Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Anonim

U nekim slučajevima, kada je svjetlo isključeno, svjetlo treperi. Fenomen je neugodan u oči, osim što značajno spašava život svjetiljki. Zašto se to događa i kako se nositi s njom, razgovarajmo dalje.

Uzrok br. 1 treptanja LED-a i štedljivih svjetiljki

Ako imate prekidače s LED ili NEON pozadinskom osvjetljenjem, prilikom instaliranja ekonomskih svjetiljki (oni se također nazivaju uštedi energije ili kompaktni fluorescentni) kada je svjetlo isključeno, počinju treptati. Ista situacija se uočava s nekim (jeftinim kineskim) LED svjetiljkama. Došlo je do kratkotrajnog uključivanja - na splitskim sekundama - i trenutačno isključivanje. Ponavlja ovo je vrlo često svakih nekoliko sekundi.

Razlog je jednostavan. LED LED ili fluorescentna žarulja kada je svjetlo isključeno zbog prisutnosti upravljačkog sklopa LED pozadinskog osvjetljenja i značajke uređaja tih svjetiljki. Za razliku od žarulja sa žarnom niti, uštede energije i LED svjetiljke rade iz DC 12 V. Ali oni su povezani s mrežom od 220 V, a konverzija se događa u podnožju svjetiljke, gdje je most dioda montiran i kondenzator je dijagram Pretvaranje 220 V naizmjenične struje u 12 v.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Switch Power Power Supply Struct stvara uvjete za naplatu kondenzatora žarulje

Kada prebacite prekidač na stanje "Onemogući", još uvijek postoji LED / neonska lampica napajanja lanca, zbog čega su sjajne. Na ovom krugu, mikrokurznim tokovima - više nisu potrebni za pozadinsko osvjetljenje. Oni su mali, ali oni su dovoljni da bi kondenzator u svjetiljci akumulirali naboj dovoljno za početak svjetla (koji je instaliran u podrumu žarulje). Kao rezultat toga, žaruljica svijetli. No, budući da je naknada još uvijek premala i ne postoji normalno hranjenje, svjetiljka se brzo odlazi. Ispada treptaj.

Ponekad - s nekim prekidačima - svjetiljke ne trepću, ali spaljuju u vrućini. To je zato što je otpor koji stoji u elektroenergetskom krugu za pozadinsko osvjetljenje nije dovoljan. Kao rezultat struje, dovoljno postoji za održavanje male naknade kondenzatora. Stoga se ispostavlja da se svjetiljke svijetli kada je svjetlo isključeno. Ledene svjetiljke češće pate (LED). Metode za borbu protiv ove fenomene su iste kao i s treptanjem.

Članak na temu: Kako koristiti rolete

Položaj kada svjetlo treperi kada je svjetlo isključeno nije samo neugodno za oči. Postoji još jedna posljedica: svaka svjetiljka je dizajnirana za neki broj isključivanja inkluzija. Kada treperi za podjelu sekunde, taj se ciklus događa. Za minutu može biti 10 i više. Jasno je da uskoro lampa ne uspije. Tako se bave činjenicom da kada je svjetlo isključeno, svjetlo treperi, potrebno je odmah nakon detekcije.

Uklonite broj broja 1

Nakon što shvatite zašto je svjetlo uštedu energije trepće kada je prekidač isključen, lako je predložiti rješenje problema:

  • Razbijte mikrotonski lanac prolaza uklanjanjem pozadinskog osvjetljenja na prekidaču.
  • Promijenite parametre lanca napajanja pozadinskog osvjetljenja tako da je struja nedovoljna za naknadu kondenzatora.
  • Zamotajte struje u lanac s manje otpora.
  • Zamijenite prekidač na model bez pozadinskog osvjetljenja ili stavite druge svjetiljke.

    Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

    Zašto treperi LED žarulja kada je svjetlo isključeno

Ako govorimo o lusteru s nekoliko rogova, postoji još jedan način - možete staviti žarulju sa žarnom niti u jedan od rogova. Metoda je vrlo jednostavna, ali radi. Ako se pokvarene žarulje treperi, s fenomenom će se morati boriti prema drugim metodama. Uz zamjenu prekidača i svjetiljki, vjerojatno neće biti pitanja, ali s drugim načinima mogu biti.

Uklonimo pozadinsko osvjetljenje

U prekidačima s ugrađenim pozadinskim osvjetljenjem nalazi se ploča na kojoj se nalazi LED ili mala neonska svjetiljka, otpor i kontakti (obično kao proljeće). Ova naknada je ispod male plastične kapice na stražnjoj strani prekidača prekidača. Da biste došli do toga, morate rastaviti prekidač.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Rastavljamo prekidač kako bismo došli do poklopca

Poklopac može napraviti nokte ili odvijač. Nakon uklanjanja, na poleđini, otkrivamo naknadu.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Na stražnjoj strani poklopca instalira se mala ploča za pozadinsko osvjetljenje

Uzmite ovu naknadu. Ona nije vezana za ništa, samo se spremam i uklonite iz brave. Pokrijte bez pojačanja postavljanja na mjesto, prikupljamo prekidač Provjerite izvedbu. Sve bi trebalo raditi, s izuzetkom dvije stvari: pozadinsko osvjetljenje ne gori kad je svjetlo isključeno i ekonomične ili LED svjetiljke ne trepću.

