Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Anonim

Među brojnim građevinskim materijalima, koji su predstavljeni na građevinskom tržištu, su univerzalni. Mogu se koristiti u bilo kojoj fazi rada. Takvi materijali pripadaju šperploče. Koristi se za uređaj temelja, obloge kućišta, namještaja bilo koje složenosti i odredišta. Osim toga, lako je raditi s šperploča, većina proizvoda iz njega može se napraviti vlastitim rukama.

Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Šperploča je vrlo jaka i izdržljiva, tako da kuća izgrađena od njega služi mnogo godina.

Njegove listove mogu se primjenjivati ​​ne samo za velike i punopravne gradnje. Na primjer, mala seoska kuća ili kuću šperploča s vlastitim rukama za djetetove igračke. Ko-izgradnja s bebom ne uzima mnogo vremena, ali će biti vrlo korisno.

Lutkarska kuća šperploča

Dijete će biti sretno ako se njegove igračke pojavljuje prekrasna kuća. Ostaje samo odlučiti o materijalu za proizvodnju i tehnologiju, kako napraviti kuću. Najviše za ove svrhe odgovara šperploča, debljina čijeg lista nije više od 15 mm.

Da biste izgradili kuću od šperploča, morate imati sljedeće alate i materijale:

  • šperploča;
  • Dekorativni klinčići s malim šeširom;
  • čekić;
  • brtvilo;
  • Električna slagalica ili vidio s malim zubima;
  • Vladar i olovka.

Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Za Skupštinu kuće šperploča, koristi se završni nokti i čekić.

Prvo morate privući pojedinosti o budućnosti na papiru. Da bi se idealno svi elementi buduće kuće približili jedni drugima, možete napraviti model od kartona. Prilikom uzorka moguće su promjene. Kada je u formi dovršen, možete uzeti list šperploča. Konture konačnih detalja će biti pokreće olovkom i odsječeni s slaganjem. Zajmoprimci ili mala posuda, koja bi se mogla formirati kao rezultat rezanja, može se usporediti s brusnim papirom. Nakon toga počinju montažu.

Dijelovi za lijepljenje mogu se izvršiti dekorativnim klinčićima s malim šeširima. Kao alternativa, pogodna je za ljepilo za drvene površine. Ako se koriste mješavine ljepila, potrebno je čekati njihovo punjenje. Kada je skupština gotova, kuća je pažljivo ispitana. Ako postoje velike praznine pomoću građevinskog pištolja i brtvila, ispunite ih. Višak Odmah uklonite, bez čekanja za smrznute.

Članak o temi: 3D jelena glava iz šperploča. Predlošci za piće

Nakon što je brtvila zamrznula konačno, možete nastaviti u boji kuću. Za to su prikladne sve vrste boja koje su na lageru. Možete koristiti bilo koju kombinaciju boja. Sljedeća se događa unutarnji raspored kuće: stagnacija pozadine, proizvodnja namještaja. Na kraju završnih djela, kuća šperploča se smatra spremnim.

Country House: Značajke

Country House, ako se planira ne živjeti u njemu stalno, ali koristiti samo u proljetno-ljetnoj sezoni, nije velika u veličini. Stoga je najjednostavniji i pristupačniji materijal za ovu konstrukciju šperpločani listovi.

Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Dijagram dnevnika.

Prije nego što napravite kuću, morate pripremiti materijale i alate:

  • Betonski blokovi temelj;
  • cement, pijesak, fino drobljeni kamen;
  • Bar 150x150 mm;
  • Ploča 50x150 mm;
  • Plywood 2 veličine: 9 mm i 12 mm;
  • ljepilo;
  • hidroizolacija i izolacija pare;
  • antiseptička otopina;
  • svjetlo krovnog materijala;
  • izolacijskih prostirki;
  • vijci za samozadočavanje, vijci, sidreni vijci;
  • električni ili punjivi odvijač;
  • Električna slagalica ili noga.

Budući da će kuća biti izgrađena na okviru tehnologije, temelj teških, glomaznog dizajna nije potrebno. Za vikendsku kuću, temeljni blokovi su najprikladniji. Možete ih instalirati pomoću dizalice ili ručno pomoću sustava poluge i vitla. Instaliranje blokova potrebno je preusmjeriti unaprijed s dubinom od 20 cm unaprijed. Kako bi se osigurala hidroizolacija u rovu, jastuk pijeska i ruševine je složen, čiji slojevi su naglo. Dakle, da se ti materijali čvrsto leže u rov, pijesak i drobljeni kamen u procesu povraćanja zalijevaju se vodom.

Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Shema referentnih regala zemlje.

Sljedeći položeni blokovi. Dobiveni prostor između blokova može biti napunjen betonskom otopinom. Napravljen je od pijeska, cementa i malih ruševina u omjeru 1: 3: 2, respektivno. Nakon instalacije temeljnih blokova provodi se beton estrih cijelog poda. To će biti nacrt seks, a također sprječava ulazak vegetacije u kuću. Betonski estrih se izvodi otopinom koja se temelji na sličan način kao i za ispunjenje temelja.

Članak o temi: Koji prah je bolje odabrati za stroj za pranje rublja?

