Zašto je voda iz kotla miris vodikovog sulfida?

Anonim

Zašto je voda iz kotla miris vodikovog sulfida?

Pitanje onoga što miris vode iz kotla je daleko od praznog hoda, to se odnosi ne samo neugodne osjećaje za osjećaj mirisa. U kućanstvu, Hemobacterium Legionella je uzgoj, opasan za osobu. Pojava plina je pokazatelj procesa reprodukcije patogenih mikroorganizama.

Uređaj kotla.

Lukavi sulfurodora

Zove se sumpor vodik, sumpor hidrid, vodikov sulfid. H2S hidrogen sulfid formulu. To je jedan od opasnih plinova, koji ima neugodan oštar miris trulih jaja. Točnije, truli jaja, u kojima se proteini koji sadrže sumpor razgrađuju, označite H2S. Koliko je to nepovoljno za žive organizme, takav primjer može prosuditi. Crno more je toplo, ali plankton i riba nisu jako bogati. Razlog je odavno pronađen: na dubini od 200 m mora sadrži puno vodikovog sulfida.

Zašto je voda iz kotla miris vodikovog sulfida?

Ljetna shema.

Herry biljka u prirodi i gospodarstvo je mnogo više od pisanja o tome u udžbenicima. Brojne pritužbe o formiranju sumpornog vodika povezane su s uporabom električnih grijača. Sumpurni vodik se loše otapa, korisnik odmah osjeća prisutnost h2 molekula lepršanja u zraku iz vode. Problem je također u tome, miris se pojavljuje opet i opet, čak i nakon kloriranja kotla. Štoviše, on ne prolazi sami, bez napora korisnika, naprotiv, situacija je pogoršana.

Ako vodovod ili dobro ne sadrži sumpor hidrid, onda gdje se miris pojavljuje u takvim količinama u kotlu? Odgovor je jedan: u električnom grijaču, Sinteza H2S javlja se iz tih spojeva koji su dostupni. Tko ili ono što igra ulogu kemijskog laboratorija - stručnjaci ponekad otežavaju da daju nedvosmislen odgovor. "Početni mehanizam" za reakcije vodikovog sulfida može poslužiti kao grijač vode, kemikalije, mikroskopske hemobakterije.

Dezinfekcija izvora vode

U svakom izvoru potrošnje vode, medij je stvoren za mikroorganizme koji su vidljivi samo pod mikroskopom. Oni uzrokuju zeleno "cvatu" i druge procese, pogoršavaju kvalitetu opskrbe pitkom vodom. Kemijske i bakteriološke analize centraliziranih sustava opskrbe provode se u planiranom načinu liječnika higijenskih i epidemioloških centara. Za određenu naknadu provode istraživanje izvora vode u skladu s izjavama organizacija i građana.

Članak o temi: Bambus zavjese na vratima

Zašto je voda iz kotla miris vodikovog sulfida?

Kemijske analize vodoopskrbnih sustava proizvode liječnike higijenskih centara i epidemiologije povremeno.

CGIE će preporučiti sredstva za dezinfekciju vodenih bunara, bazena i spremnika za piće. Umjesto vapna klora, trenutno se primjenjuju trenutne tablete. Oni također sadrže klor u svom sastavu, ali ne tako agresivni, kao smjesa hipoklorita i kalcijevog klorida. Za obradu rudnika u ruralnim područjima, jedna tableta je dovoljna, artesian dobro će trebati tri tablete vrlo učinkovitog sredstva.

Nakon bilo kakve obrade i rješavanja, cijeli sustav treba ispirati i pumpati. Možete ponovno poslati uzorke za testove u CGIE-u, provesti trajanje testa vodikovog sulfida.

Test:

  1. Uključite dizalicu i ostavite 5 min. Tako da tekućina teče.
  2. Stavite čistu plastičnu bocu i ispunite ga do pola.
  3. Blizu i drhtajno tresti nekoliko puta.
  4. Otvorite poklopac i njuškaju zrak iz boce.
  5. Ako postoji sumpor vodik, miris će se odmah osjetiti.
  6. Nakon tri puta ponovnog postupka, sumporni hidrid u zraku nije dodijeljen, to znači da nije.

Kako zaštititi električni grijač od H2S

Ako sastav vode nije uzrok SINIC, onda bi trebao biti pretražen u sadržaju kotla. Kada ne koriste dugo vremena, ne uključujte mrežu, razvijaju se i množite bakterije, kao u svakom svojstvu ili prirodnom udubljenju sa stajaćom vodom. U električnim grijačima, kemijski fizički proces može se pojaviti i između magnezijevog anode i vode, kao otopinu elektrolita tvari i neelektroliti (kloridi, sulfati, karbonati). Možete riješiti problem sulfida zamjenom anode iz jednog metala u drugu, također osiguravajući zaštitu od korozije. O ovom pitanju treba tražiti pomoć stručnjaka.

Ako vruća voda ima miris, trebate obratiti pozornost na njegovu temperaturu.

Zašto je voda iz kotla miris vodikovog sulfida?

Ako vruća voda ima neugodan miris, vrijedi obratiti pozornost na njegovu temperaturu.

Članak na temu: Dječja soba dizajn za dječake u morskom stilu: veličine 10 i 12 četvornih metara. M.

Serobacterium legionella pasmine ako:

  • Podržana "udobna" za temperaturu kemobakterije 50 ° C;
  • Ne koristi svu količinu vruće tekućine;
  • U spremniku postoje zone gdje ne dolaze svježi dijelovi vode.

Prevencija i kontrola hemobakterija:

  1. Uključuju električni grijač na temperaturi od 70 ° C i veći najmanje jednom mjesečno;
  2. Rastavite i očistite grijač, uklonite skalu.
  3. Isperite ga za čišćenje od bakterija i njihovih životnih sredstava.
  4. Dezinfekcija Otopina grijača vode natrijevog hipoklorita (prodaje se odvojeno, dio je izbjeljivanja). To će eliminirati miris.

Pažnja! Brza temperatura vode do 90 ° -100 ° C je opasna! Na ovom pitanju, morate se posavjetovati s Masterroom Masterroom ili drugom kompetentnom osobom.

Drugi mogući razlog za pojavu vodikovog sulfida povezana je s filtrom nepravilno spojenim na kanalizaciju. Može biti opasno, uzrokovati zaraznu bolest. Uz dugoročni potez vode i prekoračenje filtera s bakterijskim slojem, također dolazi do neugodnog mirisa. U slučaju sličnih situacija potrebno je dezinficirati filtar s natrijevim hipokloritom. Nekomplicirane manipulacije s pristupačnim tvarima za čišćenje i kontrolu temperature kotla smanjit će opasnost da miris miriše iz njega za obiteljsko zdravlje.

Čitaj više