Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Anonim

Pogled na dizajn balkona s površinom od 4 četvornih metara. M ovisi o kvaliteti materijala koji se koriste za završetak unutrašnjosti zatvorene prostorije. Balkon takvih veličina ograničava izbor unutrašnjosti lože i balkona pri korištenju svih mogućnosti modernog dizajna. Međutim, danas vidimo primjere, jer može lijepo izgledati kao balkon dizajn dva i tri četvornih metara. Razmotrite različite opcije za završetak unutrašnjosti balkona malog područja.

Staklo

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Glaziranje lože

Specijalizirana poduzeća tijekom radnog dana mogu instalirati dvostruke prozore na balkonu. Zatvorena s ostakljenim otvorom i bočnim stranama balkona. U nekim slučajevima, stavljaju staklo fasade, a na bočnim stranama pimples su zatvorene plastičnim pločama. Budući da loggia ima samo radni rad, lakše je izvesti njezino staklo.

Double-ostakljeni prozori su instalirani na unaprijed instaliranim okvirima iz metalnog profila. Svi su utore oko ostakljenja ispunjeni montažnom pjenom. Nepravilnost pjene je izrezana, a pripremljena prevlaka se suočava s cementnim mortom ili polimerom kitom. Podijeljena mjesta unutar i izvan sobe. Nakon toga se dodatno obrađuju vanjske prepune površine. Vizir je instaliran na vrhu prozora, a šljive će biti fiksirane na dnu ceste.

Okvir prozora može biti različite boje. Osim bijele klasične nijanse, možete instalirati okvire koji oponašaju vrijedne vrste drva.

Kat

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Budite sigurni da očistite površinu iz smeća

Uređaj lože na četiri četvornih metara je kako slijedi:

  1. Betonska podloga balkona očišćena od viška glavnog smeća i vakuuma. Sve pukotine, pogotovo na mjestima podešavanja poda do panela ograde, blizu cementnog morta. Ako nema staklene sobe ispod ploče balkona, onda se pod mora nadahnuti kat.
  2. Betonska baza je udaljena slojem debljinom od 2 cm. Na vrhu izolacije napravi cementni estrih od najmanje 2 cm debljine. Topli kat može biti izoliran pločama poliuretanske pjene ili druge gustog materijala za izolaciju topline.
  3. Da bi se dobila idealno glatka površina, koriste se tekuće mješavine samoprovecirajućih rasutih podova. U uređaju rasutih podova koriste se valjak naffer i lopaticu s kvadratnim zubima. Spatula se nanosi sloj otopine na površinu izolacije. Tekuća smjesa je ravnomjerno uskrsnula istim lopaticom. Tada valjak s duljinom ručke poravnati horizontalnu površinu estriha, uklanjanja mjehurića zraka iz otopine.
  4. Električno grijanje podova će napraviti balkon s punopravnom stambenom prostorom. Grijanje poda ima oblik lista s zagrijanom kabelom utvrđenom na njemu. List se stavlja na izolaciju i zatvorite ga s estrihinom. Uz pomoć posebnog regulatora, u bilo koje vrijeme možete postaviti udobnu sobu unutarnju temperaturu.

Članak o temi: zidne zavjese za zavjese: vrste dizajna i sorti

Podove

Podni pokrivač je raspoređen iz takvih materijala kao što su:
  • linoleum;
  • tepih;
  • laminat;
  • keramička pločica.

Linoleum

Predstavljeni proizvođači materijala dostavljaju trgovinskoj mreži različitih boja i površinskih reljefa. Boja i uzorak linoleuma izabrani su uzimajući u obzir ukupni okus balkona dizajna. Reklameljena figura podne obloge daje posebno prekrasan pogled na podne obloge i štiti od klizanja duž njegove površine.

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Ako je pod složeni geometrijski oblik - uzeti linoleum s marginom

Linoleum je zalijepljen, uzrokujući postupno ljepilo na estrih, jer se pojavi valjak. Ako pod ima složeni geometrijski oblik, tada se linoleum kupuje s rezervom od 5 četvornih metara. metara. To kompenzira gubitke s uklanjanjem i uklapanjem materijala.

Tepih

Linoleum s tepihom premazom zove se tepih. To je mnogo skuplje od linoleuma. Tepih ima visoke estetske kvalitete. Pod prekriven tepihom, u unutrašnjosti balkona daje poseban bogat izgled. Takav pod može biti s niskim ili visokim hrpom. Stavite ga na kravatu poda na isti način kao i linoleum.

Laminat

Laminirani parket se stavlja na podlogu iz polimera pjene. Zbog svoje strukture, supstrat obavlja ulogu toplinskog izolatora i značajno smanjuje buku od hodanja duž parketa. Parket 2 klase se koriste za podne obloge: 22nd i 23. \ t

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Umetnite izbočinu jedne ploče u utor drugog

Laminat mora slobodno ležati formiranjem jednog "plutajućeg diska". Premaz ne zahtijeva dodatnu fiksaciju na podnožju poda. Njezin nedostatak je da je pod utjecajem vlage deformiran i postaje neprikladan za daljnji rad.

