Kako staviti kutove: radnu tehniku

Anonim

Kako pravilno proizvoditi uglove i zidove, zanimljive za mnoge pridošlice u području gradnje. Glavni problem u ovoj fazi je izravno stvaranje kvalitativne granice, jer bez određenih vještina i znanja za postizanje dobrog rezultata bit će problematično.

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Kutovi spajanja

Kako se činilo da je ovaj zadatak teško, u praksi, sve izgleda mnogo lakše. Poravnati potrebne površine nećete biti potrebna specijalizirana oprema, bit će dovoljno alata i male prtljage znanja.

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Završni kut kit

Najpopularnije sorte kita prikazane su u tablici u nastavku.

Proizvođač

materijal

Preporučen

Debljina sloja

Potrošnja materijala

na 1m2.

Cijena 1 vrećicaParasovka
Horonit1-2 mm1,1 kg / m2599 trlja.25 kg
Knauff1-3 mm1,2-1,7 kg / m2675 Utrljajte.20-25 kg
Glums.1-20 mm0,6-1,5 kg / m2338-639 utrljati.15-25 kg
Sittro1-5 mm1,4 kg / m2949 Utrljajte.28 kg
Stocetonitdo 3 mm1,1 kg / m2285 Utrljajte.15 kg

Kako formirati vanjske kutove?

Tijekom poravnanja zidova s ​​kitom uvijek stavlja zadatak crtanja zglobova materijala, a najčešće pod kutom u 90. mjestu. Nasuprot tome, ovi se kutovi nalaze, oni su klasificirani na unutarnju i vanjsku površinu, od kojih su završne obrade imaju određene razlike.

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Očistite kut zida

I tako, počnimo s vanjskim kutovima.

Da ne bi razbio glavu, a ne da ojavljuje bicikl, iskusniji su finišeri pronašli način koji je značajno olakšao njihov rad. Oni su, prije primjene stavljanja uglova zidova, zabilježite posebnu oblogu.

Ove obloge, pak, podijeljene su na takve sorte:

  1. Metal

Metalni uglovi su uglavnom iz aluminijskog ili pocinčanog čelika. Takva perforacija ne samo da olakšava težinu proizvoda, već vam također omogućuje da ga potpuno skrivate pod slojem otopine. Nedostatak takvog uređaja je njegova tendencija korozije, osobito ako je materijal oštećen ili izgreban do premaz.

Imajte na umu ove kutne mlaznice za zidove, izvana, vrlo slične kutovima za žbukanje. Možete ih razlikovati po osobi da su kutovi za kit napravljeni od tanji materijal, budite oprezni!

  1. Plastika

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Stavite kutove na zidove u kuću

Što se tiče oblika, plastične obloge se praktički ne razlikuju od metala, već nakon određenog vremenskog razdoblja, nije moguće koroziju. Takav materijal je bolje koristiti za završnu obradu ne previše glatkih zidova, jer značajna debljina obloga može dovesti do činjenice da će biti potrebno sakriti se ispod debelog sloja kita.

  1. Fleksibilno

To je posebna vrsta slojeva koje koriste za poravnavanje lukova, odvojiti zakrivljene elemente montiranih stropova iz suhozida, itd. Zbog svoje fleksibilnosti, ovaj materijal se lako savija na bilo kojoj strani, štiteći rub proizvoda od deformacije.

Sve vrste kutnih obloga koriste se samo u toj situaciji ako je potrebno poravnati površinu zidova koji dolaze u kontakt jedni s drugima samo pod kutom u 90. mjestu. Glupi kutovi se odgađaju bez uporabe pomoćnih materijala.

TEHNOLOGIJA

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Zidni dekoracija kit

Razmak kutova mora se izvoditi prema takvoj shemi:

  • Potrebno je primijeniti rješenje kita u cijelom području kuta;
  • Pritisnite kut do površine i utopiti ga u otopini;
  • Postavite kut u smislu razine (ako je potrebno, možete dodati rješenje ispod baze).

Kada je mješavina razmaka dobro pričvršćena na površini, možete započeti konačnu završnu obradu.

Imajte na umu da se učestalost kuta mora povremeno potvrditi korištenjem razine, jer je čak i u početku ispravno instaliran perforirani kut tijekom skupljanja otopine može malo razbiti.

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Kako staviti kutove?

Ostava se mora obraditi na ovaj način:

  • Uz pomoć lopatice, nanesite određenu količinu otopine na jednoj strani zida;
  • učiniti iste akcije za drugu stranu površine;
  • uklonite višak otopine;
  • Pokušavajući ne ostaviti na površini brazde, uzdužni pokret ruke treba biti poravnati s otopinom na zidnom području.

Nakon tih manipulacija, dajući vrijeme sušenja, proizvodimo brušenje kuta, uzdižući ga s otopinom prajme i primjenom ako je potrebno, završna prevlaka. Zatim ponovno mirujemo površinu, pokušavajući ne odrezati brusni sloj kita i ne govoriti perforirani kut.

Značajke putne unutarnje kutove

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Povucite kutove zidova

Za izravnavanje unutarnjih kutova, morate djelovati malo na drugoj shemi:

  • odrediti kako je kut uvrnut iz idealnog u 90th, jer ponekad kit neće uštedjeti i morat će primijeniti gusti sloj žbukanja (ako imate nekoliko upletenih kutova u malom dijelu zida, odlučite koji mora uskladiti okomito, a koja nije baš, uglavnom prednost se daje unutarnjim kutovima);
  • Zatim je potrebno poravnati sve ravne površine, primjenjujući svoje usko u zglob;
  • U prazninama koje se formiraju u blizini ugla, potrebno je staviti otopinu, uklanjajući sav višak na obje strane perforacije (kako bi se olakšao rad, možete kupiti specijaliziranu lopaticu, koja nije jako skupa, ali pomaže istaknuti unutarnje kutovi);
  • Kada je glavni primarni rad dovršen, provjerite ispravnu ravninu pomoću razine i kompleta (ako je potrebno, možete ponoviti postupak obrade, ali sloj ponovnog primijenjenog rješenja morat će se smanjiti).

Kako staviti kutove: radnu tehniku

Zidni ukras i stavljanje uglova

Nadamo se da su naši podaci bili korisni za vas, a vi ste naučili mnogo zanimljivih detalja za sebe.

Zapamtite da bez prakse nije moguće bez prakse, tako da testirajte okružene vještine na nacrt površine, a tek tada nastavite raditi završnu razmak uglova.

Članak na temu: Cockfish: Izvorni japanski "zeleni" ideja ukrasite kuću

Čitaj više