Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Anonim

Kada se popravak počinje u kući ili stanu, a zatim bez korištenja nekih materijala jednostavno ne može učiniti. Za slikanje zidova, lijepljenje pozadine i pripremajte razloge za naknadne dekorativne završne obrade, općenito, postoji kit. Pogodan je za unutarnje procese i za fasadne dekoracije. Danas ću vam reći da postoji ljepilo nafte kit, gdje je njegova uporaba moguća, njegove tehničke karakteristike prema GOST-u, kao i nedostaci i prednosti kita.

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Ljepilo

Sastav materijala

Putlevka prema gostu je gusta masa viskozne konzistencije, koja se temelji na različitim vezanim komponentama. Moguće je dodati razne pigmente i elemente koji poboljšavaju svojstva materijala.

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Kit za zidove

Ljepilo za platy ulje sastoji se od:

  1. Ljepilo cmc
  2. komad krede
  3. Voda
  4. Plastifikator - olakšajte i bez mnogo truda da se na površini primijeni smjesu
  5. Syccats se koriste za ubrzanje sušenja ulja

Ali najvažnija komponenta u sastavu kita je Olife. GOST omogućuje biljkama proizvođačima da naprave ThPaunter, razne pigmente i aditive za modificiranje materijala. Zahvaljujući tome, ljepilo udaranje može imati različite nijanse, a donekle se razlikuju od dobro poznatog kita, koji se tako često koristi u SSSR-u.

Uz pomoć, površine od betona, suhozida, drva i kamena su poravnate, pukotine i jame su zatvorene. Postoji čak i masna smjesa ljepila s povećanom bjelinom - to se koristi u uređenju zida i stropnog prostora. Univerzalna Splatlevka se koristi za pripremu zrakoplova pod slikanjem i naknadnim zalijepiti s pozadinom.

Tehničke karakteristike otopine nafte ljepila

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Kit za strop

Prema Theost Plotleyki mora imati određene specifikacije. Stoga sam odlučio napraviti stol koji će jasno opisati cijelu karakteristiku materijala:

Članak na temu: Kako mogu ažurirati stolice vlastitim rukama kod kuće

VezatiOlife
IzgledMasa pastoša, homogena, bez stranih inkluzija
PotrošnjaU prosjeku, 0,8-1,5 kg / m2 s debljinom sloja od 1 mm
Suhi ostatak68-80%
Vrijeme sušenjaIzmeđu slojeva - 3-4 sata, finale - ne više od 24 sata
Debljina sloja1,5-2 mm
Uvjeti skladištenjaNa temperaturama iznad 00 u čvrsto zatvorenom spremniku. Jednokratno zamrzavanje nije ispod -250
Rok trajanja6-12 mjeseci

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Razmijenite se

Prema GOST-u, morate se pridržavati ova pravila:

  • Primijeniti kit, potrebno je održavati temperaturni režim, ne manje od +5 stupnjeva, a vlaga u prostoriji ne smije prelaziti 65%
  • Prema najvećoj gori, mogu postojati različite boje
  • Univerzalna suha smjesa se miješa s čistom vodom i nanošenje na zidove moguće je samo pomoću lopatice od nehrđajućeg čelika - polimer ili gumenu lopaticu nije prikladna

Važno! Unatoč propisanim parametrima kita prema GOST-u, moguća su neka odstupanja. GOST omogućuje uporabu materijala i tvari u kojima su parametri slični onome što su registrirani u GOST-u. Međutim, proizvođač je dužan obavijestiti kupca i vladine agencije o promjenama napravljenim smjesu.