Polaganje laminata nastaje unosom izbočine jedne ploče u tadgetu. Među stotinama boja uvijek može odabrati željenu nijansu, koja će donijeti svoju bilješku u ukupni raspon unutarnjeg dizajna staklenog balkona.

Članak o toj temi: Kako koristiti piljevinu kao grijač

Parket bi trebao biti postavljen na takav način da ostaje jaz između podova i zidova, najmanje 5 mm pored perimetra. To će zaštititi premaz od deformacija temperature.

Keramička pločica

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Keramika - savršen materijal za podnim grijanjem

Proizvoditi keramičke pločice različitih veličina. Pločica 5x5 cm različite boje omogućuje vam da stvorite uobičajenu lijepu

Na podu balkona. Polaganje pločica je bolje vjerovati profesionalcu. Bez vlasništva nad vještinama u ovoj vrsti posla, možete pokvariti sve. Pločica se stavlja na posebnu ljepljivu smjesu. Šavovi su ispunjeni posebnim sredstvima. Površina šavova formira produžetak. Keramika je savršen materijal za pod grijanjem. Pločica savršeno prenosi toplinu unutar sobe.

Pavao na balkonu može se kombinirati. 2 kvadratna metra. Mjerač se može odgoditi s keramičkim pločicama i preostalih 2 četvornih metara. metar prekriven laminatom. Ponekad 3 četvornih metara. Mjerač je prekriven tepihom, a ostatak poda je ispunjen linoleum ispod računala.

15x15 cm keramika i lakše je lakše postaviti od finih pločica.

Zidovi

Dekoracija zidova balkona čini materijale kao što su:
  • odbor;
  • plastika;
  • Gipsana ploča.

U ovom videozapisu nudimo kako bismo vidjeli kako i koji su materijali zidovi logova i balkona:

Odbor

Drvene tračnice su punjene za podrezivanje na zidovima. Vertikalne ploče su pričvršćene na te tračnice, povezuju ih između sebe uz pomoć "izbočine - žlijeb". Zidovi odbora su obojeni ili tretirani žalekom, a zatim prekriveni lakom namještajem.

Plastika

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Prvo instalirajte okvir svjetla profila

Prvo instalirajte okvir od metalnog svjetla. Plastične ploče su međusobno povezani unosom bočne izbočine jedne ploče u utor sljedećeg panela. Vanjski i unutarnji kutovi zidova zatvoreni su plastičnim naschelnikijem. Plastika, oponašajući strukturu raznih vrsta drva, ukrasite unutarnji dizajn balkona.

Članak o toj temi: Specijalistički odgovor: Je li moguće ljepilo pozadinu na pozadini

Gips

Ploče od gipsane ploče su pričvršćene na okvir metalnog profila s samoizvlačenjima.

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Gipsana ploča pričvrstiti na okvir samo-crtež

Šavovi se stisne bojom vrpcom. Nakon toga, cijela površina zidova stavlja pijesak. Gotova površina je prekrivena bojom na razini vode ili zalijepljena s pozadinom. Na balkonu su zidovi odvojeni vodootpornom kartonom.

Dizajn zidova može se ukrasiti instaliranjem granice brojila tijekom perimetra balkona. Srušica je izrađena od plastičnih panela, a gornji dio zidova je prekriven pozadinom ili izvodi iz drugog materijala.

Nakon zidova obloge oko perimetra, ugrađuju se plući.

Strop

Strop balkona najbolje je izrađen od plastičnih panela ili gipsa. Metalni okvir je instaliran na stropu. Unutar okvira nalazi se žica za vrh rasvjete. Ako je strop peći na vrhu otvorenog balkona, tada se izolacija složi unutar gotovog okvira. Mineralna vuna, pjena ili druge vrste toplinskih izolacijskih materijala mogu se koristiti kao izolacija.

Vrijedno je gledati videozapis u kojem se u potpunosti objavljuje stropna tehnologija obloge:

Tada je okvir prekriven plastikom ili gipsanom pločom. Vjetrovi gipsa su odvojeni na isti način kao i zidovi ovog materijala. U stropu preklapanja, rupe u koje su umetnute svjetla.

Strop i pod balkona trećeg kata ne trebaju izolaciju, ako su balkoni drugog i četvrtog podova ostakljene.

Zavjese i sjenila

Opcije za završnu obradu balkona i loggia 4 m2

Zavjese ili rolete - jedan od glavnih elemenata dekora na balkonu

Važno mjesto u dizajnu interijera balkona zauzimaju zavjese. Zavjese su odabrane pod ukupnim okusom unutrašnjosti sobe. Eaves, u pravilu, pričvršćene su izravno na strop balkona.

U slučaju uporabe roleta, ova vrsta dekoracije je obješena na prozorskom okviru, što je sam po sebi vrlo zgodan

Čitaj više