Nakon što je estrih zamrznut, možete nastaviti graditi. Izvršavanje trake čine bar, koji se postavlja na vrh temelja. Blokovi trebaju biti pokriveni s hidroizolacijskim materijalom. Za to je prikladan za rubriju. Brucks leckanje fiksirano je sidrenim vijcima, pre-rezanje željene veličine. Oni su povezani jedni s drugima dugi samoizvladi.

Okvir okvira izvodi se iz ploča. Instalacija zidnog bloka može se obaviti u horizontalnom položaju, a zatim instalirati i popraviti blokove. Rekao je potrebnu veličinu ploča i pričvrstiti s vijkom ili vijcima. Veličina takvog bloka je približno 60x2500 cm.

Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Shema sastavljanja zidova okvirne kuće.

Kada se blokovi idu, potrebno je uzeti u obzir mjesto prozora i vrata. Stoga se blokovi s ovim elementima provode prema veličini prozora i vrata. Tako da okvirna jedinica ima dodatnu krutost, pričvrstite poprečne ploče. Nakon što su svi blokovi presavijeni, oni su dosljedno podignuta i pričvršćena zajedno. Hitch se izrađuje pomoću nosača ili dugih vijaka. Svi blokovi moraju biti strogo postavljeni po razini. Da biste ih popravili, koriste se pogoni, koji će se naknadno ukloniti.

Nakon toga zidovi su obrubljen šperploča. Potrebno je osigurati da prozor i vrata nisu zatvoreni. Phaneru je pričvršćen samo-crtežom s odvijačem. Kada je cijela kuća prekrivena šperploče, pogoni se mogu ukloniti.

Na ploču iznutra, vodonepropusni film je fiksiran. U isto vrijeme, to je fiksirano i na barovima i na faneru. Pričvršćivanje se događa s klamericom. Materijal je složen od mesinga, zglobovi su poželjno da dodatno plakaju sa škotskim.

Nastavak procesa: praktične preporuke

Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Proces izolacije zidova zemlje.

Nakon toga, izolacija je složena između ploča. Fiksira se s posebnim noktima s velikim šeširima. To vam omogućuje da se ne spušta kao rezultat rada. Na vrhu podcrtanih izolacijskih prostirki, sloj vaporizolacije je fiksiran, snimljen građevinskim spajanjem na zagradama. Na vrhu vijčanog šperploča s vijkom na vijku za samo-tapkanje, pomoću odvijača. Za unutarnju kožu prikladna je šperpločina otporna na masnoću 9 mm.

Pod polovinim na kašnjenje. Fiksirani su u donjem letak. Između zaostataka, oni su fiksni, koji će omogućiti da ne nestane i čini ga tvrdom. Ako se pod planira da se toplo radi, njegov se uređaj neće malo razlikovati od zida. To jest, na podu od poda između LAG-ova, šperpločani listovi su slagani.

Članak o toj temi: Kako odabrati pozadinu za mali hodnik: dizajn lekcije

Rezultirajući dizajn je prekriven hidroizolacijom filma koji je pektorist fiksiran s građevinskim zagradama. Nakon toga postavljaju se izolacijske prostirke, koji su rezani. Na vrhu ide sloj pare barijere, fiksiran s nosačima. Podna šperploča je naslagana na njemu. To će biti završni kat. Može se postaviti na njega, na primjer, linoleum, laminat, parket. Da bi se pod bio još jači, možete položiti šperploča u 2 sloja, dok se zglobovi šperploča ne bi trebali presjeći.

Završetak: Raspored krova i stropa

Za izgradnju krova kao rafter koristi drvo.

Kako napraviti kuću šperploča učiniti sami

Kuća sheme krova.

Trebalo bi se popraviti s nosačima do gornjeg ljepljenja. Za rigidnost možete koristiti tijela. Rafters bi trebao biti postavljen strogo u smislu razine, inače će se krov miješati. Nakon što su instalirani, ispunite sanduk. To se može napraviti niske kvalitete ploče. Ova svjetiljka će dati željenu krutoću strukture. Nakon toga vijuju vijke šperploča. Vodoomatski materijal se stavlja na vrh, koji će ga zaštititi od vlage.

Takav materijal može biti uništen. Smješten je u 2 sloja, zglobovi između slojeva ne presijecaju. To će pružiti dodatnu zaštitu. Svjetlo krovni materijal, kao što su bitumenske pločice, postavlja se na Runkoid. Instalacija je vrlo jednostavna s dobrim performansama. Nakon toga, frontton kuće je zgnječen.

Strop se izvodi uzimanjem šperploča s snopom. Grede se nalaze u gornjem legnuću i fiksiraju se s nosačima. Udaljenost između greda je 60 cm. To omogućuje korištenje valjane izolacije i sigurno osigurati ploče od šperploča. Paner je pričvršćen na grede na vijku za samostakanje.

Izolacija se kotrlja na njemu. Sloj hidroizolacije postavljen je na vrh. Na vrhu stijena šperploča. Plahte treba staviti u šahovsku narudžbu tako da se zglobovi u nastavku ne podudaraju s niže i nisu se dogodili na postupno uništenje izolacijskog materijala.

Čitaj više