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Zidni dekoracija kit u stanu

Od kit je drugačiji, tada je maseni frakcija nehlapljivih tvari za svaku vrstu različita. Stoga sam u malom stolu istaknuo ovaj ulog kao postotak:

Pogled na mješavinuMaseni frakcija nehlapljivih tvari
Putt za unutarnje radove "Profi"Ne manje od 75%
Kulit za unutarnje radoveNe manje od 70%
Plotchevka - fugiNe manje od 73%
Univerzalni prah za vanjske i unutarnje radoveNe manje od 72%
KitNe manje od 74%

Prednosti i nedostatci

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Zid

Svestranost uljne ljepila, naravno, najvažnija je prednost, jer njegova svojstva omogućuju uporabu materijala na različitim površinama. Stoga, razmotrimo sve prednosti i nedostatke kit:

Članak na temu: Kako povezati četku za zavjesu: prekrasni čvorovi

Prednosti

  • Zahvaljujući plastičnosti, aplikacija postaje svjetlo, a liječenje površine magarca nije teško
  • Budući da kit dovoljno se suši dovoljno, nema potrebe za velikim pauzama između svih faza završetka
  • Trajno rješenje
  • Eko-prijateljski i bezopasni
  • U usporedbi s drugim kit, ulje ljepila je najjeftinija

Naravno, to su dobre prednosti za bilo koju osobu koja je popravljena. No, nažalost, kit ima niz značajnih nedostataka koji ograničavaju mogućnost korištenja samo unutarnjim radovima iu tim prostorijama gdje mehanički opterećenje neće biti visok. Sobe s velikim postotkom vlage također nisu prikladne za uporabu ovog materijala.

nedostaci

  • Nedovoljna snaga - nije otporna na mehaničko oštećenje
  • Nestabilna prema vlazi
  • Dugotrajno skladištenje je nemoguće, budući da mješavina gubi plastičnost. Ako je dugo vremena u hladnoj sobi, uopće neće izgubiti svojstva i postati neprikladna za uporabu.

Na površini

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Zidni dekoracija kit

Prije uporabe potrebno je naučiti sve sigurnosne zahtjeve. Tijekom primjene kit, soba treba biti ventilirana, a ruke su bolje zaštićene gumenim rukavicama.

Važno! Sastav ulja je osjetljiv na brzu vatru, stoga ga nemojte držati pokraj otvorene vatre.

Kao i obično, površina treba preliminarnu pripremu. Stoga, nakon pregleda zida, sve velike mane i depresije, što je vezan za veličinu više od 4-5 mm. Zatim se prajmer primjenjuje na cijelu površinu površine.

Počinje glavna faza primjene, što je moguće proizvesti vlastitim rukama, zbog plastičnosti materijala. Osim toga, predio debela smjesa ljepila može se razrijediti u traženo stanje uz pomoć Olife. Jedan primijenjeni sloj ne smije prelaziti 2 milimetra ako nije dovoljno poravnati pod naknadnom završnom obradom, moguće je primijeniti potreban broj slojeva. Ne zaboravite da svaki sloj mora raditi, a onda morate primijeniti sljedeće.

Članak na temu: Kako odabrati i napraviti toaletni stol s ogledalom za spavaću sobu?

Na sušenju jednog sloja daje se najmanje tri do četiri sata, svaki sljedeći pad okomito na prethodni. Također se proizvodi brušenje i podešavanje. Vrlo posljednji završni sloj mora biti doveden u savršeno stanje. Tako da je cijela površina postala glatka, čekamo oko 8 sati nakon završetka posla, a zatim ga bruše s plitkim brusnim papirom.

Važno! Potpuno otvrdnjava obrubljenu površinu nakon 24 sata, tako da ne vrijedi čekati to vrijeme, jer će brušenje postati vrlo teško. Ali kako bi se izbjeglo pojavljivanje ulja mrlja, prostranog ljepila kit preko uljnog sloja, cijeli obrađeni zid treba biti primljena. Prikladan materijal dubokog prodiranja.

Rezultati

Što je ljepilo nafte kit. Njegove prednosti i nedostaci

Zidni ukras vlastitim rukama

Definitivno, smjesa ulja je dovoljno korisna za rad unutar kuće, ali je nemoguće koristiti za vanjski fasadnički rad. Za razliku od tehnologija za primjenu drugih vrsta kita, ulje ljepilo je vrlo jednostavna i jednostavna za primjenu, ¸ i vrijeme njegovog izlijevanja omogućuje da ne napravi velike praznine između određenih faza radnog rada.

Čitaj više