Kako instalirati valjke na plastične prozore

Anonim

Trenutno, tržište nudi u velikom asortimanu roleti za instaliranje na plastične prozore koji mogu obavljati ne samo zaštitnu funkciju, već i dekorativnu (vidi fotografiju). S tehničke točke gledišta, obje vrste valjaka imaju isti dizajn - tkanina tkanine ili metala, obložene na vratilu, uz pomoć posebnog mehanizma može se odmotati i vratiti se u prvobitno stanje. U tom slučaju, platno se kreće duž vodilica može se učvrstiti u bilo kojem položaju.

Kako instalirati valjke na plastične prozore

Valjanje na prozoru

Kako instalirati valjke na plastične prozore

Kako instalirati valjke na plastične prozore

Kako instalirati valjke na plastične prozore

Vrste uloge

  1. Zaštitne metalne valjalice. Oni su instalirani na plastičnim prozorima izvana, jer u njihovim karakteristikama nisu niže od metalnih rešetaka.
  2. Tkanina roleti. Oni izvode dekorativnu funkciju, pa se nazivaju valjane zavjese. Usput, samo ova vrsta zavjesa može se instalirati, na primjer, na tavanskim prozorima nagnute vrste. Takvi roleti su vrlo impresivni kada je crtež na tkanini, iz kojeg su napravljeni, napravljen je pomoću ispisa fotografija.

Ovi roleti su podijeljeni u funkcionalne svrhe:

  • za zamračenje;
  • Za disperziju svjetla.

Kako instalirati valjke na plastične prozore

Kako instalirati valjke na plastične prozore

Kako instalirati valjke na plastične prozore

Kako instalirati valjke na plastične prozore

I zaštitni i dekorativni roleti mogu se instalirati i otvorenom osovinom i s osovinom skrivenim u kutiji.

Prednosti ove vrste zavjesa

  • Za razliku od, na primjer, od sjenila, tkanina roleti koji su instalirani na plastičnim prozorima mogu se napraviti od bilo kojeg tkiva, što ih omogućuje odabir pod različitim interijerom.
  • Za razliku od konvencionalnih zavjesa, role ne blijede na suncu, jer su tkanine za njihovu proizvodnju impregnirana s posebnim pripravcima. Zahvaljujući takvim impregnacijama, tkanina roleti imaju nekretninu odbijanja prašine.
  • Uz pomoć tamni tkiva, možete zaštititi od prodiranja dnevnog svjetla u sobu. To posebno vrijedi za sobe za djecu.
  • Zavjese za kotrljanje omogućuju zatvaranje samo jednog dijela prozora kako biste se zaštitili od izravnog sunčevog svjetla.
Članak o temi: Kako napraviti vrata iz lanac mreže za davanje - korak-po-korak proizvodnju

Ugradnja valjanih vanjskih zavjesa s vlastitim rukama

  1. Provjerite je li u kompletu sve što je potrebno za montažu na plastične prozore. Da biste to učinili, raspakirajte rolete i popunjavanje depozita s popisom koji je naveden u uputama proizvođača.
  2. Zatražite zavjese postavljanjem umetaka u zagrade i povezivanjem s osovine.
  3. U potpunosti ispustiti opseg od osovine. Pričvrstite brzinu na prozor (na mjestu navodnog pričvršćenja) kako biste bili sigurni da je sve staklo zatvoreno.
  4. Uz korištenje vijaka za samo-tapkanje, morate instalirati nosač koji se ne kontrolira.
  5. Obijam i tkanina za namatanje, pričvršćivanje drugog nosača (s kontrolom) s slobodnim rukom, provjerite odsustvo nadgmača. Ako ih ima, a zatim podesite horizontalnu osovinu.
  6. Sada možete popraviti vijke i drugi nosač.
  7. U završnoj fazi ugradnje se podešava visina lanca, kao i ugradnja restriktivnih elemenata koji drže nagib u određenom položaju. Na primjer, za popravak opsega na dnu instalirani su restriktivni elementi na samom lancu.

Instaliranje uloga zatvorenih vrsta s vlastitim rukama

  1. Nakon provjere paketa kupljenih zavjesa, stupnjeva namijenjenog postavljanja osovine i vodilica koji koriste komad tkanine i alkohola.
  2. Vodiči s desne i lijeve strane se međusobno razlikuju s rezovima bočnih izbočina. Zahvaljujući ovim rezovima, izbočine se neće ukloniti prilikom montaže u rub donjeg hrpe prozora. Nakon nanošenja jednog od vodiča na prozor, označite njegov gornji kraj (desno i lijevo) tako da tada ne mora biti kratko spojen prilikom instaliranja zaštitnog kućišta.
  3. Prije početka ugradnje kućišta potrebno je ukloniti bočne stijenke, ne razbijanje plastičnih nosača.
  4. Nakon uklanjanja filma koji štiti ljepljivu bazu, nastavite do ugradnje kutije. Da biste to učinili, trebate zalihe pločica, olovke, odvijač i samo-crtež.
  5. Koristeći lanac, dajte zavjese da se okrenu tako da je potpuno pokrio prozorsko staklo.
  6. Nježno, kako ne biste bavili kućište, pričvrstite ga na prozor na mjestu gdje će se pričvrstiti i podesiti horizontalnu i središte valjanih zavjesa.
  7. Sillar Tick mjesto pričvršćivanja osovine samo-crtanjem (prvo na strani gdje nema kontrolnog mehanizma). Nakon popravljanja, pobrinite se da su zavjese ispravne, provjere s namotavanjem i odmotavanjem s lancem (tkanina bi trebala biti strogo paralelna s bočnim zrelima prozora).
  8. Osigurajte drugi nosač samostalnim.
  9. Instalirajte plastične vodilice. Ako trebate izrezati te stavke, onda je potrebno skratiti ih odozgo, a ne dodir donje strane slože. Ako je sve u redu, zalijepite vodilice uklanjanjem filma koji služi kao zaštita za ljepljivu bazu.
  10. Početi regulirati lanac u mehanizmu za snižavanje. U ovoj fazi, također je potrebno uspostaviti ograničive koji popravljaju opseg u bilo kojem položaju.
  11. Postavite bočnu bočnu stranu zaštitnog kućišta.

Članak o toj temi: Kako napraviti fontanu: 6 vrsta

Uz isti algoritam instalirate uloge vlastitim rukama na sve ostale plastične prozore u kući. Za točniji pogled na proces instalacije zavjesa, preporučujemo da gledate videozapis koji se prikazuje na web-lokaciji.

Čitaj više