Što učiniti ako plin stupac ispada?

Anonim

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Stupci za grijanje plina su lijevi s dovoljnom pouzdanošću i uredan rad u skladu s uputama i, uz pravilnu skrb, može biti dugo vremena. Međutim, svi uređaji mogu prije ili kasnije prekinuti, ne uspiju i zahtijevaju popravak. Stručnjaci savjetuju popravak govornika plina da vjeruju profesionalcima ovog slučaja.

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Plinski zvučnici - uređaji za grijanje s dovoljnom pouzdanošću i, uz pravilnu i pravilnu njegu, mogu se poslužiti dosta dugo vremena.

Međutim, neke se kvarove mogu naučiti odrediti i eliminirati dolazak stručnjaka vlastitim rukama.

O tome što mogu biti kvarove, što wick, termoelement, blijedo i što učiniti ako se plin stupne, bit će opisan u nastavku.

Što učiniti ako se plinska stupca izlazi

Glavni razlog za snimanje vatre u Sparky stupcu može biti nizak ili potpuna odsutnost u ventilacijskom kanalu. Jedan od najčešćih uzroka je čvrsto zatvoreni plastični prozor. Ne postoji dotok zraka, te se stoga prevladava stupac i relej toplinske zaštite od pregrijavanja iz pregrijavanja. Ako se otvaraju prozor ili vrata nakon 10-15 minuta, stupac svijetli i ne izlazi, onda razlog za oticanje leži upravo u pregrijavanju stupca.

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Najčešći uzrok nedostatka potiska u plinskoj stupcu je čvrsto zatvoreni prozor.

Pod uvjetom da se dimnjak može začepiti s proizvodima koji se dobivaju nakon izgaranja ili ako ga strani objekt pogodio, sustav zaštite i plin počinje automatski raditi automatski u bojleru. Kako provjeriti prisutnost ili odsutnost potiska u dimnjaku? Dovoljno je otvoriti prozor i pričvrstiti osvijetljenu utakmicu ili dlan u rupu dimnjaka. U prisutnosti vuče, plamen će odstupiti, a dlan ćete osjetiti udarac.

Kako eliminirati kvar? Odgovor je jednostavan: očistite dimnjak i ventilacijski kanal. To može pomoći u tvrtki čiji će stručnjaci stići na vaš zahtjev i učiniti vaš dimnjak.

Drugi razlog za znojenje plamena plinskog plamenika može biti proces ispuštanja elemenata za dovod. Ako vaš stupac ima automatsko paljenje od generatora ili baterija, morat ćete ih zamijeniti novim, nakon provjere ključa "Uključivanje / isključivanje".

Članak o toj temi: Kutinje Dječji krevet Učinite to sami: proizvodni proces

Popravak vodene stupce

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Odsutnost hladne vode ili njegov slab tlak je još jedan razlog zašto je plinska stup isključena.

Sljedeći razlog zašto je vaš plinski stupac isključen je odsutnost vode ili njegove slabe glave. Ako otvorite dizalicu s hladnom vodom i vidite nedovoljan tlak, kao u dizalici tople vode, onda razlog u cijelom vodovodnom sustavu.

Pod uvjetom da će tlak hladne vode biti jači nego vruć, to znači da je razlog u vodi čvor vašeg agregata. Uzrok problema može biti začepljeni filteri na ulazu u čvor ili u deformaciji membrane. Razlog može platiti i začepiti cijevi tople vode. Ako imate dodatne filtre za pročišćavanje duboke vode, onda kada su začepljeni, tlak vode se može smanjiti slično.

Kako eliminirati kvar Kada se plinski stup izlazi?

Prva stvar koju možete učiniti je ispirati filtre sebe ili ih zamijeniti novim. Drugi je uzrokovati stručnjake komunalnih usluga da odrede odsutnost vodenog tlaka u vašem sustavu. Stručnjaci će vam pomoći da isperite cijevi ili očistite stupac od proizvoda izgaranja i od čađe. Također, možda je potrebno zamijeniti membranu na vodenom čvoru.

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Ispuštene baterije paljenja također mogu biti razlog zašto se plinski stup ne zapalji.

Često postoje slučajevi kada se plinska stup svijetli i odmah nestane. Rješenje ovog problema je reguliranje vruće i hladne vode. Nema potrebe za razrjeđivanjem vruće vode, jer to ne vodi ne samo za blijeđenje plamena, već je i netočan rad plinskog stupca. Za podešavanje protoka hladne vode potrebno je smanjiti svoj dovod u slavinu okretanjem ventila.

Problem je kada se plinski stup okrene s pamukom i bubrezima, može biti uzrokovan odsustvom potiska, nula Gyklera i drugih dijelova kolone, zbog snažnog protoka plina, te također zbog ispuštanja baterija za paljenje. Lako je pogoditi kako eliminirati gore navedene probleme: zamijeniti baterije, očistiti dimnjak, pozivati ​​stručnjake da eliminiraju lom.

Popravak plinskog plamenika s automatskim sustavom zaštite

U nastavku će biti opisani složeniji razlozi za ekstrakciju plinskog stupca s automatskim sustavom zaštite.

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Za popravak plinskog stupca potrebno je jasno predstavljati kako funkcioniraju zaštitni sustav čvorovi.

U plinskim stupcima s automatskim sustavom zaštite plina u štandu, treba se kontinuirano spaljivati, čak i bez obzira na položaj ručke, ventil dizanika i mješalice za vodu. Najjednostavniji sustav automatske zaštite plinskih stupova sastoji se od tri elementa: termopara, toplinske stvari, elektromagnetski ventil. To izlazi u Wick of the Gas Column u slučajevima pokretanja elemenata zaštite ili kada je termoelement ili začepljenje kvar.