Ostavite pozadinsko osvjetljenje promjenom parametara lanca napajanja

Nisu svi prekidači s pozadinskim osvjetljenjem izrađeni su pomoću ploča. Više modeli proračuna su olakšani: otpor je lemljeni diodu i ovaj krug je postavljen paralelno s tipkama prekidača (kao na fotografiji ispod).

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Pozadinsko osvjetljenje na prekidaču može se prikupiti tako

U tom slučaju možete ispustiti / kupiti LED i otpornik i dobiti redoviti prekidač bez pozadinskog osvjetljenja. Ali možete promijeniti parametre ovog lanca tako da će pozadinsko osvjetljenje raditi, a svjetiljke trepću ili spaljuju kada je svjetlo isključeno neće. Da biste to učinili, morat ćete zamijeniti otpor otpornik:

  • Najmanje 220 kΩ, ako je pozadinsko osvjetljenje s neonskom svjetiljkom;
  • Najmanje 470 com ili 680 com s pozadinskim osvjetljenjem na LED (odabrano na mjestu).

Osim toga, dioda u4007 je ugrađena u lanac otpora, katodu na otporniku. Drugi dio tooda je lemljeni na pozadinsko svjetlo. Kao rezultat toga, opskrbni lanac će izgledati na fotografiji.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Shema naprednog osvjetljenja

Da bismo uklonili treptanje svjetiljki i spremite pozadinsko osvjetljenje na prekidaču, spuštamo stari otpornik, stavljamo novu s diodom. Nakon toga, prekidač se može prikupiti i staviti na mjesto.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Uklonite trepćuće svjetiljke kada je svjetlo isključeno

U većini slučajeva problem nestaje. Ako svjetiljka i dalje treperi, potrebno je zamijeniti otpornost na veće. Ovo je rijetko, ali ...

Stvoriti paralelni lanac lampica s manje otpora

Ako spojite otpornik paralelno sa svjetiljkom, struja će ići na njegovo grijanje, kondenzator svjetiljke će ostati bez naknade treptanja. Otpornik se obično uzima na 50 kΩ i snage 2 W, žice su posipale na njega, a zatim izoliraju, ostavljajući samo dvije žice za spajanje. Može se ohladiti s vrpcom, može biti shrink cijev.

Prvo, izolirajte mjesto povezanosti vodiča i otpornih nogu, nakon drugog sloja izolacije, koji također zatvara otpornik. Struje su male, grijanje, ako je, onda vrlo beznačajno, ali s tako dvoslojnom izolacijom, ova promjena je sigurna.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Pažljivo izolirajte sva područja bez izolacije

Postoje dva načina za instalaciju ovog otpornika: u spojnoj kutiji ili izravno na svjetiljku. Važno je samo da je spojen paralelno s lampom.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Može se vidjeti gdje se mora povezati otpornik, ali nije potrebno učiniti na fotografiji: lako je kratko

Za ista mjesta spojite prethodno pripremljeni otpornik. Mnogo je sigurnije. U spojnoj kutiji, veza se pojavljuje na sličan način. Morate pronaći dvije žice koje idu u svjetiljku iu istim kontaktima za povezivanje dodatnih vodiča. Nakon takve prerade, svjetlo bljeskovi neće biti. Ali ako niste jaki u električar, budite vrlo uredan. I još jednom vas podsjećamo sve te radove treba provoditi s isključivanjem štita.

Uzrok # 2 i njegova eliminacija

Ako imate prekidač bez pozadinskog osvjetljenja, a LED ili ekonomska svjetiljka treperi kada je svjetlo isključeno, tada postoji pogreška u vezi. Najvjerojatnije, prekidač nije slomljen na prekidaču, kao što bi trebao biti, ali nula. Osim toga, vrlo je opasno, dovodi do ovog fenomena - treptaj nekih svjetiljki.

Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Kada je prekidač ispravno spojen, faza razbija ključ.

Eliminira se ispravljanjem pogreške - potrebno je provjeriti na kojoj je žica faza i ispravno spojite prekidač. Ako na ovoj liniji svi prekidači su pogrešno povezani, možete prijeći žice na štitu. Ako samo dio - morate to učiniti na svakom pogrešnom priključenom prekidaču.

Uzrok # 3: Zašto svjetlo treperi ako je sve ispravno spojeno

Ponekad se prekidač bez pozadinskog osvjetljenja i faza dolazi na njega, a svjetlo treperi sa svjetlom kada je svjetlo isključeno. Tada je razlog u lošem stanju ožičenja. Može biti u kontaktu, a možda iu problemima s izolacijom. Ako se kontakti mogu zategnuti, pivo, preseljenje, tada se problemi i izolacija rješavaju samo kompletnom zamjenom ožičenja.

Trenutak: problemi s izolacijom - to znači visoku struju propuštanja. Ako imate na RCO liniji, često će isključiti liniju. Ako UZO nije i ožičenje je staro, ne definirate ga. Umjesto toga, moguće je odrediti pomoću ohmmetra i privlačenje stručnjaka. U slučaju značajne štete, možete se pobrinuti da se ovaj problem može prepitivati ​​s multimetar i žice žica na zemlji. Pa, i trepće žarulja je privatna manifestacija koju je izolacija oštećena i postoje značajne struje curenja.

Članak o temi: tuš charcot - indikacije i kontraindikacije

Čitaj više