Lateks kity: materijalne značajke

Anonim

Spaklyka je završni materijal koji je pronašao uporabu pri izravnavanju nepravilnosti i oštećenja na različitim površinama. Jedna od sorti kit je lateks rješenje.

Lateks kity: materijalne značajke

Zid

Lateks kit - tvar iz modificiranja aditiva, plastifikatora, punila i vode. Lateks se doda u takve smjese u takve smjese. Također takve vrste kita, koje u njihovom sastavu imaju antiseptičke aditive.

Funkcija kita od lateksa je stvaranje glatke, izdržljive i glatke površine, koja se lako postiže zbog prisutnosti polimera.

Usporedna karakteristika mješavina na bazi lateksa prikazana je u donjoj tablici.

IndikatorSittroLahlaStudenti
Kategorija cijena45-60 rubalja / kg50 rubalja / kg60 rubalja / kg
Vrijeme sušenja sloja24 sata3-4 satado 4 sata
Materijal za pakiranje28 kg3-30 kg15 kg
Potrošnja protoka1-1,5 kg / m21,5-4 kg / m20,9 kg / m2
Optimalna temperatura zraka15OS.od 5 °5-30os.

Prednosti prahu od lateksa

Lateks kity: materijalne značajke

Kit na gipsboard

Latex kit karakteriziraju takve pozitivne kvalitete:

  1. Praktično nije podložno skupljanje, ne čini zračne mjehuriće i pukotine na površinama;
  2. Visoka razina adhezije omogućuje da ne okrene materijal nakon sušenja i razlikuje se povećanom čvrstoćom;
  3. Materijal je otporan na promjene temperature;
  4. Rad s lateks kit ne zahtijeva majstor ogromnih teorijskih znanja i vještina, materijal je vrlo jednostavan za korištenje;
  5. Koristeći ovaj materijal, moguće je pokriti površinu vrlo tanko, čak i do 1 mm;
  6. Raznolika paleta nijansi omogućuje vam da značajno uštedite na cijenu boje, jer kupiti lateks kit željene nijanse neće biti teško;
  7. Zbog činjenice da se otopina može kupiti u gotovom obliku, značajno smanjuje trajanje rada, jer nećete morati potrošiti snagu i vrijeme za miješanje rješenja;

Članak o toj temi: Odaberite mješalicu za kupaonicu s protjerivanjem

Lateks kity: materijalne značajke

Stavite zidove vlastitim rukama

  1. Zbog svoje plastičnosti, tvar se lako nanosi na zid;
  2. Lateks kit prodan u paketima s različitim pakiranjem, koji će također uštedjeti financijske troškove, jer ne morate kupiti dodatne materijale;
  3. Ova tvar u svojim funkcijama ima sličnosti s tekućom gumom, zbog čega površinska duboko prodire, ispunjavajući sve štete i defekte, a također je vrlo čvrsto povezan s zidom prerađenim zidom;
  4. Nakon nanošenja otopine na površini, formira se osebujni film koji štiti premaz i praktički ne daje u pucanju.

Koje bi nedostatke materijala trebali obratiti pozornost?

Lateks kity: materijalne značajke

Zidni dekoracija kit

Nije tajna da su apsolutno svi građevinski materijali kupuju velikim strankama, nakon čega se mogu dugo pohraniti u skladištima, a ne uvijek na željenim temperaturama. Za skladištenje mješavina na bazi lateksa, oštre kapi temperatura su neprihvatljive, jer kao posljedica njihovog smrzavanja i naknadnog zagrijavanja, masa gubi karakteristike i njegova daljnja uporaba je neprihvatljiva. U vrijeme kupnje materijala, obratite pažnju na datum proizvodnje, jer ako primijetite da je materijal morao otići negdje, pitajte prodavatelja, pod kojim se uvjetima dogodilo.

Još jedan, prilično značajan nedostatak takvih smjesa, jest je visok trošak, koji se može lako kompenzirati činjenicom da nije potrebno kupiti tvari za slikanje u budućnosti, jer se mješavine prodaju već u gotovoj boji.

Što je lateks kit?

Lateks kity: materijalne značajke

Lateks kit

Površinska rješenja - materijal koji je neophodan tijekom bilo kakvih popravaka. Može se koristiti za završnu obradu na različitim površinama:

  • na betonu;
  • cigla;
  • drvo;
  • Gips ploče, itd.

Jedini materijal koji se ne može obraditi s takvim rješenjima je metal.

Mješavine na bazi lateksa mogu se obraditi strukture koje u budućem planu pokrivaju ulje, alkidnu ili vodenu disperzivnu boju, kao i prije lijepljenja pozadine.

Članak o toj temi: Kako napraviti cvijeće od varuga (60 fotografija)

Lateks kity: materijalne značajke

Zidni ukras lateksa kit

Također, ovaj materijal je izvrstan za obavljanje takvih djela:

  • za konačno izravnavanje zidnih površina;
  • Zaposliti zglobove i šavove pri radu s ploče za žbuke;
  • eliminirati nedostatke, praznine i oštećenje (ako njihova dubina ne više od 5 mm);
  • kao uređenje premaz koji će pomoći da simulira na dizajnu bilo koju teksturu;
  • Vratiti male pukotine na žbuku, opeke ili betonskih premaza;
  • Često se koristi za liječenje uglova i niša.

Kao što možete vidjeti, alat zbog njihovih visokog indikatora adhezije može se koristiti za različite svrhe, koji će pružiti visokokvalitetnu i pouzdanu fiksaciju s apsolutno bilo kojim zidnim pokrovom.

Tehnologija primjene rješenja

Lateks kity: materijalne značajke

Kit za ukras zida

Unatoč činjenici da je rad s kompozicijama na temelju lateksa, nije potrebno pridržavati određene tehnologije, još je bolje znati neke suptilnosti, zalijepiti na koje možete značajno ublažiti vaš rad.

Nudimo upoznavanje sa sljedećim nijansama.

Nakon što ste liječeni rješenjem šavova i dopustili im da se osuše, moraju se zaglaviti i obložiti masom prajmera, tek nakon toga možete primijeniti formulacije za završnu obradu, radeći s kojima neće biti tako teško čak i za početnike. Latex mješavine se odlikuju plastičnosti i vrlo jednostavno padaju na dizajn, što je moguće raditi s tankim premazom pomoću lopatice sa širokim radnom mrežom.

Budite oprezni raditi s tako posebnim materijalom. Možda imate male poteškoće, jer se mješavina brzo zamrzne. Možete naići na takav problem kada temperatura zraka u prostoriji u kojoj radite posao, premašuje 30 ° C, ili ako ste postigli previše smjesa.

Da biste izbjegli takve probleme, na površinu u kojoj su u tijeku završni radovi, prskanje vode s pištoljem za prskanje.

Članak o temi: Dielektrični roboti i Galoishes

Lateks kity: materijalne značajke

Split zidovi u apartmanu

Završni rad na zidovima za brušenje ima određenu značajku. Mljevenje nije ispunjeno svim uobičajenim i poznatim brusnim papirom, već hidrataliziranom spužvom od pjene gume, koja pomaže da se zamutim preko otopine spacina.

Imajte na umu da u korist ne možete čekati potpuno sušenje završnog materijala!

Ako ne uzimate u obzir činjenicu da se mješavine ramena na bazi lateksa ne smatraju otrovnim i apsolutno su sigurne, rade s takvom tvari treba provoditi s jasnim poštivanjem sigurnosti. Trebali bi se sastojati u kontinuiranom prijemu u prostorije svježeg zraka, kao i kontakt s rješenjem treba koristiti zaštitnu odjeću.

Čitaj više