike. Za neugodne i kupaonice, ovaj materijal nije prikladan.

Članak o temi: slike iz pozadine s vlastitim rukama: fotografije i 10 praktičnih savjeta

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Koraci podne polaganja.

Prije početka poravnanja pod, na podu se nalaze šperploča, uzimajte kredu i pročitali shemu njihovog polaganja. U budućnosti će se instalacija LAG-a provesti u skladu s ovom shemom. Postupak poravnanja podne, u pravilu počinje s montažom svjetionika na području sobe. Površina je podijeljena na mnoge kvadrate sa strane od oko 30 cm. U uglovima tih kvadrata, vijci su pričvršćeni. Oni moraju biti postavljeni uz pomoć razine elektroreta i konstrukcije.

Sljedeći korak je lag naljepnica. Na njima će biti položena šperploča. Korak između LAG-ova izravno se odnosi na debljinu šperploča: što je više, to je veća trebala biti udaljenost između šipki. Prosječna vrijednost je 40 cm. U nekim situacijama između LAG-ova, poprečne šipke su montirane za dodatnu snagu. Oni bi trebali biti instalirani na udaljenosti od međusobnog do 50 cm.

Imajte na umu da se kašnjenja ne odolijevaju. Ako su takve prisutne, samo morate uzeti nekoliko komada šperploča, podmazati ih s parketom i staviti na ukusnu kašnjenje. Da biste priložili zaostajanje u bazu, možete koristiti šperploča, sidre, uglove, vijke za samozaštit. Ako se koriste sidra, njihove kape se moraju sušiti u drvu od oko 3 mm. Dizajn je dodatno bolestan. Ako to nije učinjeno, završen kat u drvenoj kući će ispucati.

Odozgo, poklopac zaostaje s valjanim pergaminom. Štitit će drvo od štetnih učinaka vlage. Nakon polaganja zaštitnog materijala ispunite šperploča. Stavite ga tako da su rubovi plahte na zaostatku. Između plahte, ostavite jaz od 2 mm. Nakon što se ljepilo suši, faneur mora biti dodatno osiguran samo-crtanjem. Na jednom listu materijala prolazi oko 8-9 vijaka za samostakanje. Stavite mjesta zglobova, moraju biti savršeno glatki.

U slučaju da je betonska baza već glatka, to jest, estrih je napravljen, drveni sloj se može staviti izravno na beton. Međutim, potrebno je pokušati izbjeći kontakt izravnog drva s betonom. Da biste to učinili, koristite pjenaste polietilen ili tlo mastiks. U slučaju polietilena, mora biti položen s Allen. Vrijedi materijal relativno jeftin, ali unatoč jednostavnoj i proračun, pruža izvrsnu zaštitu.

Paul Polaganje preporuka

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Drveni pod s pogledom na grede.

Polaganje poda u drvenoj kući zahtijeva usklađenost s pravilima koja će napraviti najvišu kvalitetu i pouzdanu premaz. Stavite sljedeći korak po korak.

Prikupite ploče i stavite ih na trake kako biste napravili oznaku. Pod je postavljen na takav način da su stari stabljici drva bili usmjereni na suprotne strane. Nakon presporavanja, otupite ploče tako da ih je prikladnije položiti u budućnost. To će vas osloboditi od vremena provedenog na dodatno brušenje i podešavanje materijala u veličini.

Članak o toj temi: Balkon kao dio sobe u unutrašnjosti i dizajnu (40 fotografija)

Početi polagati iz zida. Ostavite prazninu ventilacije. U budućnosti možete zatvoriti ovaj utor s postoljem. Nokti su začepljeni pod kutom, malo produbljivanja šešira u materijal. Nakon što je položena prva ploča, morate povući oko 40-60 mm od ruba i voziti u šipke s malim razmakom. U nastalom jaz umetnite zaštitnu tračnicu. Nakon toga, učiti između željeznice i nosača klina, što je nešto veće od širine jaza.

Pomesti ploče s čavlima i uklonite zagrade. Opet, stavite nekoliko ploča, pritisnite ih s željeznicom i klinom i dođite u Brus. Za pričvršćivanje drvenih ploča, koristite nokte i udarac. Svaka sljedeća ploča pečat u Civi i tek nakon što je pribojno s noktima.

Nepravilna kula jezika stvorit će poteškoće prilikom polaganja ploča. U nekim situacijama potrebno je održavati krajeve ploča na samom zidu kako bi dno malo kraće od vrha. Obično se pojavljuju problemi prilikom instaliranja zadnje ploče. Kako bi se olakšala njegova instalacija, potrebno je poravnati vrh jezika u ravninu, poželjno električni. Nakon poravnanja, ploča je zalijepljen i prikovan bliže rubu noktiju s tajnim šeširima. U budućnosti će ti nokti sakriti postolje, tako da ne možete brinuti.

Nakon završetka polaganja podova, potrebno je snop zglobova zglobova.

Da biste dobili osloboditi od diferencijala i nepravilnosti u pozornici ugradnje, stavite ispod posude na križanje gužve, kartona ili drugog sličnog materijala.

Drveni čipovi se ne preporučuju. Utori između podova i zida se skrivaju s postoljem. Kada su ta djela završena, možete početi polagati završni podovi: parket, laminat, parket itd.

Završna obrada površine

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Shema toplinske izolacije.

Dakle, da drvo služe što je duže moguće, potrebno je brinuti za to. Ako ne planirate dodatnu premaz poput laminata i parketa, morate se nositi s završetkom. Može se oduzeti, rukovati sodom, prajmerima, boje ili laka. Kada se primijenjena boja, laka ili impregnacije moraju se kretati u smjeru paralelno s vlaknima drva.

U pravilu, pri odabiru materijala za podne obloge, ljudi su vođeni osobnim konceptima o udobnosti i ljepoti, kao i kvalitetu i cijenu materijala. Trenutno je dostupan mnogo različitih rješenja, tako da ćete sigurno pronaći najprikladniju opciju za vaše zahtjeve.

Dakle, drvene podove mogu biti položene bez posebnih vještina, posebnih znanja, privremenih i novčanih troškova. Vi samo trebate učiniti sve u skladu s uputama i slijedite pravila. Dobar posao!

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Kako staviti podove u drvenu kuću?

Čitaj više