Članak o temi: Kako napraviti svjetlosni strop vlastitim rukama?

Ako elementi automatizacije ne procijeni njihovu nepravilnost, proces je kada se predenje plinske stupce izađe nakon što je gumb za kontrolu plina zaustavljen kako bi držao gumb za upravljanje plinom. Da biste obavili popravak, potrebno je jasno zamisliti kako funkcioniraju sustav zaštite.

Uređaj i načela termokontraktora, termopara i ventila

Termokuri su dva kuhana vod od aluminija i kroma. Termopar se koristi za napajanje elektromagnetskog ventila. Vrlo rijetko može propasti. Usko mjesto na izlazu kućišta ima središnji dirigent. Vodič je izoliran, ali ipak se može obrisati i stoga se stupac može izlaziti.

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Termoelement vrlo rijetko ne uspije i može biti i razlog zašto se plinski stupac izlazi.

Ako je kontakt povrijeđen na mjestima termoelementa za zavarivanje, nemoguće ga je vratiti, jer trenutni generator prolazi na mjestu šiljaka. Preporuča se zamjena novog termoelementa.

Elektromagnetski ventil je zavojnica bakrene žice. Unutar njega stavlja metalni cilindar - solenoid. Mehanički je povezan s protokom plina koji se može preklapanjem ventila u plamenici.

Pri zagrijavanju termoelementa, ona proizvodi struju koja, prolazi kroz zavojnicu, stvara magnetsko polje, povlači solenoid u zavojnicu. Solenoid je mehanički spojen na ventil, te je stoga ventil pomaknut, odnosno, plin ulazi u posrbljiv.

Pod uvjetom da plin ne upali, termoelement hladi i struja se ne proizvodi. Solenoid postaje na početnom položaju, a plin dovodi do stabljike. Na taj način se osigurava sigurnost u radu plinskih stupova. Ako Wick ne gori, ponekad je vjetar može raznijeti ili plin se ne isporučuje u štand, a zatim kada se otkrije voda, plin neće biti isporučen za plamenik.

Termalni šav je bimetalna ploča. Kada se dostigne temperatura na mjestu gdje je instaliran termički asistent 90 ° C, ploča je savijena i krug napajanja solenoida je probijen kroz šipku. Sama termička dosljednost se povezuje s shemom mehaničkim terminalima. Zbog složenosti njegovih dizajna i loše kvalitete radnih uvjeta, može se slomiti.

Metode za uklanjanje kvara sustava automatskog zaštite

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Dus pečata na kraju može biti začepljen čađom, kao posljedica toga što plamen postaje nedovoljan i vatra ne smije osvijetliti i izumirati.

Članak na temu: Kako prilagoditi plastične prozore

Popravak plinske stupce i relej toplinske zaštite

Da bi se provjerilo zdravlje toplinskih stvari, potrebno je ukloniti terminale iz njega, a zatim ih skratiti s drugim metalnim predmetom, kao što je, na primjer, isječak.

Ako vaš plinski stupac počne normalno funkcionirati, bez pregrijavanja, tada se kvar eliminira. Prije kupnje toplinskog uboda možete privremeno napustiti isječke, podložno ograničenju dodira s metalnim dijelovima i ako je jedinica postavljena.

Provjera kolone solenoidnog ventila

Ako pomoć isječaka nije pomogla, provjerite je li elektromagnetski ventil radi, koji ima otpor oko 0,2 ohma. Provjerite je sljedeća metoda: hranjen na navijanje napona kapacitetom od 20-30 mV na struji od 100 mA. Ovaj način rada se lako stvara bilo kakvom baterijom ili baterijom i otpornik na 100 m. Postavite svoj fitilj i uklonite ruku iz gumba za podešavanje plina. Fidil mora nastaviti snimati. Kada je baterija nepovezana, plamen mora biti tlo. EAH se uoče o tim uvjetima, to znači da je elektromagnetski ventil modeliran. Stoga zaključak: termoelement je slomljen. Ako ne uspijete pronaći kratki spoj ili loše kontakte, preporuča se termoelement za zamjenu.

Popravak izblijedio

Što učiniti ako plin stupac ispada?

Pokušajte očistiti rupu za dovod zraka i tanku žičanu petlju, vaš raspršivač mora ponovno zaraditi.

Ponekad s vremenom dine, pečat može biti začepljen čađom, dok plamen postaje nedovoljan i vatra ne smije osvijetliti i izaći. Plin se nakuplja, a može se pojaviti eksplozija. Potrebno je hitno očistiti štand.

Možda je da plamenik stabljika svijetli pola žute, ali treba spaliti plavo. To se događa zbog nedostatka kisika u smjesi plinova. Scoot se oslobađa, koji se smiruje na izmjenjivaču topline. U tom slučaju potrebno je čišćenje rupe u štandu za opskrbu kisikom u plamenici iz prljavštine.

Da biste uklonili štand, morate odvrnuti maticu, koji popravlja cijev, opskrbljujući plin i odvrnite dva ekstremna vijka. Dalje, daska se daje na sebi i podiže se. Jacker mora biti stegnut u kabinu cijevi, kada se oslobađa, pada. Očistite rupu za dovod zraka i tanku žicu - vaše rasipanje mora ponovno zaraditi.

Najvažnija stvar u eliminaciji problema je kada se spinner plinske stupce izađe, ne uspije u termoelement i druge pojedinosti vašeg plamenika, biti vrlo pažljivi. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti i ne mogu se izravno otkloniti, kontaktirajte stručnjake. S plinom za vic opasan!

Čitaj više